You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

her güne bir ayet bir hadis

her güne bir ayet bir hadis

Profesör
RE: her güne bir ayet bir hadis
Günün Ayeti
Şüphesiz Rabbimiz Allah’tır deyip de, sonra dosdoğru olanlar var ya, onların üzerine akın akın melekler iner ve derler ki: Korkmayın, üzülmeyin, size (dünyada iken) vadedilmekte olan cennetle sevinin!

(Fussilet, 41/30)

Günün Hadisi
Müslüman -veya mü'min- bir kul abdest alır ve yüzünü yıkarsa, gözleri ile bakarak işlediği her günah abdest suyu -veya suyun son damlası- ile yüzünden çıkar... Neticede o mü'min kul günahlardan temizlenmiş olur.

(Muslim, "Tahâret", 32; Al-Tirmidhi, "Tahâret", 2)

Günün Duası
...(Allah'ım!) Bize kulaklarımızı, gözlerimizi, kalplerimizi, eşlerimizi ve neslimizi mübarek eyle. Tövbelerimizi kabul eyle, şüphesiz ki Sen tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametlisin…

(Hâkim, "Te’min", No:977; İbn Hıbbân, "Ed’ıye", No: 996)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Allah’ın varlığının delillerinden biri de şudur: Sen yeryüzünü boynu bükük (kupkuru) görürsün. On(un üzerine yağmuru indirdiğimiz zaman kıpırdar kabarır. Şüphesiz ki, onu dirilten, elbette ölüleri de diriltir. Şüphesiz o, her şeye gücü hakkıyla yetendir.

(Fussilet, 41/39)

Günün Hadisi
Müslüman, kardeşinin pazarlığı üzerine pazarlık yapmasın.

(Muslim, "Büyu", 9)

Günün Duası
Allah’ım! Her türlü övgü Sana mahsustur. Allah’ım! Senin bolca verdiğine mani olacak yoktur, kıstığını açacak da yoktur. Dalalette bıraktığına hidayet verebilecek yoktur, hidayet ettiğini de sapıtabilecek kimse yoktur. Men ettiğini verecek kimse yoktur, verdiğine de mani olacak kimse yoktur. Uzaklaştırdığını yakınlaştırabilecek yoktur, yakınlaştırdığını da uzaklaştıracak kimse yoktur...

(Hâkim, "De’avât", No:1898)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-05-2018, Saat:09:23 PM, Düzenleyen: duadaş.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Allah’a yönelen, ona ortak koşmayan kimseler (olun). Kim Allah’a ortak koşarsa, sanki gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere sürüklüyor gibidir.

(Hac, 22/31)

Günün Hadisi
Sattığı zaman kolaylık gösteren, satın aldığı zaman kolaylık gösteren ve hakkını isterken kolaylık gösteren kula Allah merhamet eylesin.

(Ibn Majah," Ticaret", 28)

Günün Duası
…Allah’ım! Bize imanı sevdir, kalplerimizi imanla süsle. Bize küfrü, itaatsizliği ve isyanı sevdirme, kerih göster, bizi doğru yolu bulanlardan eyle…

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
O kurbanlıkların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat ona sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır…

(Hac, 22/37)

Günün Hadisi
Sizden biriniz mal ve halk (evlat) hususlarında kendisinden üstün olan kimselere baktığında bir de kendisinin üstün olduğu daha aşağı kimselere baksın

(Muslim, " Zühd", 8)

Günün Duası
...Kederleri gideren, sıkıntıları kaldıran, zor durumda kalanların dualarını kabul eden, dünya ve ahiretin rahmanı ve rahîmi olan Allah’ım! Bana ancak sen merhamet edersin, bana Senden başka hiç kimsenin merhametine ihtiyaç duymayacak bir merhamet ihsan eyle.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Allah’a ve Resûl’üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.

(Enfâl, 8/46)

Günün Hadisi
Zenginlik mal çokluğuyla değildir. Bilakis zenginlik göz tokluğuyladır.

(Al-Bukhari, "Rikak", 5)

Günün Duası
...(Allah’ım!) Duamı kabul eyle. Allah’ım! Senden gelecekte olacak şeylerin hayırlı olanlarını, yaptıklarımın hayırlısını, gizli şeylerin hayırlısını, açık olan şeylerin hayırlısını ve cennette yüksek dereceler istiyorum…

(Hâkim, "De’avât", No:1911)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Şımarıp böbürlenmek, insanlara gösteriş yapmak ve (halkı) Allah yolundan alıkoymak için yurtlarından çıkanlar (Mekke müşrikleri) gibi olmayın. Allah onların yaptıklarını kuşatıcıdır.

(Enfâl, 8/47)

Günün Hadisi
Müslüman olan, kendisine yeteri kadar rızık verilen, Allah’ın kendisine verdiği nimete kanâat eden kimse şüphesiz kurtuluşa ermiştir.

(Muslim, "Zekât", 125; Al-Tirmidhi," Zühd",35; Ibn Majah, "Zühd", 9).

Günün Duası
...Allah’ım! Senden nefsim, kulağım, gözüm, ruhum, yaratılışım ve ahlâkım, ailem, hayatım ve ölümüm ve işlerim hakkında benden razı ol, hayır ve hasenatımı kabul eyle ve cennette yüksek dereceler istiyorum. (Allah’ım!) Duamı kabul eyle.

(Hâkim, "De’avât", No:1911)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hutbe
Günün Ayeti
Biz, bu Kitab’ı kullarımızdan seçtiklerimize miras olarak bahşettik: onlardan bazısı (günaha dalıp) kendilerine zulmeder; bazısı [doğru ile yanlış arasında] bir yol izler, bir kısmı da Allah’ın izniyle hayırlı işlerde başı çekenlerden olur: İşte bu en büyük fazilettir!

(Fâtır, 35/32)

Günün Hadisi
İnsanoğlu, kıyamet gününde; gençliğini nerede ve ne suretle harcadığından, yaptığı işleri ne maksatla yaptığından, malını nerede ve nasıl kazandığından, nerelere sarf ettiğinden, vücudunu ve sıhhatini nerede ve ne surette yıprattığından sorguya çekilmedikçe yerinden ayrılmaz

(Al-Tirmidhi, "Kıyamet",1)

Günün Duası
Allah’ım! Biz Peygamberin Muhammed (s.a.s.)’in Senden istediği hayırlı şeyleri istiyoruz.Yine Peygamberin Muhammed (s.a.s.)’in Sana sığındığı şeylerden biz de Sana sığınıyoruz…

(Tirmizî, "De’avât", 94)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Eğer Biz bu Kur’an’ı bir dağa indirseydik elbette sen Allah korkusundan o dağı boynunu eğerek paramparça olmuş görürdün. İşte Biz insanlara bu misalleri düşünsünler diye veriyoruz.

(Haşr, 59/21)

Günün Hadisi
Allahım sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet.

(Al-Tirmidhi, “De'avât”, 89)

Günün Duası
Allah’ım! Bildiğim ve bilmediğim, hemen verdiğin veya daha sonra verdiğin (dünya ve ahiretin) her türlü hayrını Senden istiyorum.Bildiğim ve bilmediğim, hemen verdiğin veya daha sonra verdiğin (dünya ve ahiretin) her türlü şerrinden Sana sığınıyorum…

(Hâkim, "De’avât", No: 1914; bk. İbn Hıbbân, "Ed’ıye", No: 869; İbn Ebî Şeybe, "Dua", 32, No: 29336)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
آية اليوم
Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de size yasak ettiyse ondan vazgeçin. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah’ın azabı çetindir.

(Haşr, 59/7)

حديث اليوم
Allahım! (rahmetini) umarak, (azabından) korkarak kendimi sana teslim ettim. Yüzümü sana çevirdim. İşimi sana ısmarladım. Sırtımı sana dayadım, sana sığındım. Senden başka sığınak, senden başka dayanak yoktur. İndirdiğin kitaba ve gönderdiğin peygambere inandım.

(Al-Bukhari, “Vudu”, 75, “De'avât”, 6, 9; Muslim, “Zikir”, 56)

دعاء اليوم
(Allah'ım!) Kulun ve Peygamberin Muhammed (s.a.s)’in istediği şeyleri Senden istiyorum. Kulun ve Peygamberin Muhammed (s.a.s.)’in Sana sığındığı şeylerden ben de Sana sığınıyorum. Hakkımda hükmettiğin işlerin sonucunu hayır yapmanı istiyorum.

(Hâkim, "De’avât", No: 1914; bk. İbn Hıbbân, "Ed’ıye", No: 869; İbn Ebî Şeybe, "Dua", 32, No: 29336)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
…Ey iman edenler! Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

(Hucurât, 49/12)

Günün Hadisi
Allahım! Ben gerçekten nefsime çok zulmettim, günahları ancak Sen bağışlarsın, beni katından bir mağfiret ile bağışla, bana merhamet et, şüphesiz Sen çok bağışlayansın, çok merhametli olansın.

(Al-Tirmidhi, "De’avat", 98; Ibn Abi Shaybah, "Dua", 35 )

Günün Duası
Allah’ım! Cehennem azabından Sana sığınırım. Kabir azabından Sana sığınırım. Hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım. Mesih Deccal’in şerrinden Sana sığınırım.

(İbn Hıbbân, "İstiaze", No: 999; Buhârî, De’avât, 37; Nesâî, "İstiâze", 27, 47)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.