You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

her güne bir ayet bir hadis

her güne bir ayet bir hadis

Profesör
RE: her güne bir ayet bir hadis
Hutbe
Günün Ayeti
Allah’ın size lütfu ve merhameti olmasaydı ve Allah tövbeleri kabul eden, hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı haliniz nice olurdu?

(Nûr, 24/10)

Günün Hadisi
Başına bir musibet geldi diye hiçbiriniz ölümü temenni etmesin. Mutlaka böyle bir şey temenni etmek zorunda kalırsa: ‘Allahım, benim için yaşamak hayırlı olduğu sürece beni yaşat, hakkımda ölüm hayırlı olduğu zaman da beni öldür’ desin.

(Al-Bukhari, “Merdâ”, 19; “De’avât”, 30; Muslim, “Zikir”, 10, 13)

Günün Duası
(Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

(Fatiha, 1/5-7)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Kur’an okunduğu zaman, ona kulak verip sessizce dinleyin ki size merhamet edilsin.

(A’râf, 7/204)

Günün Hadisi
Allahım! Mal, aile, çocuk olarak insanlara verdiklerinin hayırlısını dilerim, sapıtan ve saptıranları değil.

(Al-Tirmidhi, “De'avât”, 124)

Günün Duası
Allah’ım! Mal, aile, çocuk olarak insanlara verdiklerinin hayırlısını dilerim, sapıtan ve saptıranları değil.

(Tirmizî, "De’avât", 124)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
…Yiyin, için fakat israf etmeyin. Çünkü O, israf denleri sevmez.

(A’râf, 7/31)

Günün Hadisi
Allahım! Hatalarımı kar ve soğuk su ile temizle. Beyaz elbiseyi kirden temizlediğin gibi kalbimi de hatalardan arındır.

(Al-Nasa’i, “Taharet”, 49; Also see Al-Bukhari, “De'avât”, 38, 43-45;Muslim, “Zikir”, 49)

Günün Duası
Allah'ım, ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hastalık nedir bırakmasın.

(Buhârî, "Tıb", 37; Müslim, "Selam"46; Ebu Dâvûd, "Tıb", 17; Tirmizî, "De’avât", 111)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
O gün amellerin tartılması da haktır. Kimlerin sevabı ağır basarsa işte onlar kurtuluşa erenlerdir.

(A’râf, 7/8)

Günün Hadisi
İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.

(Al-Bukhari, “Îmân”, 39; Muslim, “Müsâkât”, 107)

Günün Duası
...Allah’ım! Senin sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl.

(Tirmizî, "De’avât", 73)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Ama kimlerin sevabı da hafif gelirse işte onlar âyetlerimize haksızlık etmiş olmaları sebebiyle kendilerini ziyana sokanlardır.

(A’râf, 7/9)

Günün Hadisi
Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet etmede ve birbirlerine şefkat göstermede tek bir beden gibidir. O bedenin bir organı acı çektiği zaman, bedenin diğer organları da uykusuz kalıp acı çekerler.

( Muslim,"Birr",66)

Günün Duası
...Allah’ım! Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım, gizlediğim ve açığa vurduğum, benden daha iyi bildiğin günahlarımı affeyle. Öne geçiren de sen, geride bırakan da Sensin. Senin her şeye gücün yeter.

(Buhârî, "De’avât", 60; Müslim, "Zikir", 70)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Kişinin kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçacağı gün kulakları sağır edercesine şiddetli ses geldiği vakit, işte o gün onlardan herkesin kendini meşgul edecek bir işi vardır.

(Abese, 80/33-37)

Günün Hadisi
Temizlik imanın yarısıdır.

(Muslim, "Tahâret", 1)

Günün Duası
...Allah’ım! Yaparak ve geciktirerek işlediğim, açıktan ve gizli olarak işlediğim kusurlarımı bağışla. Sen, öne alan ve önce olansın. Sen, geriye bırakan ve sonsuz olansın. Senin her şeye gücün yeter.

(Buhârî, "De’avât", 60; Müslim, "Dua", 70; Hâkim, "De’avât", No:1883 )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
İçinizden kim Allah’a ve Resülüne itaat eder ve salih bir amel işlerse, ona mükafatını iki kat veririz. Biz ona bereketli bir rızık hazırlamışızdır.

(Ahzâb, 33/31)

Günün Hadisi
(Allah Rasûlü) Din nasihattır/samimiyettir buyurdu. Kime Yâ Rasûlallah? diye sorduk. O da; Allah’a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara diye cevap verdi.

(Muslim, “İmân”, 95)

Günün Duası
Allah’ım! Biz, bu yolculuğumuzda Senden iyilik ve takva, bir de hoşnut olacağın ameller işlemeyi nasip etmeni dileriz. Allah’ım! Yolculuğumuzu kolay kıl ve uzağını yakın et!..

(Müslim, "Hac", 425; Ebu Dâvûd, "Cihad", 79; Tirmizî, "Deâvât", 47)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-01-2019, Saat:07:22 PM, Düzenleyen: duadaş.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Muhammed, sizden hiç kimsenin babası değildir. Fakat o, Allah’ın Resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.

(Ahzâb, 33/40)

Günün Hadisi
(Din) kardeşinle (gereksiz) tartışmaya girme, onunla (incitici biçimde) şakalaşma ve ona yerine getiremeyeceğin sözü verme.

(Al-Tirmidhi, "Birr and Sıla",58)

Günün Duası
Allah’ım! Dinimi güzelce yaşat ki o benim güvencemdir. Dünyamı düzelt ki o benim geçim kaynağımdır. Ahiretimi hazırla ki o benim son durağımdır. Hayatımda her türlü hayrı ziyadesiyle ihsan eyle. Ölümümü de her türlü şerlerden muhafaza eyle.

(Müslim, "Zikir", 71)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Ey iman edenler! Allah’ı çokça zikredin. Onu sabah akşam tespih edin. O, sizi karanlıktan aydınlığa çıkarmak için size merhamet eden; melekleri de sizin için bağışlanma dileyendir. Allah müminlere çok merhamet edendir.

(Ahzâb, 33/41-43)

Günün Hadisi
(İnsanı) helâk eden şu yedi şeyden kaçının. Onlar nelerdir ya Resulallah? dediler. Bunun üzerine: Allah’a şirk koşmak, sihir, Allah’ın haram kıldığı cana kıymak, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, suçsuz ve namuslu mümin kadınlara iftirada bulunmaktır.

(Al-Bukhari, "Vasâyâ", 23, Tıbb, 48; Muslim, “Îmân”, 145)

Günün Duası
Allah’ım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim…

(Tirmizî, "De’avât", 73)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten nasıl sakınmak gerekiyorsa öylece sakının ve siz ancak Müslümanlar olarak ölün.

(Âl-i İmrân, 3/102)

Günün Hadisi
...Allahım! Beni önümden, arkamdan, sağımdan solumdan ve üstümden (gelecek her türlü tehlikeden) koru. Altımdan (gelecek belalarla/deprem ile) helak olmaktan senin büyüklüğüne sığınırım.

(Abu Dawud, “Edeb”, 110; Ibn Majah, “Dua”, 14)

Günün Duası
Allahım! Bana kendi sevgini ve Senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver.

(Tirmizî, "De’avât",73)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.