You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hiristiyan ken ateist olan birisi , daha sonra islam i secip musluman ola bilirmi?

Hiristiyan ken ateist olan birisi , daha sonra islam i secip musluman ola bilirmi?

Yeni Üye
Selamun aleykum
Ben bu siteye yeni uye oldum ,
Kafama bir soru takildi , bu sitede bilgi sahibi insanlar sorumu yanitlar ise mutlu olurum ,
Sorum şu ; bildigim kadari ile musluman ken ateist olan biri şirk e dustugu icin istesede tekrar islama donemiyor , cunku ona teplig edileni zaten red etmks oluyor diye biliyorum ,
ancak benim sorum şu hiristiyan iken Ateist olan birisi daha sonra islam i taniyip musluman olmak isterse bir engel varmidir ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-09-2016, Saat:02:16 AM, Düzenleyen: Nazlıcan.
...
RE: Hiristiyan ken ateist olan birisi , daha sonra islam i secip musluman ola bilirmi?
Ateistliğe meilli olan birisi müslüman olmaz olamaz.İnkar etmeye meilli olmazsa yaratıcısını inkar etmez.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Hiristiyan ken ateist olan birisi , daha sonra islam i secip musluman ola bilirmi?
Bizim dinimize göre kimsenin Müslüman olması yasaklanamaz.

Hiç kimsenin geçmişine bakılmaz.
Ne olursa olsun herkes Müslüman olabilir.
Zaten Allah'ın istediği de budur. Yani Müslüman olmak.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Aleyküm selam hoşgeldin.Müslümanken ateist olan biri tekrar islama dönemez diye birşey yok.Sizi yanlış bilgilendirmişler zira ayetler ile de bu konu sabittir.Buzağı vakasını bilirsin konuyu ayetler ışığında inceleyecek olursak;

2/BAKARA-160: Ancak tevbe edip durumlarını düzeltenler ve gerçeği açıkça ortaya koyanlar başkadır. Zira Ben onların tevbelerini kabul ederim. Ben tevbeyi çokça kabul eden ve çokça esirgeyenim.

2/BAKARA-52: Sonra sizi, bunun (buzağıyı ilâh edinmenin) ardından affettik. Umulur ki böylece siz şükredersiniz.

@@@Görüldüğü üzere Allah Musa(a.s) inanıp ardından,Musa(a.s)'a verilen 40 gecelik vaadden sonra) buzağıya tapanları(şirk koşanları) affediyor...

2/BAKARA-54: Ve Musa (a.s) kavmine: “Ey kavmim! Buzağıyı (ilâh) edinmenizle muhakkak ki siz, kendi nefslerinize zulmettiniz. Hemen Yaratıcınız’a tövbe edin. Artık nefslerinizi (birbirinizi) öldürün. bu, Yaratıcınız katında sizin için daha hayırlıdır.” demişti. Böylece O, tövbenizi kabul buyurdu.Muhakkak ki O, O tövbeleri kabul eden ve Rahîm olandır.

Daha ayrıntılı bilgi için Musa a.s hayatını okuyabilirsiniz ve böylece buzağı vakası hakkında daha fazla bilgi sahibi olup doğru bildiğiniz yanlışınızı düzeltme imkanını elde edersiniz Allah'ın izni ile.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
De ki: "Ey nefislerine karşı aşırı giden kullarım, Allah 'ın rahmetinden umut kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir."
Zümer 53

Günahların en büyüğü, Allah 'ın rahmetinden, merhametinden, mağfiretinden, lütuf ve ihsanından ümit kesmektir. Allah c.c her günahı affeder. Yeter ki geçmişe tekrar geri dönülmesin.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Aynen ALLAH ın merhametinden ümit kesilirmi..biz diyemeyiz ki Müslüman olamaz...tövbe kapısı herkese açık değilmi...

Hz. ömeri düşünün..vahşiyi..hinti...Peygamber efendimizin önce canını yakıp sonra ona sımsıkı bağlananları düşünün..

Hidayet ALLAH tandır...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Biz yukarıda anlatılan duruma tıp dilinde "Tuğçe Kazaz Sendromu" diyoruz.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.