You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

HAZRET-İ EBÛ BEKİR’İN KEFENİ

Administrator
Bilâl-i Habeşî hazretleri, Resûlullahın "aleyhissalâtü vesselâm" vefâtından bir müddet sonra, müminlerin annesi Âişe validemizin evinin önüne gidip kapısını çalar. Âişe-i Sıddıka vâlidemizin içerden ağlayarak şöyle dediğini işitir:

- Ayrılık ateşiyle yanan kalbin kapısını çalan kim?

- Resûlullahın hizmetçisi Bilâl’im... Nasılsınız efendim?

- Ey Bilâl! Sudan uzakta kalan balığın hâli nasıl olur? Bu gece rüyâda gördüm ki, Resûlullah gökyüzünde meleklerle dolaşıyordu. Nereye gittiğini sordum. Babamın ruhunu karşılamaya gittiğini buyurdu.

Hazret-i Bilâl, Ebû Bekir Sıddîk’ın yanına giderek, Âişe vâlidemizin rüyâsını anlatır. Hazret-i Ebû Bekir buyurur ki:

- Allahü teâlâya yemin ederim ki, dün gece ben de aynı rüyâyı gördüm. Ben kızımın yanına gideyim de beni bir defa daha görsün.

Âişe vâlidemiz babasını karşılayıp der ki:

- Babacığım! Lâzım olur diye sana temiz bir kefen getirdim.

- Yavrum o kefeni bırak! Müslüman olduğum gün üzerimde bulunan elbisemi bana kefen yapın! Çünkü çok zamanlar, Allah sevgisinin verdiği korku ile ağlar, gözyaşımı o elbiseye sürerdim. Allahü teâlâ, o gözyaşlarımın hürmetine belki bana rahmet eder.

Hazret-i Ebû Bekir o gece vefât etti.

Cuma günü veya Cuma gecesi ölen mümin, şehit sevabına kavuşur ve kabir azabından korunur. Hadîs-i şerîf
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: HAZRET-İ EBÛ BEKİR’İN KEFENİ
Allahü teâlâ, o gözyaşlarımın hürmetine belki bana rahmet eder.

O bile belki derken biz nasil kenddimizden emin olabiliyoruz Sad

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.