You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hüküm vermek yanlızca Allah'a aittir ! !

Acemi Üye
Millet Meclisi

Kendi nefisleri ve insanlar için kanun meclisleri kurarak bu meclislere parlemento veya millet meclisi adını verenler, Allah-u Teâlâ'ya karşı en büyük suçu işlemişlerdir. Çünkü bu meclis, Allah-u Teâlâ'nın emrine riayet etmeksizin ve O’nun izni olmaksızın insanlar için kanunlar koyar.

Bu meclislerde bulunanların her biri Allah-u Teâlâ'nın en önemli özelliği olan kanun koyma ve hüküm verme yetkisini kendilerinde gördükleri için kendilerini Allah-u Teâlâ'ya denk tutmuş ve böylece büyük birer tağut olmuşlardır.

Bu meclislerde bulunan millet vekillerinin tagut olmalarının sebebi; kanun koyma hakkının onlara verilmesi ve koydukları kanunlara bağlanılmasındandır. İşte onlara bu şekilde ibadet edilir.

Bu meclislerde çıkan kanunları bilen bir kişi bu tağutların çoğunluğunun görüşüyle kabul edilerek çıkarılan kanunların; İslam şeriatine zıt olsa bile red ve itiraz edilmeyip kabul edilen kanunlar olduğunu görür.

Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

"Hüküm vermek yalnız Allah'a aittir. Allah, kendisinden başkasına değil yalnız O’na ibadet etmenizi emretmiştir. Dosdoğru din işte budur. Fakat insanların çoğu bilmezler." (Yusuf: 40)

Allah-u Teâlâ bu ayeti kerimede bize hüküm vermenin "yalnız kendisine ait" olduğunu ve yalnızca kendisinin hükmüne itaat edilmesi gerektiğini emrettikten sonra, "hükümlerine itaatin de bir ibadet olduğunu" bu nedenle kendisinden başkasının hükmüne itaat etmenin şirk olduğunu bildiriyor.

Ayetin devamında ise bunun- yani yalnız Allah’ın hükümlerine itaatin- ibadet olduğunu da insanların çoğunun bilmediğini belirtiyor. Allah katında geçerli olan dinin de ancak hükmün tamamen Allah-u Teâlâ'ya tanındığında mümkün olacağını "dosdoğru din budur" sözüyle ifade ediyor.

Hüküm ancak gerçek ilahlık sıfatına sahip olan Allah-u Teâlâ'ya aittir. Çünkü bu hak Allah’tan başkasına verildiğinde o kişiye ibadet edilmiş olunur. Halbuki Allah ayette yalnız kendisine ibadet edilmesini emrediyor.

"Yalnız O’na ibadet etmenizi emretti."

Allah’ın hakkı olan hüküm verme yetkisi; ister Allah’la beraber başka birisine, isterse sadece Allah’ın dışındaki birisine verilsin, bu hak her kime tanınırsa ona ilahlık sıfatı verilmiş olur. Velev ki ona: "Sen ilahımızsın" denmese bile. Çünkü bu hak her kime verilirse ona ibadet edilmiş olunur. İnsanların çoğu Allah’tan başka bir varlığa namaz kılındığında, onun için oruç tutulduğunda veya onun için haccedildiğinde bu varlığa ibadet edilmiş olunacağını kabul ediyorlar. Fakat bunlar gibi bir ibadet olan hüküm verme yetkisinin Allah’tan başkasına verilmesinin ona ibadet olduğunu anlamıyorlar.

Allah-u Teâlâ bu ayette işte bu gerçeğe işaret ediyor ve "İnsanların çoğu bilmezler." buyuruyor. Yani; insanların çoğu hüküm verme yetkisini tanıdığı kişi ya da kişilere ibadet ettiklerini bilmiyorlar. Fakat Allah-u Teâlâ onların dosdoğru din üzerinde olmadıklarını bildiriyor.

Dosdoğru din üzere olmak ise; ancak bütün hüküm verme yetkisinin yalnız Allah-u Teâlâ'ya verilmesiyle sağlanabilir. İşte ayette geçen "dosdoğru din"in manası budur.

Bazı kimseler yeryüzüne İslamı hakim kılmak için, küfür düzeninin dar’ün-nedveleri olan meclislerde parti kurup, bunu bir araç olarak kullanabileceklerini iddia ediyorlar. Bunu iddia edenler ya İslam’dan habersiz, ya hiç kafası çalışmayan kimseler, ya da Allah’ın istediği İslamı planlı bir şekilde ortadan kaldırmak için çalışan kimselerdir.

Zira parti kurarak iktidara adaylık koymak tağutluk talebinde bulunmaktan başka bir şey değildir. Çünkü Allah’ın hükümleri dışında hükümler koyan ve Allah’ın hükümlerinden başka hükümlerle hükmeden bir kişi veya meclis yalnız Allah’ın hakkı olan hüküm verme yetkisini kendi üzerine almış, haddini aşmış ve tağut olmuş olur.

Bu iş Allah’ın rızasını kazanmak ve onun dinini hakim kılmak amacıyla yapılsa dahi, her kim oylarıyla veya başka bir yolla bu partilere yardım eder ve onları desteklerse yalnız Allah-u Teâlâ'ya tanınması gereken hüküm verme yetkisini Allah’tan başka bir varlığa tanıdığı için ona ibadet etmis ve kafir olmuş olur.

İslam yalnız Allah-u Teâlâ'ya kulluğu emretmektedir. Yaratılana kulluğu değil. Yaratılana kul olunarak İslam hakim kılınamaz.

İnsanları önce yaratılana kulluk ettirip daha sonra Allah-u Teâlâ'ya kulluk ettirmekten daha sapık ve daha cahil bir düşünce olabilir mi?

Allah’ın haram kıldığı (yasak dediği) haram, helal kıldığı (serbest dediği) helaldir. Allah’ın helal kıldığı şeyi yasaklayan veya haram kıldığı şeyi serbest bırakan kişi ya da kişilere tabi olanlar ve itaat edenler, onlara ibadet etmiş olurlar.

[Resim: 482611_547065071994312_1998023575_n.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-02-2013, Saat:05:34 PM, Düzenleyen: Binti Abu Qatade.
94 Model İnsan
RE: Hüküm vermek yanlızca Allah'a aittir ! !
Bir hikaye var senin durumun aynı o hikayedeki kadın gibi...
Kadın: Hocam bir soru sorcam vaktin var mı ?
Hoca : Var kızım sor.
Kadın : Diyorlar ki Yunanistan taraflarında bir kadın evliya çıkmış, tam kızını kesicekken şeytan bir keçi getirmiş doğru mu ?
Hoca : Evladım ben bunun neresini düzelteyim… Yunanistan değil Arabistan, kadın evliya değil İbrahim Peygamber, kızı değil oğlu, şeytan değil melek, keçi değil koç.

Ama ben bu hikayedeki hoca gibi elimden geldiğince hatalarını düzeltmeye çalışacağım.
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hikayede anlattığın cahil gibi delilsizce mi konuşuyor acaba karşıdaki insan? ehli sünnetin yüzlerce yıl dillendirdiği gerçekler yeniden anlatılıyor elhamdulillah.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
yazı biraz sert yazılmış sanırım el kudsiye ait. her ne kadar sert olsa da işaret ettiği şeyler bir çok yönden hakikati ifade ediyor... eleştireye açık olan yönlerinden ziyade hakikate tanık olan yönlerini önplana çıkarmak daha isabetli olur...
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Daha çok şey yazacaktım fakat buraya yazacağım bir hadisin daha manalı olduğunu düşündüğüm için yazmayacağım. Sonuçta anlaşılmıyor söylediklerim zaten!

“Nasıl olursanız, öyle idare edilirsiniz.”

Yüce Allah Râd Suresinin 11. ayetinde buyurmuştur ki;
"İnsanı önünden ve ardından takip eden melekler vardır. Allah'ın emreyle onu korurlar. ŞÜPHESİZ Kİ, BİR KAVİM KENDİ DURUMUNU DEĞİŞTİRMEDİKÇE ALLAH ONLARIN DURUMUNU DEĞİŞTİRMEZ. Allah, bir kavme kötülük diledi mi, o artık geri çevrilemez. Onlar için Allah'tan başka hiçbir yardımcı da yoktur."

Allah yardımcımız olsun...
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
En önce öğrenmemiz gereken şey, birbirimize bu kadar kolay kafir demememiz. Adamın içinde ne var bilemezsin.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
........ Konuştuğun komple yanlış demiyorum fakat bilmediğin şeylerde olabilir , bence dilin ağır , daha yumuşak olmanı tavsiye ederim , orta yolda ol ve derin düşün daha iyi olur , nerden biliyorsun belkide yönetenlerden bir kısmı zorunlu olduğu için tağuttanmış gibi görünüyordur , kafir olduğunu apaçık itiraf etmeyene kafir demek büyük vebal olur , belki onlardan , yani derin devletten yada abd den yada avrupadan müslümanlara bir zarar gelmesin diye sanki onlara dost gibi görünüyorlardır , çünkü güç şu an kafirlerde . Oy vermesse daha beteri gelecektir belkide halkın başına , Allah bilir doğrusunu ben kimseyi savunmuyorum , kesin konuşmuyorum ama kafirden bir zarar geleceği zaman onlara dostmuş gibi davranmaya delil ayetlerde var ( korunma yapmanız , zorlanmanız diye geçiyor ) , her zaman böyle yapacan demiyor tabi sadece ruhsat olduğu görünüyor , doğrusunu Allah bilir ;

16 - 106 - Kalbi iman ile sükûnet bulduğu halde zorlananlar dışında, her kim imanından sonra küfre kalbini açarsa, mutlaka onların üzerine Allah'tan bir gazab gelir ve kendilerine çok büyük bir azab vardır.

3 - 28 - Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesin ve onu her kim yaparsa Allah'dan ilişiği kesilmiş olur, ancak onlardan bir korunma yapmanız başkadır. Bununla beraber Allah sizi kendisinden korunmanız hususunda uyarır. Nihâyet gidiş Allah'adır.

....... Hemen her önünüze gelene kafir demeyin , aşağıdaki ayettede imanını firavn ailesinden saklayan bir adamdan bahsediyor ;

40 - 28 - Firavun ailesinden imanını saklayan bir adam da şöyle dedi: "Bir adamı, Rabbim Allah dediği için öldürecek misiniz? Halbuki o size Rabbinizden delillerle gelmiştir. Hem o bir yalancı ise çok sürmez, yalanı boynuna geçer. Fakat doğru ise size yaptığı tehditlerin birkısmı olsun başınıza gelir. Şüphe yok ki Allah aşırı giden bir yalancıyı doğru yola çıkarmaz."

29 - "Ey kavmim! Bugün mülk sizindir. Dünyada yüze çıkmış bulunuyorsunuz. Eğer gelecek olursa Allah'ın hışmından bizi kim kurtarır?" Firavun: "Ben size görüşümden başkasını göstermiyorum ve herhalde ben size doğru yolu gösteriyorum" dedi.

30 - O iman etmiş olan kimse de: "Ey kavmim! Doğrusu ben sizin hakkınızda Ahzab (önceki çeşitli toplumlar)ın günleri gibi bir günden korkuyorum."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-02-2013, Saat:09:24 PM, Düzenleyen: e2828.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.