You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıdemli Üye
Hoşçakalın
Merhaba İslami forum üyeleri. Beni tanıyanınız bilir, tanımayanınız da olmuştur belki.

Gidiyorum demeden önce size bir anımı anlatmak istiyorum. Ben küçüklüğümden beri hiç arkadaşım olduğunu hatırlamıyorum, hiç arkadaşım olmadı. Kreşte bile, hatta hep dalga geçilen zavallı bir çocuk olarak büyüdüm. Lisede herkesin yanında bir SEVGİLİSİ varken benim hiç kimsem yoktu. Annem babam beni çok severlerdi, ama onların da kendi dertleri vardı. Babam çok büyük bir hata yaptı, onu ailecek affettik, ama eskisi kadar samimi değiliz artık babamla.

Beni insanlar pek takmıyor, yani insan muamelesi göremiyordum. Şu an bile hala öğrenciyim ve arayanım soranım yok. Mayıs ayında Rabbime yalvardım, "Ya Rabbi, neden bana bunları yapıyorsun? Beni sevmiyor musun? Beni niçin yarattın, ben bu eziyetlere niye katlanayım, neden? Madem insanlar beni sevmeyecekti, niçin yarattın neyle imtihan ediyorsun beni?" dedim. Tabi, bu dediğimi ağlayarak diyordum. İsyan değildi bu, aksine Allah'ın beni terk etmesinden o kadar korktum ki. Ağlayarak uyudum. Rüyamda tüm günahlarımın affedildiği söylendi. Ah benim kafam, insan rüyadan uyanıyor da gafletten uyanamıyor.

Çalıştığım bir iş yeri var, oraya doğru yol aldım. Giderken ikişer parmakları olmayan bacaksız bir adama rastladım. Para kazanmak için oyunlar filan oynuyordu. Parmağı yok, ama flüt çalıyordu. O an beynimden vurulmuşa döndüm. Bir kenara çekilip ağlamaya başladım. Kalbimde bir rahatsızlık hissediyordum, çünkü ben geçen gün isyan etmiştim ve aptal gibi davranmıştım.

Adama üstümde ne kadar para varsa verdim, değişik bir tebessümle beni karşıladı. Allah'ım, adam ne kadar mutluydu... Üstelik uzuvları yok. O kadar hayretteydim ki, anlatamam. Belki size çok ilginç gelmeyebilir, ama o an benim yaşadığım hissi sizin de yaşamanızı isterdim, insan hayatında muhakkak bu hissi yaşayıp gafletten uyanması gerekiyor. İşe gittim, ey Allah'ım nasıl bir imtihan bu? Sizce ne olsa beğenirsiniz? Bir cenaze gördüm, herkes perişan bir vaziyette. Öğle namazını camide cemaatle kıldıktan sonra hemen gittim cenazeyi kıldım. Ölüm hissi beni iyice düşündürdü. Harika ya. Gerçekten, insan bu hisleri yaşayıp gafletten biraz olsun uyanmalı...

Nihayetinde işe dönme vakti geldi. Televizyonda Müslüman kardeşlerimize yapılan işkenceler anlatıldı. İşe ağır adımlarla yürüyor, bir yandan da ne yapmam gerektiğini düşünüyordum. Acaba bu bir ders miydi? Hayır, her şey daha yeni başlıyordu. bunlar değildi benim cezam. Her şey o gün başladı. İşe girer girmez karşımda bir kız gördüm. Herhalde benden iki yaş büyük. Bilmiyorum. Ama değişik bir his uyandı içimde. aşk mı desem nefret mi desem, bilemiyorum. Geçici bir heves de olabilir.

Geçici heves demişken, bu benim ilk aşkım değildi. Ama ilk münasebetim diyebilirim. bu yaşıma kadar hiç arkadaşım olmadığı için [oldu ama kalıcı değil] bu beni değiştirdi. Tutuldum mu desem bilemiyorum, aşık oldum gülücük

"Saçmalama, topla kendini" diyordum ama yok işe yaramıyor. İyi arkadaş oldum onla ama tabi ilk tanışmayla bana mı bakacak? Hayır tabi ki de, gitti. 1 haftadır sadece onu düşündüm. Rüyama girdiği bile olmuştu. O günden itibaren yavaş yavaş arkadaş edinmeye başladım, çok da mutluyum. Ama kendimi o isyandan sonra asla affedemeyeceğim, bu arada kendime çeki düzen veriyorum, bundan sonra İslami Forum'da da olamayacağım. Sebebi bana kalsın, özel bir durum. Kendinize iyi bakın. Ahmed1'e Amed'e Zehan'a Reyyan'a ibni-mesud'a ve daha birçok arkadaşımıza burdan selam yolluyorum. Kendinize iyi bakın, kardeşiniz için de dua edin gülücük İyi ki Müslümanım, bu bana yeter...

[İslami Forumdan Hakikat]
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Hoşçakalın
Allah yolunu açık etsin kardeşim.
Kimse bilmesede
Kimse sevmesede
Hakikatin Rabbi seni bilse sevse kafidir sana
Selam ve dua ile...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
uyan ey gözlerim gafletten uyan
uyan uykusu çok gözlerim uyan
azrailin kastı canadır inan
uyan ey gözlerim gafletten uyan
uyan uykusu çok gözlerim uyan

bana bu dizeleri hatırlattın teşekkürler, selametle kalınız.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
içten ve samimi yazılmış bir veda...ALLAH gönlüne göre versin inşALLAH ...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Hakikat kardeşim biz seni sevmiştik, gözlerimiz seni arayacak..

Açtığın ilmi konular, sorulara verdiğin cevaplar çok faydalıydı.

Teşekkürler kardeşim, Allah seni Hak ve Hakikatten ayırmasın. gülücük

Aleykum selam ve Rahmetullah..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Allah yolunu açık ve pak eylesin kardeşim. Allah'a emanet olasın...
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ve aleykum selam. Allah yolunuzu açık etsin.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.