You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir

Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir

Uzman
RE: Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
Malesef yine olmadı ,,,, Çünkü Hz.Peygamber(sav)'in sünneti mevcud , onun Kuranı açıkladığına dair hadisler mevcut...

Kuranda , Ezan sözlerini bulabildin mi?

Hayır...

Kuranda 5 vakit farzların rekatlarını bulabildin mi?

Hayır

Kuranda Zekatın 40/1 olduğun bulabildin mi?

Hayır

O halde konuşmana gerek yok , biz Hz.Peygamber(sav)'in Kuranı anladığı gibi anlamak mecburiyetindeyiz.

Senin anladığın gibi değil... gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
sen peygambermisin ? Allah tan vahiymi alıyorsunki peygamberle bir tutuyorsun ? peygamberin kendi söylediğine bile inanmıyorsunki sen hemen kelime ekleyip değiştiriyorsun , işte tevil alışkanlık haline gelirse kendi sözünle çelişirsin . hadis yazsam gene aklına yatmayanı değiştireceksin yani belli bişey . dün bunu zaten anladım . bu yüzden kuranda aklına yatmayan şeylere kelime ekleyen ve ayeti olduğundan farklı şekle çevirenlerden uzağım . tevil yapmak , aklını din edinmenin başka yöntemi olmuş bence .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:04:40 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
Malesef yine olmadı , yapamıyor ve batıyorsun.

Ebu Hanife bak ne diyor?

Kur’ân’da, te’vili tenzilinin (lafzının) aynı olan âyetler vardır. Eğer bunu inkâr ederse kâfir olur. (İmâm-ı A’zam’ın Beş Eseri, çev. Mustafa Öz, 5. b., İstanbul: M. Ü. İlahiyat F. Vakfı Y., 2009, s. 44.)

Kuranı tevil etmek , Kurana ekleme yapmak demek değildir,Kuranı açıklamak demektir.Kuranı senin gibiler açıklayamaz.Çünkü ilminiz yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
2 lafından biri zaten kafir kelimesi ; peygamber kuranı açıklamıştı hani ? hem peygamber kuranı açıklamış diceksin , hemde insanların kelime eklemesine muhtaçtır kuran diyeceksin . eee haşa peygamber unutmuşmu o zaman onu demeyi ?

sen bana dün bir sürü ayet verdin , geçmeyen kelimeyi oraya eklemişsin , kuranda o kelime bile geçmiyor sen kurana ekliyorsun , bu Allah a iftira olmazmı ? haşa Allah kelime sıkıntısımı çekiyorduda sen oraya geçmeyen kelime ekleyeceksin ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:04:44 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
Malesef Yine olmadı hala batıyorsun.

Biraz oku kendini geliştir..

İbn Huzeyme de (ö. 311f923) Kur'an'ın hadisle anlaşılması gerektiğini şöyle ifade eder:

“Allah Teâlâ hususi ve umumi olarak elçisiııe indirdiği kitabını açıklama işini yine rasülüne havale etmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sünnetiyle Allah'tn namaza kalkanların hepsine değil de, bir kısmına abdesti emrettiğiııi belirtmiştir.

Nitekim “Onların mallarından bir sadaka al..." (Tevbe, 104) ayetinden maksadın bütün mallardan değil de, bir kısım mallardan zekât (sadaka) alınması olduğunu;

“Erkek hırsızla kadın hırsızın... ellerini kesin!" (Mâide, 38) ayetinden maksadın bütün hırsızlar değil de bazı hırsızlar olduğunu -çünkü bir dirhem yahut daha az çalana da hırsız denilir-Rasûlüllah “El kesme, bir dinarın dörtte birinde ve daha ziyadesinde olur.” hadisiy-le, Cenab-ı Hakk'in maksadmın bütün hırsızlar değil, bir kısım hırsızlar olduğunu beyan etmiştir.

Cenab-ı Hak, peygamberine: “Biz sana zikri indirdik. Ta ki insanlara
kendilerine ne indirildiğini açıkça anlatasın.” (Nahl 44) buyurmuştur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:04:49 PM, Düzenleyen: Ahmed1.
Cezalı Üye
hadiste Allah gökte diyor red ediyorsun , ben sana bir sürü hadisi veririm red edersin , bu yüzden hadis inanışın samimi değil , yani hadislerden bahsedersen sana selam der geçerim , çünkü verilen hadisi kabul etmiyorsun , işine geleni kabul ediyorsun sadece .

peygamber açıkladı diyorsan , o zaman başka inanların ayete kelime eklemesine karşı çıkman gerekir , çünkü peygamberin kuranı açıklamadığını ve eksik bıraktığını iddia etmiş olursun , açıklamayı bırak olamayan kelimeyi ayete eklemekten ben uzağım arkadaşım sen yapıyorsan ve yapanlara inanıyorsan o senin sorunun , herkes kendinden sorumludur . sürekli farklı insanların yorumlarını getiriyorsun , yani hayatını başka insanların yorumları üzerine bina eden kişiye ne anlatsan anlamaz zaten . o yorumlardan farklıda bir sürü yorum dolaşıyor ortalıkta . bu yüzden kuranda ne yazıyorsa amenna , kelime ekleyenlerden uzağım .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:04:56 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Uzman
Yine olmadı batıyorsun.Çünkü Hadislere iman ediyorum.

İbn Kesirin dediği gibi : Kuran , önce Kuranla tefsir edilir.Eğer malumat bulunamazsa , Sünnetle tefsir edilir.O da bulunamazsa Sahabe veya İçtihat edilir.

Yani Müfessirler açıklar.

Dediğin hadisleri Alimler şöyle açıklamıştır: Cariyenin : Allah gökte demesinden maksat , Allahın yüceliğini kastetmesidir.Yani Allahın kudretinin tek mekanı yer değildir,Sema da onun kudretinin mekanıdır.Ama kendisi oraya mekan edinmemiştir.

Çünkü , Dua ederken Ellerimizi Semaya kaldırırz , Bu Allah gökte demek değildir. Duanın kıblesi Semadır.

Bunun gibi Namazın kıblesi de kabedir.O zaman Allah haşa Kabede mi oluyor?

Haşa ve Kella...

Kardeş hiç okumuyorsun.Tartışarak bir yere varamazsın.Biraz oku.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
peygamber bu dediğini diyemedimi peki orda cariyeye ? hani kuranı peygamber açıklardı ? yine yorum yazdın ve aklına yatmayan şeyleri yorumla örttün .

hıristiyanlara diyorsunuzki ; incili yorumla ne hale çevirmişler , eeee siz ama kuranı kelime eklemesi ve yorumla ne hale çevirdiniz ? hıristiyanlarda yorum ile aklllarındaki algıyı kitaba uydurmuşlar , eee siz tarz kişilerin durumundaki fark ney ? sizlerde baktınız aklınıza yatmıyor alaksız şeyleri ekliyorsunuz , haşa peygamber bu dediklerini diyemedi ve haşa Allah ın kelimeleri tükendi sanki .

namaz kılarken kabeye dönün diye bir ayet yok kuranda , kabeye dönme demiyorum fakat zaten namazda kabeye dönün diye bir ayet yok , yani verdiğin örnek saçma .

bide batıyorsun lafını çok söyleyince batmışmı oluyorum , öylemi kendini psikolojikman kandırıyorsun ? delillere bakarım ben , kurana kelime eklemesi getiriyorsan , yorumlarla ayeti örtüyorsan hiç yazmayalım . böylelerine selam der geçerim , bida kelime eklemesi yaparsan ve yorumla örtersen selam diyeceğim , ben açık ayet yazıyorum çünkü sen kelime ekleyerek yazıyorsun . kişisel yorumlar ile örtüyorsun , bu işin sonu yok .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:05:06 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
genemi ayete ekleme yaptın gülücük hadi arapçasını yaz bakalım ; salat ( namazda ) yüzünü mescidi harama çevir diye hani nerde yazıyor ? yani dediğin kuranda yok gene ekledin . kimin bittiği kelime eklemekten anlaşılıyor . yani bütün lafllar sana dönüyor . bilmiyorsan bilmiyorum diceksin . yorumları okuyup okuyup rastgele yazarak ilim sahibi olunmaz . hadi o ayette namaz kelimesini getir buyur ? yada kurandan bana bir tane namazda kabeye dönün diye tek ayet getir ? sana kabeye dönme diyen yok ama bunun kuranda olduğunu iddia ediyorsan !!!

böyle bişey iddia ettiğine göre , kurandan; namaz kılarken kabeye dönün emrini getirmediğin sürece sana yazmıyorum artık .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:05:15 PM, Düzenleyen: sedatsedat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.