You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İçki içtim pişmanım tövbe edicem, ibadete nezaman başlayabilirim?

İçki içtim pişmanım tövbe edicem, ibadete nezaman başlayabilirim?

General
RE: İçki içtim pişmanım tövbe edicem, ibadete nezaman başlayabilirim?
hiç etmemiş .düşünsenize birden bire imana geldi...biz ne zaman evine gitsek abi içeride namaz kılıyor oluyordu...

Rabbim ne gösterdi acaba bilmiyorum gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Rabbim hikmetinide emanetine sahip çıkacak kişilere lutfediyor gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ALLAH ın hikmetinden sual olunmaz.. kurban olayım yoluna ..bizleri de hidayetin mahrum etmesin inşALLAH
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Aminn inşallah.. Hikmet ehli insan olmakta o kadar kolay olmuyor işte.. ağzı sıkı olmalı..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Allah'a şükürler olsun ki namazıma kurana riavet ediyorum çokta huzurluyum. Dün birden bişey oldu içim aşırı derecede daraldı ölmek istedim sonra hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım içimde çok kötü anlatılmaz bi boşluğa düştüm ve sadece ölümü düşünüyodum. Abdest aldım secdeye kapandım ve Allah'a yalvarmaya başladım nolur Rabbim beni yanına al bıktım bu dünyadan diye 1 saat yalvardım ağladım kendimden geçmiştim resmen. Eğerki inançlı birisi olmasaydım şuan intihar etmiştim. Anlamlandıramadığım tek şey hiç bişeyden zevk alamıyorum namaz kılmak kuran okumak iyi geliyo sadece ve dünyadan aşırı derecde soyutlanmak istiyorum. Ama inanınki ölmeyi hala istiyorum ve herzaman da Allah dan ölümü istiycem, ben bu dünyadan kurtulmak istiyorum artık sanki vadem dolmuş gibi hissediyorum her zaman yanımda tek Allah oldu ben bittim dedim oda yettim kulum dedi kurtardı beni pis bi bataklıktan biliyorum ki bunuda duyuyosun Ya Rabbi, beni yanına al Allahım kurtar beni şu dünyadan, sana kavuşayım Resulullah a kavuşayım...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-08-2014, Saat:12:43 PM, Düzenleyen: Furkan1.
Üye
Gittiğin yol doğru bir yere gitmiyorsa,yaptığın sadece ayaklarına eziyettir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Ölümü arzu etmek için pek çok insanın daha geçerli sebepleri olduğu halde bunu yapmıyorlar..Çoğunda bir hamd hali..sizde bahsetmişsiniz ailemin durumu iyi, maddi durumumuz iyi...Sanırım bazen aslında ne kadar rahat, sıkıntısız hayat yaşadığımızı görmek, farkında olmak adına Rabbimizden şefkat tokadı yememiz gerekiyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Kardeşlerim, dünya bize çoğu zaman ızdırap verse de,
müslüman zora talip olan insandır.Güçlü olmalıyız, hayatın zorlukları bizi pes ettirmemeli.Hayat bir imtihandır.

“O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır.”
(Mülk süresi, 67/2) ayet-i kerimesi, bize bahşedilen hayatın anlamsız bir var oluş olmadığını gösteriyor.

Müslümanın uzun ömürlü olması iyidir,
çünkü ömrün oldukça Allah'a kulluk yapar,hayır işler, sevaba girersin.
Ölümü istemeyiniz.Hakkınızda hayırlısını isteyiniz.

Bu hususta şu hadisi şeriflere dikkat edelim:

“Sizden biriniz ölümü temenni etmesin. Eğer kişi iyi bir insan ise hayır işleyerek sevabını artırır. Eğer kötü bir insan ise belki tövbe edip Allah’tan af ve mağfiret diler.”
(Nesai, cenaiz,1)

“ Kendisine isabet eden bir sıkıntı sebebiyle sizden biri ölümü temenni etmesin, (illa bir istekte bulunacaksa) “Allah’ım! Yaşamak benim için hayırlı ise beni yaşat, ölmek benim için hayırlıysa canımı al” diye dua etsin.”
(Tirmizi, “Cenaiz”, 3)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-08-2014, Saat:01:29 PM, Düzenleyen: Zehan.
pejmurde
Bu Yaşadıklarınız Ve Düşündükleriniz Tamamen Psikolejik Birşey..Maddi Durumunuz Sıhhatiniz Yerinde Olabilir Ama Eksik Olan Birşey Vardır Buda Sizi Karamsızlığa Surukler ..Hayatınızda Olan Eksiklikleri Çıkarmalısınız Açığa Neden Böyle Olduğunuzu Sorgulamalısınız..Sevdiklerinizle Daha Fazla Zaman Geçirmelisiniz..Hayat Zaten Anlamsız Ve Sahte Gerçekçi Bir Dünyada Yaşamıyoruz Ama Bunu Körükörüne Düşünmek Bu TEZİN uSTUNE Gitmekte Bir Okadar Anlamsız..YARADANA Canımı Al Yarabbi Diye Dua Etmekte Bana Göre Çok Tehlikeli Ve Vahim Bır Durum..Siz Zaten Bu Şekilde Dua Etmekle Yaradana Olan İsyanınızı Dile Getiriyorsunuz Haşa...! Doğru Olan Ölmeyi İstemek Değil Hayatta Kalıp Allaha Kulluk Etmektir......Size Tavsiyem Bu Durumunuzdan Kurtulmak İçin Olumlu Iyı Dualar Edin..Yaşam Kalitenizi Değiştirin...Farkında Olmadıklarınızın Farkına Varın...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.