Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
' İçimizden Geldiği Gibi Dua Edelim '
' İçimizden Geldiği Gibi Dua Edelim '
Mesela göz rengi genotibimizi bulabilir miyiz?Tıp o kadar ilerledi mi

Düşünsenize kız istemeye gidildiğinde kıza göz rengi genotibiniz nedir diye soruluyor

Mesela annem ve babamın kan grubu A.
Ablam ve benim kan grubum sıfır.Bu sayede annemin ve babamın kan grubu genotibinin A0 olduğunu anlamış olduk.Ben bu şekilde anlamayı sormuyorum ama.
Sanki lisede hocaya sormuştuk.O da bilmiyorum mu demişti sanki
bir de büyük anne- babaların göz rengi ne? Az çok çıkarımda bulunabiliriz, yalnız
bu iş kan grubuna benzemez, daha teferruatlı, ta dip dededen gen geçmiş olabilir.

İkinci soruma cevap bekliyorum

Lisedeki hocada bilmiyorum demişti.Cidden merak diyorum bu sorunun cevabını.Sizin doktor arkadaşlarınız vardır.Hatırlarsanız sorarsınız.Ben de bir ara internetten bu konuya bakayım

Peki,sizin aklınıza hiç bu soru geldi mi?Yani genotipi bulmak

Bu arada genotibi derken ünsüz yumuşaması var değil mi?Yoksa p yumuşamıyor mu?
Evet sorularım biraz ilginç oluyor bazen.Sormayı seviyorum

Sıradışı derken,yanlış bir şey anlamadım merak etmeyin

Evet,bence de yumuşamap "p" harfi.Düşününce saçma geliyor kulağa çünkü.Kitaplarda hep genotipi yazıyordu.Gerçi kitaplara güvenmemek lazım.
Daha dün "lohusa" kelimesi böyle mi yazılır diye sorup doğrusunun öyle olduğunu öğrendikten sonra tevafuk, Delilleriyle İslam İlmihali kitabında o kelimeyi gördüm ve Hamdi Döndüren Hoca "loğusa" diye yazmış.Eminimki çoğu kitap "loğusa" diye yazmış olmalıki benim aklımda öyle kalmış.Hocam hep sizler beni yanılttınız
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi