Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
hayattaki amacınız ne?
hayattaki amacınız ne?
kardeşim hayattaki amacınız ne derken ne demek istiyorsunuz biz müslümanların hayattaki amacı ne olabilir bunu bilmeniz gerekir.
müslümanın hayattaki amacı müslüman gibi yaşamak ve müslümanlığın tüm şartlarını elinden geldiğince yerine getirmektir. bu kadar.
şimdi namaz kılmıyor açık giyiniyor diye bir kişiye sen müslüman değilsin diye ithamda bulunmak doğrumu dur?
ama müslüman olan kişi Kelimei Şehadet getirerek ben müslüman oldum müslümanlığın tüm şartlarını yerine getireceğim diyor.
müslüman olan kişinin namazını kılması, orucunu tutması (mazereti yoksa), zekatını vermesi, şartları elveriyorsa hac vazifesini yerine getirmesi gerekiyor ancak bunları yapması müslümanlıkta ölçü olmuyor çünkü bunları yapmak müslümanlığın kul borcu müslümana bunları yapmak ayrı bir özellik kazandırmaz, ayrı bir özellik takvada olur bunların yanı sıra edep haya ahlak vede tam teslimiyetli iman ile olur.
RABBİM msülümanlığın görevlerini yerine getiren ve edep haya ahlak ve tam teslimiyetli iman sahibi olanlardan eylesin takva ya erişmek zaten harcımız değil.
belki bu yazdıklarım sizin sorunuzun cevabı dır inşallah.
"insanları sadece bana ibadet etsinler diye yarattım." Zariyat 56
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
nefslerine ağır gelebilir,
yapmak istemiyor olabilirler,
dünya muhabbeti daha fazla olabilir,
hırs dolu olabilirler,
daha çok mazeret yazılabilir
peki sizin hayattaki amacınız ne onu yazarmısınız?
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi