You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

hayattaki amacınız ne?

hayattaki amacınız ne?

General
RE: hayattaki amacınız ne?
ALLAH eksiklerimizi tamamlasın hayırlı bir kul olmayı nasip etsin inşALLAH...çok eksiğimiz var
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Arkadaşlar aslında benim sormak istediğum bi şey var son günlerde bana vesvese oldu ben Allah'a kulluk ediyorum ama aklıma neden Allah'a kulluk ediyorsun gibi sorular gelmeye başladı bana yardımcı olur musunuz bu düşünceler karşısında çaresiz kalıyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
"Allah'a neden kulluk ediyorum" sorusunun cevabı; çünkü Allah öyle istiyor. Başka da bir cevabı yok.

Eğer soru "Neden Allah'a kulluk ediyorsun? Etme" gibi bir düşünce ise bunda bir sıkıntı yok.
Çünkü akla gelen şeylerden sorumlu değiliz.

Örneğin aklımıza pis bir şey geldiğinde pis olmuyoruz.
Necaset düşündüğümüzde yıkanmamız gerekmiyor.
Toksak eğer aç olmayı düşünmekle acıkılmıyor.

Yani bu gibi düşünceler ne günahtır ve ne de sorun edilecek bir şey değildir.
Sıkıntı yok yani. Normal bir şeyi kendinize sıkıntı yapmayın.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kardeşim konuyu nereye getirmek istiyorsan direk yaz

ALLAH bizleri yaratmış, kendisine kulluk etmemizi istemiş, ancak biz kullarına diğer yaratılanlardan farklı olarak akıl vermiş, vede kulluk vazifelerini yerine getirip getirmeme konusunda biz kulları serbest bırakmış,
gönderdiği kitapta kulluk edenleri ödüllendireceğini, etmeyenleri ise cezalandıracağını bildirmiş, ALLAH istese bütün insanlar en güzel şekilde kendisine kulluk ederler O herşeye KAADİRDİR

ancak serbest bırakıldığı için kulluk edende var etmeyen de bunun ötesini sorgulamak bize düşmez

ben derim ki ya yazmak istediğini direk yaz maksadını anlayalım ona göre cevap verelim yada bu konu çok derinlere gidiyor kapatalım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
yazmak istediğimi direk yazıyorum zaten siz niye sözlerimin altında başka şeyler arıyorsunuz insanlar vesvese alamaz mı ya da ruh sağlığı bozuk olmaz mı ben derealizasyon hastasıyım sizin kolay anladığınız şeyi ben kolay anlayamıyorum maalesef
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.