You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İbn Hazm ''Güvercin Gerdanı'' Filmi Arapça-Türkçe

İbn Hazm ''Güvercin Gerdanı'' Filmi Arapça-Türkçe

Profesör
RE: İbn Hazm ''Güvercin Gerdanı'' Filmi Arapça-Türkçe
Bu İbn-i Hazm Zahirî mezhebinin kurucusu değilmiydi?

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Zahirilik bir mezhep değil menhec İbn hazm rahimehullah bu menheci sistemize etmiş cennet gülü kardeşim
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Filmden pasajlar:
– Aşkın diğer harflerini buldun mu?
+ Hayır.
– Niye hepsini bilmek istiyorsun?
+ Aşkın ne olduğunu anlamak istiyorum.
– Onun sırlarını açığa çıkarmaya çoğu hayat yetmedi. Bir harf yeterlidir, o diğerlerini içerir. Kelimetullah gibi. O herşeyi bilen, en büyük ve derinliği ölçülemeyen olarak anılır. Sana aşk için üç kelime verebilirim.
+ Nedir onlar?
– Aşk, Vecd, Karasevda.

– Zin! Ne yapıyorsun?
+ İzliyorum.
– Ne izliyorsun?
+ Sütunları. Bazen renk değiştiriyorlar. Kırmızı ve beyaz bir orman oluyorlar, ama onları şaşırarak kabullenmek zorundasın.
– Hepsi senin uydurman.
+ Diğer insanların görmediğini görmek benim suçum değil.

Allahım, sen ki, kainattaki en küçük yaprağın en hafif kıpırdayışını duyarsın, Kalbimi okumak için benim yazmama gerek duymazsın.

Herşeyin bir sonu vardır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-04-2016, Saat:07:35 PM, Düzenleyen: kalemşör.
هل أنا حقاً أنا ؟
Yazmak, görünenle görünmeyen kelimeler arasında zincir kuran bir eylemdir.

Diğer insanların sırrını öğrenmek istiyorsun, Ama kendininkini saklıyorsun.

Duyun! Duyun! Peygamber’in ne dediğini duyun. O dediki; bu dünyada üç şeyi çok sevdim: Güzel koku, kadınlar ve namaz. Kesinlikle ilk olarak güzel kokudan bahsetti. Güzel kokuda kadının sırrı vardır. Kadında ise aşkın sırrı. Aşk, kainatın en yüce ibadetidir. Duyun, duyun, duyun.

Onun gözleri, kırk sandalın kırk yıl boyunca hiç kıyıya varmaksızın kürek çekebileceği kadar uçsuz bucaksız.

– Aşkın diğer harflerini buldun mu?
+ Hayır.
– Niye hepsini bilmek istiyorsun?
+ Aşkın ne olduğunu anlamak istiyorum.
– Onun sırlarını açığa çıkarmaya çoğu hayat yetmedi. Bir harf yeterlidir, o diğerlerini içerir. Kelimetullah gibi.
O herşeyi bilen, en büyük ve derinliği ölçülemeyen olarak anılır. Sana aşk için üç kelime verebilirim.
+ Nedir onlar?
– Aşk, Vecd, Karasevda.

– Karasevda!
+ Sapkınlığa ve ölüme götüren aşktır!

Kıskanıyorsun, o halde aşıksın.

– Tatlı huyluluğu, tutkulu aşkı takdir etmek için, açıklamaya zorlayan bir sebebe yenildiği zaman kalp, işte o andır Ateşli aşk.
+ Bunların hepsini anlıyor musun?
++ Herkes kulaklarının büyüklüğüne göre anlar. Benimkiler büyük!
– Çılgın aşk, kendi kendine geri çekilmeyi tercih ettiği andır. Tutku, birisi sevdiğine onunkiyle karışan bir ruh verdiği zaman bütünleşir.
Kara sevdada bütün beden harekete geçer, ve duygular aklın sınırlarını aşar. Delilik, kararlı bir savaştan sonra bütün kemiklerinin kırılmasıdır.
Aşk deliliği, kendi kontrol gereksinimlerinin uzun bir süre farkında olmamak demektir. Güçsüzlük, hayat değersiz gözüktüğünde, aşık olunan
birinin olmaması anıdır.

Arapça’da aşık olmanın nüanslarını ifade eden altmış kelime vardır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.