You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: İbadetin nedeni
Kur'anın “Ey insanlar, sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet ediniz ki, takva mertebesine nâil olasınız.” bu ayetinden sonra bu soruyu hazırlamışşınız

(sizi ben yarattım, yaratınıcız ve yöneticiniz benim diyor, bu yüzden ve bunun karşılığı olarak ona tapınılmasını bekliyor değil mi?)

Allah adına konuşmamızı istiyrosunuz bu elbette haddin aşılmasıdır kızma sebebidir..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
netten onlarca cevap bulabilecekken ve oralarda da onlarca bu soruya cevap verilmişken, amacın müslüman olmak değilse neden soruyorsun söyle..

hâla karıştırıp karıştırıp Allah adına konuşmamızı istiyrosun..cevap alamayacaksın..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Cataha senin buraya gelme sebibin nedir?
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Gül-i Cennet; Size bunu son kez söylüyorum değerli arkadaşım, ben Allah adına konuşmanızı değil, bununla ilgili bir ayet belirtilmişti, burdan bunu anlamalıyız değil mi tarzında bir soru sordum. Bunda anlaşılamayacak birşey yok, sadece "Bu ayetten bunu anlamamız gerekiyor değil mi?" diye sordum, gerçekten neden niyet okumaya devam ettiğinizi anlayamadım. Ayrıca ben "Müslüman değilim" dedim, "Müslüman olmak istemiyorum." demedim, ayrıca olmak istesemde sizin bu tepkileriniz yüzünden olmaktan vazgeçerim. Çünkü bir soru sordum bir dövülmediğim kaldı. Ayrıca netten bir sürü cevap bulabilirsiniz diyorsunuz, burası net alemi değil midir? gülücük

Nazlıcan; soru sormak öğrenmek, ancak görebileceğiniz gibi lütfen tarafsız bir şekilde okuyun mesajları. Bir çok kez tartışmaya gerek yok, ben "Şunu şunu demek istemiştim." demişken hala benim başka birşey söylediğimi söylüyor arkadaş. Gerçekten neden böyle düşündüğünüzü anlayamıyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-03-2015, Saat:12:40 AM, Düzenleyen: Cataha.
Profesör
Madem çok çok merak ettin, ayetin ne demek istediğini tefsirlere bak oralardan öğreniver..

Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Inanç konusunda kimse kimseyi zorlayamaz Gönül meseleleridir bu işler hangi dine inanırsanız inanın bu böyledir
Islamiyetin bir formülü yok bu şekilde giderek bi yerden sonra sorgulamalar iyice kafanızı karıştırır işin içinden çıkamazsınız
Körü körüne inanın demiyorum ama çok fazlada takılıp kalmayın inanmadığınız şeylere
Dediğim gibi tamamen inanç meselesi bu
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Yaptığımız ibadeti Allah rızası için yapıyoruz,yalnız bu demek değildir ki Allah'ın bizim yaptığımız ibadetlere ihtiyacı var,sadece onun koyduğu kurallara başta onun rızası sonra kendimiz için uyuyoruz.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Gül-i Cennet; sizden ricam benimle konuşurken lütfen emri vaki konuşmayınız. Bu bir rica bunada sinirlenmenize gerek yok lütfen. Tesfir diyorsunuz ancak tesfir galiba Kuran'ın türkçe açıklamaları değil mi? Ne yazık ki yakınımda kuran bulabileceğim bir yer bile yok.

kurasaki ichigo; bu tamamen başka bir mesele oldu belkide başka bir konu altında konuşabiliriz bunları gülücük

(Amed); sağolun cevabınız için gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-03-2015, Saat:12:50 AM, Düzenleyen: Cataha.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.