You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İbni-Mesud'u Tanıyalım

İbni-Mesud'u Tanıyalım

General
İbni-Mesud'u Tanıyalım
Bu başlık altından merak ettiklerinizi/bana sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: İbni-Mesud'u Tanıyalım
İbni Mesud kardeşim, nasıl bir öğrencisin? gülücük
Hangi dersleri seviyorsun en çok?
(şimdiki ün. derslerini kastetmiyorum)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-12-2014, Saat:02:13 PM, Düzenleyen: Zehan.
General
Lise derslerini mi kastediyorsunuz yoksa dini ilim olarak mı sordunuz?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Lisede ben kolay olsun diye müzik seçmiştim;ama şansıma okula resimci atandı müzikçi atanmadı.Resimden hiç anlamam.Birinden örnek alırdım,evde annemle beraber yapardık.Tabi ortaokuldaki gibi hoca bana iyiyse 95-100,kötüyse 85 felan verir sanıyordum.Bir baktım hoca 55 verdi.İlk resim notum lisede bu oldugülücük

Sonraki resimlerde en yüksek 70 alabildim.Tabi anneme bu notları söylemiyordum.Sonra birgün annem resim dosyamı açıp bakıyorki notların en yükseği 70.O saatten sonra resim yapmadık.Hoca zayıf düşürecek değil ya dedim.Hatta benimle birlikte 4-5 kişi vardı resimden düşük alıpta resim yapmayı bırakan,hoca velilerimizin telefon numalarını aldı ailenizi arayacağım dedi.Tabiki arayan felan olmadı.

Dönem sonunda 4 düşmüştü sanırım resmim.10 çalışma yapıldıysa ben yarısını yapmamıştım.Böyle saçmalık mı olur?Resimden 55 mi verilir.

Beden dersimde iyi değildi.Hatta şu çok komik.Hoca ben ve bir arkadaşla çok uğraşırdı.Dönem sonunda notları verirken iki kişiye dört düşüreceğim,diğerleri beş olacak dedi.Tabiki o iki kişiden birisi bendim.Benimki 80den dörttü.diğer arkadaşın 75 di sanırım.

Resim konusunda zıtmışız demekkigülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-12-2014, Saat:02:45 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
-İKRA-
Gelelim diğer derslere...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Biraz sonra gelelim o dersleregülücük Siz hangisini soruyorsanız yazın,birazdan cevap veririm.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Türkçe, matematik, fen gibi;
Ve fıkıh ilmine merakın ne zaman başladı, diğer dini ilimlerle aran nasıl?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Matematik dersim 6.sınıftayken zirveye tırmanıyordu.7.sınıfta zirvedeydimgülücük

Mesela 6.sınıftayım.İlk sınavlar bitti.Toplantı yapıldı ve ailelere ara karne dağıtıldı.Tüm derslerim 4-5'ti.Bir derste iki not vardı.Birisi bir,diğeri iki idi.Sizce bu ders hangisi olabilir?

Belki tahmin etmişsinizdir.Müzik dersim öyleydi.Müzikçi demişki:Bu çocuğun dersleri böyle,müzik niye böyle?Asıl o soru kendisine sorulmalıydıgülücük Bir sözlü daha yapacağım,onda iyi yaparsa düzeltirim demiş.

Cidden öyle oldu.Ben flüt çalmaya başladım.Ama ilk notumdan dolayı karneme dört düştü o dönem.Ama ortaokul boyunca artık müziğim beş oldugülücük

Ama sessiz,derse katılan bir öğrenci olmadığından dolayı hiç tanınmadım.Mesela ortaokuldayız,7.sınıftayız sanırım.Sınıf öğretmenimiz matematik,fen,sosyal ve Türkçe derslerinden yirmişer soruluk test sorusu hazırlamıştı.Yani deneme sınavı yaptı bizi hoca.80 sorudan yanılmıyorsam 70li bir şeydi doğrum ve sınıfta 2.olmuştum.

Aynı hoca bilgi yarışmasına öğrenci seçmek için sınıftan 10 isim söyledi.Peki benim ismimi söyledi mi sizce?Tabiki söylemedi.Sınavda ikinci olan ben,on kişi arasına giremedim.Eminim hoca o sınavda ve diğer sınavlarda hep kopya çekiyorum sanıyordu.Belki ben olsam ben de öyle sanardım.Düşünsenize bir öğrenci derse hiç katılmıyor vs.ama notları yüksek.Şüphelenmede haklı olabilirler.

Bu sebeple sınavlardan aldığım notların ortalaması ne ise,karneme o düşerdi.Ama benim dışımdaki tüm arkadaşların notları,sözlü notlarının yüksek olması sebebiyle yükselirdi.Bu duruma üzülürdüm;ama bir şey de yapmazdımSad

Dershanede matematik derslerinde soruyu hoca tahtaya yazdıktan sonra çözerdim;ama cevabı yanımdakine söylerdim o söylerdi.Yanlış olur diye çekinirdim hep.

Okuldaki derslerde de öyleydi.Soruyu çözerdim.Ama parmak kaldırmazdım.Ya yanlış yaptıysam,rezil olurum diye düşünürdüm.

Lisede ise,seviye çok yüksekti.Tüm arkadaşlarım benim gibiydi.Doğal olarak sınavlarda zorlandım bayağı.Hele kimya dersinin son sınavları ortak olurdu.Yani okuldaki tüm kimyacılar birleşir ortak soru hazırlarlardı.Ve o sınavları unutmak mümkün değil.VicdansızlarSad

Felsefe dersini yazmadan geçemeyeceğim.Lise üçteydi sanırım.Bizim sınavlar genelde ortak olurdu(son sınıfta hepsi ortaktı) felsefe sınavını da din dersi hocamıza denk geldi.O hoca da sınıf pek umursamazdı.Sınav kolaydı ve çok kişi kopya çekti.Hoca bir gün teneffüste geldi sınavı baştan yapacağım dedi.O kadar dedik yapma hocam etme hocam yok iptal etti.Çünkü cidden sorular kolaydı.Hoca çan eğrisi böyle olmaz diyerek sınavı iptal etti.

Daha sonra bir sınav yaptı.Yirmi almıştım sanırım.Herkeste benim gibiydi.Ve o dönem ciddi ciddi karnemizde "bir" gördük.Karnende bir olunca teşekkür-taktir vs.da alamıyorsun.İnek bazı bayan arkadaşlar karnesine iki düşürmeyi başardı da belge alabildiler.O dönem ortalaması 85-86 olupta taktir alamayanlarla dalga geçmekle geçtigülücükO hocayı şuan hiç kimse hayırla anmaz.Hak da ediyor bence.

Türkçe dersini genelde severdim.Matematiği de severdim.

Genel olarak nasıl bir öğrenci olduğumu anlayın diye yazdım.Anlaşılmıştır her haldegülücük

Üniversitede soruyu çözemediğimiz için çözdüm de çekindiğimden parmak kaldırmıyor değilimgülücük Hocanın bir tanesi kendisi de çözemedi.Elinde kağıtta vardı;ama hatasını bulamadı.Ders saati de geçmişti hocam bırakın kalsın dedikte öyle bıraktı hoca.Akşama kadar sınıfta mı kalacağızgülücük Hem hocaya da yazıkgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-12-2014, Saat:04:12 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
General
Fıkıh ilmine merakım yakın zamandır.Ben eskiden bir forum sitesinde sürekli soru sorardım.Özellikle diğer Mezheplerin görüşlerini sorardım.Cevap veren genelde olmazdı.Çünkü kitaba bakmak gerekir ve bakan olmazdı.

Hocam,Vehbe Zuhayli'yi hediye etti.Ondan sonra benim fıkha merakım arttı.Ama çok zorluk çektim.Çünkü aklımda bir sürü soru olurdu;ama cevap veren kimse olmazdı.

Vehbe Zuhayli,Abdurrahman Ceziri,Buhari,Müslim şerhi vs.derken ben kendimi fıkıh meraklısı olarak buldum.

Diğer ilimlerden pek anlamam.Ama bir ara siyeri iyi biliyordum.Şuan aklıma pek bir şey yok.Dün hadis usulü dinledim internetten.Anlatan kişi güzel anlatıyordu;ama çok yavaş anlatıyor.Sanki karşısında ilkokul seviyesinde insanlar vargülücük

Yani sadece fıkıh olmaz tabiki.Siyer ve hadiste öğreniriz inşAllah.Ama onlar benim açımdan ikinci sırada geliyor şimdilik.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.