Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
İçki içtim pişmanım tövbe edicem, ibadete nezaman başlayabilirim?
İçki içtim pişmanım tövbe edicem, ibadete nezaman başlayabilirim?
Ertelemek bana doğru gibi gelmiyor ama bu konuda bir bilgim yok gerçekten
(Bakara Suresi, 216)
ayık yani sarhoş olmadığın sürece namaz kılabilirsin dolayısıyla gusül de alabilirsin için rahat olsun.
yeter ki günahından tövbe et,
peygamber efendimiz sallallahu teala aleyhi vessellem bir hadisi şerifinde Allahın bir kulunun tövbe etmesine ne kadar sevindiği şu örnekle anlatıyor....
"Bir kişi vardır. Yanına eşeğini almış çölde yola çıkmıştır. Eşeğinin üzerine suyunu ve yemeğini koymuştur. Çöl sıcaktır, yol uzundur. Bir an sonra iyice bunalan bu yolcu bir gölgelik bulur ve eşeğinin yanıbaşında uykuya dalar. Bu kişi bir an sonra uyanır. Bir de ne görsün eşeği kaybolmuş. Adam sağa koşar, sola koşar ama eşeğini bulamaz. Suyu, yemeği ve herşeyi kaybolmuştur. Artık çölü aşması, hayatta kalması da mümkün değildir. Nihayet hayattan bütün bütün ümidini kesmişken eşeği çıkıp gelir. Bütün eşyalar yerli yerindedir. Adam o kadar sevinir ki, bu sevinci esnasında Yüce Allah'a yalvarırken şöyle der: "Allah'ım sen benim kulumsun. Ben de senin Rabbinim." sevinçten dili sürçer. İşte Yüce Allah'ın günahkar olan birinin tövbesine sevinmesi, bu adamın sevincinden çok daha fazladır
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE
Ancak içki içenin kırk gün namaz kılmayacağına dair bir ayet yokur.
Ancak bazı hadis-i şeriflerde içki içen ya da diğer günahları işleyen müminlerin, namaz gibi ibadetlerinin sevabının azalacağı anlamında ifadeler vardır. Peygamber Efendimiz (asm) insanları içki gibi büyük günahlardan sakındırmak için buna benzer tehditler buyurarak, onları daha dikkatli olma konusunda uyarmıştır.
(Tirmizi, Eşribe, 1; İbn Mace, Eşribe, 9; Nesai, Eşribe, 45,49)
İçki içenlerin ya da günah işleyenlerin ibadetlerden alacakları sevabın az olacağı şeklinde rivayetler olmakla beraber, içki içtikten sonra kıldığı namazları kaza edecek diye sarih ve sahih bir nas olmadığı gibi, mürsel, merfû, zayıf, metruk bir rivayet de yoktur.
Sarhoşken namaz kılmak ise haramdır. Ancak sarhoşluk hali geçince namazlarını kılması gerekir.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
ALLAH affetsin rahmetli babam çok içerdi..53 yaşında içkiden midesi paramparça oldu..son günlerinde gözümün içine bakarak şu hale kendi kendimi getirdim demişti..yani son nefesinde pişman olmuştu ..
içme kardeşim içini parçalama ....
Alkol'ün vücut da kalacağı süre,içtiğin alkolün çeşidine ve miktarına göre de değişmekte.Aşağıda senin için sağlam bir kaynaktan alkol'ün vücudda kalma atılması süresi için metin ekliyorum...
Alkolun vücuttan atılması alkol oranına göre 48 ila 72 saat arasında değişmektedir.Alındıktan 1 saat sonra alkol vücuttan atılmaya başlar ve saatte 0,1 promil atılır. Buna göre 1 promil alkol aldıysanız 11 saat sonra vücudunuzdan atılmış olur.
Alınan alkol mideden başlayarak barsak kanalında hızla emilir ve vücut sıvılarına dağılır. İnce barsaktan emilim mideden daha hızlı olduğu için mide boşalmasının gecikmesi (örnek: alkolün gıdalarla beraber alınması) emilimi yavaşlatır. Bu nedenle aç karna alındığında hemen sarhoş olunur.Alkol kana geçince önce portal yolla karaciğere gelir. Karaciğer ve midedeki Alcoholdehydrogenase (ADH) enzimlerinin ilk geçişteki etkileri sebebi ile ağızdan alınan alkolun konsatrasyonunu aynı süre içinde damardan verilen aynı miktardaki alkolden daha az yükselir. Aspirin mide ADH aktivitesini baskılayarak alkol biyoyararlanımını artırır. Kadınlarda midedeki ADH aktivitesi erkeklerden düşüktür. Bu yüzden kadınların alkole tahammülü daha azdır ve çabuk sarhoş olurlar. 70 kg ağırlığında bir insan bir saatte yaklaşık 9 mL (7 g) alkol metabolize eder. Bir büyük bardak (Arjantin) (600 mL) bira yaklaşık 21 g alkol içerir. Akşam yemeğinde bir büyük şarap içen kişinin ertesi sabah kanında alkol bulunur. Alkolün pek azı metabolize edilmeden idrar, ter ve solunum havası ile atılır.
sevdiğimiz bir ablamıızın eşi yıllarca içti ,evinde eşyasını sattı,ailesini içki uğruna aç bıraktı ..adam ramazanın bir günü caminin önünde içkili küfür ediyor ve o an ne oldu ise adam kilitleniyor ..donuyor ve bayılıyor..ayıltıyorlar adamın ilk sözü içkiyi bırkatım oluyor...şimdi abimiz namazında..kuran ehli..geçmişde kılamadığı namazlarını bile kılar oldu..bambaşka bir insan oldu çıktı.Yaradanım istediği kulunu döndürüyor ..
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi