You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

hayattaki amacınız ne?

hayattaki amacınız ne?

Profesör
RE: hayattaki amacınız ne?
soru tam anlaşılmıyor

kardeşim hayattaki amacınız ne derken ne demek istiyorsunuz biz müslümanların hayattaki amacı ne olabilir bunu bilmeniz gerekir.

müslümanın hayattaki amacı müslüman gibi yaşamak ve müslümanlığın tüm şartlarını elinden geldiğince yerine getirmektir. bu kadar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
bence her müslümanın amacı aynı değil bakıyorum bazı müslümanlar namaz kılıyor bazıları kılmıyor doğru düşünmüyor muyum?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
tamam doğru ama namaz kılmamak onların müslüman olmadığı manasına gelmiyor
şimdi namaz kılmıyor açık giyiniyor diye bir kişiye sen müslüman değilsin diye ithamda bulunmak doğrumu dur?

ama müslüman olan kişi Kelimei Şehadet getirerek ben müslüman oldum müslümanlığın tüm şartlarını yerine getireceğim diyor.

müslüman olan kişinin namazını kılması, orucunu tutması (mazereti yoksa), zekatını vermesi, şartları elveriyorsa hac vazifesini yerine getirmesi gerekiyor ancak bunları yapması müslümanlıkta ölçü olmuyor çünkü bunları yapmak müslümanlığın kul borcu müslümana bunları yapmak ayrı bir özellik kazandırmaz, ayrı bir özellik takvada olur bunların yanı sıra edep haya ahlak vede tam teslimiyetli iman ile olur.
RABBİM msülümanlığın görevlerini yerine getiren ve edep haya ahlak ve tam teslimiyetli iman sahibi olanlardan eylesin takva ya erişmek zaten harcımız değil.

belki bu yazdıklarım sizin sorunuzun cevabı dır inşallah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-08-2016, Saat:01:31 PM, Düzenleyen: duadaş.
Yönetici
Yüce Allah bizi yaratırken bize bir yaşama amacı da belirlemiş zaten.

"insanları sadece bana ibadet etsinler diye yarattım." Zariyat 56
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ALLAH bizi kulluk edelim diye yaratmışken neden bazı insanlar kulluk etmiyor sorusuna

nefslerine ağır gelebilir,
yapmak istemiyor olabilirler,
dünya muhabbeti daha fazla olabilir,
hırs dolu olabilirler,

daha çok mazeret yazılabilir

peki sizin hayattaki amacınız ne onu yazarmısınız?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-08-2016, Saat:04:38 PM, Düzenleyen: duadaş.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.