You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İdrarlı Kıyafetle namaz olurmuş!

General
İdrar sıçramış kıyafetle namaz olur mu Allah aşkına yaa ? Tutturmuşlar idrar secdeye gelen yerde olmıycakmış , üstünde başında olursa sıkıntı olmazmış , necasetten Taharet nerde kaldı ozaman ? Yorum sizin .. Böyle bi zihniyet war işte ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: İdrarlı Kıyafetle namaz olurmuş!
Tabiikide olmaz. Namazın farzlarını eşit tutacaksak kıyam da rüku da secde de namazın farzıdır. Kur'an'da bu 3ünde de güzel kıyafetlerle gidilmesi temiz gidilmesi bu konuda titiz olunması gerektiği çokça vurgulanıyor. İstersen ayet veriyim. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ayetide paylaşırsan sewinirim Hakikat , yorumun için teşekkürller , olmadığını tabiki biliyorum da böyle düşünen insanlarımıza örnek olur .. gülücük
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-12-2014, Saat:10:41 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Üye
Efendimiz (s.a.s.) Hazretleri (Baki) mezarlığından geçerken iki mezara bakar, içindekilerin halini keşfeder.Yanında bulunanlara sorar:
Bilenler:
–Falan ve filan.. derler. Bunun üzerine Efendimiz:
–Bunlara azab olunuyor. Hem de büyük görmedikleri günahtan dolayı. Biri, idrar sıçramasından kaçınmamış, elbisesini idrarıyla kirletmiş. Öteki de çevresine söz taşıyor, insanları birbirine takıyormuş.
Bundan sonra Efendimiz iki hurma dalını iki mezarın üzerine diker:
Bir rivayet daha evliyalardan biri ismini unuttum affınıza
birgün talebelerine sidik azabı hakkında fetva veriyor zerre kadar değerse kılınabilir diye fetva veriyor,kısa geçiyorum neyse dersten sonra muhterem zat giderken sanirim 6 arşin uzaklikta bir at pisligini yaparak gecmis sonra kosa kosa gitmis ve elbisesini yikamis.Talebeleri sormuş hocam sen bize iğne ucu gibi değerse sorun olmaz demistin fakan o kadar mesafede degmesi bile zor demisler sen gidip o zaman niye yikadin.Cevabı o onun fetvası idi benim yaptığimda Takvasıdır demiş.Sözü çok uzattım affınıza
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Kad Dakat Hıleti Edirikni Ya ResulAllah
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Güli cennet sorunuzu benden farklı anlamış.Sorunuz o ise,cevap Güli Cennet'in dediği gibi.

Neden erkek bebeğin idrarına su dökmek yeterken,kız bebeğin idrarını yıkamak gerekiyor bu soruya hikmet bazında cevap bulalım,düşünelim diye başlık açacaktım.Yani Güli Cennetin yazdığı hadisi yorumlayalım istedim.Ama hiç şevk ve istek olmadığı için açmadım.Beni teşvik etseniz faydalı konular açabilirdimSad
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.