You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir

Uzman

يَقُولُ : سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ : يَقْتُلُ ابْنُ مَرْيَمَ الدَّجَّالَ بِبَابِ لُدٍّ هَذَا حَدِيثٌ صَحِيحٌ

Resulullah(sav) : İbn Meryem (Meryemin oğlu İsa) , Deccali Lud kapısında öldürecektir.'' buyurmuştur.

Hâzâ Hadisun Sahîh.(Bu Hadis Sahihtir)

ثَابِتٌ بِالْأَحَادِيثِ الصَّحِيحَةِ وَالسُّنَّةِ الْمُطَهَّرَةِ وَاتِّفَاقِ أَهْلِ السُّنَّةِ وَأَنَّهُ الْآنَ حَيٌّ فِي السَّمَاءِ لَمْ يَمُتْ بِيَقِينٍ

Hz.İsa(as)'ın Semada hayy(diri) olduğu ve kesinlikle ölmediği Sahih Hadisler ile Mutahhar(Pak,Mübarek) Sünnet ile ve Ehli Sünnet'in ittifakı (görüş birliği) ile sabittir.

بَلْ عِيسَى عَلَيْهِ السَّلَامُ حَيٌّ فِي السَّمَاءِ وَيَنْزِلُ فِي آخِرِ الزَّمَانِ بِذَاتِهِ الشَّرِيفَةِ

İsa(as) Semâda hayy(diri)'dir.Ve Ahir Zamanda zatı şerîfi ile (yeryüzüne) inecektir.

وَلَا يُنْكِرُ نُزُولَهُ إِلَّا ضَالٌّ مُضِلٌّ مُعَانِدٌ لِلشَّرْعِ مُخَالِفٌ لِكِتَابِ اللَّهِ وَسُنَّةِ رَسُولِهِ وَاتِّفَاقِ أَهْلِ السُّنَّةِ

Hz.İsa(as)'ın nuzulunu ancak Şeriattan sapmış,saptıran,inatçı olan ve Allahın Kitabına,Resulunun Sünnetine ve Ehli Sünnetin ittifakına muhalif olan inkar eder.

[Avnul Ma'bûd,Şerhu Süneni Ebu Davud,4324]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
resul isa nın gökte olduğuna kurandan kanıt varmı peki ? kuranda mealen ; isa yı kendisine yükseltti diyor ; Allah göktemiki resul isa gökte olsun ? hani mekandan münezzehti Allah ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:12:18 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
ayette kendime yükselteceğim diyor sen tevil veriyorsun , yani delil olarak ayet yada sahih sayılan bir hadis veremiyorsun , Allah tan başkasının hükmünün geçmeyeceği yere yükseltmek tevilide çelişki , çünkü heryerde Allah ın hükmü geçer , Allah ın hükmünün geçmediği hiç bir yer yok , o yüzden bu konulara fazla girme sen zararlı çıkarsın . her önüne gelen yazıyı paylaşmak ilim demek değildir . düşünme yoksa , delil yoksa , ayet yoksa , kitapları yaz yaz dur neye yarar .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:12:42 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
senin dediğin tarz delilsiz akıldan yapılan yorum ile kuran diye bir kitap kalmaz . her ayetin yanına tonlarca akıldan ekleme yapmanın sonu yok . kurandaki diğer ayetlere bakmak lazım .

her nereye dönersen dön rabbin vechi ( zatı ) ordadır diyor ; diğer ayetlerle birlikte değerlendirdiğinde göktedir de , yerdedirde ; şah damarındanda yakındır , herşeyi kuşatmıştır . Allah heryerdedir . iki kişi konuşurken üçüncüsü Allah tır .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:12:55 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
mealen ; nereye dönersen dön rabbin vechi ( zatı ) ordadır .

ben demiyorum kuran diyor . vechi ( zatı ) diyor dikkat et .

hem ben direk ayeti yazıyorum , tevili veren sensin , ben bir ekleme yapmıyorum , ekleme yapan sensin bu yüzden aslında sapıtan kim iyi düşünmek gerekiyor . aciz akılla , aklına yatmayan şeyi yani kuranı tevil eden , yorumla ayeti örten kim iyi düşünmek lazım .

kuranı teville ve ayetlere akıldan eklemelerle anlamaya kalkarsak kuran diye bir kitap kalmaz , senin dediğin yolla herkes istediği herşeyi kurana söyletir .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:01:13 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
müteşabih ayetlerin manasını sadece Allah bilir diyorsun , sonra diyorsunki imam raziden yazdım diyorsun bu tam bir çelişki , hem Allah bilir diyeceksin hemde insandan yazacaksın tuhaf .

bide ayeti müteşabih yada değil diye nasıl ayırıyorsun ; ayet gayet net değilmi ; her nereye dönersen dön rabbin vechi ordadır diyor ; sağa dön Allah orda , sola dön Allah orda , kuzeye dön Allah orda , güneye dön Allah orda ;

baktığın yer Allah tır demiyor dikkat edersen , nereye dönersen dön ordadır diyor bende buna iman ettim , gerisini Allah bilir ben yok öyle değil deyip ayeti red edemem kusura bakma .

kuranı senin dediğin tarz anlamaya kalkarsak , kuran diye bir kitap kalmaz , isteyen istediği herşeyi tevil eder ve kafasına yatmayan herşeye ekleme yapar . kurana bütün bakarak , ayetlerden deliller vererek anlamak lazım .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:01:22 AM, Düzenleyen: sedatsedat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.