![[Resim: ny4qc.gif]](http://s1306.hizliresim.com/1b/9/ny4qc.gif)
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Hakkın Yerini Batıl Alırsa.
Hakkın Yerini Batıl Alırsa.
varsa da nedır?"
kuran süzgecinden geçirme adına onca sahih ve mütevatir hadis hevaya binaen geçersiz addediliyor. sorun buradadır, mutlak ve tek bir kuran algısı olsa idi dediğiniz mümkündü fakat yok bunun en güzel kanıtı müslüman olduğunu söyleyen onlarca, yüzlerce farklı fırkadır.
"ama dınımızde hukum verılırken sıra su sekılde degıl mıdır:kıtap,sunnet,icma ve kıyas."
icma ve kıyas kısmına tam katılmasam da eyvallah, kimse sünnet kurandan önce bir delildir diyemez. ancak sünnet olmadan kur'anı anlamaya çalışmak hadislerde 72 diye bildirilen ve günümüzde yüzleri bulan fırkalara sebep olmuştur. Rasulullah(sav) ı ptt görevlisi ile karıştırmayın, kuranı en iyi yaşamış kişi o idi.
@Halukgta abinin dediği çok doğru ki, karşı çıkılması çok ilginç. Kur'an süzgecinden geçirerek sahih mi hurafe mi olduğu anlaşılır. Bu konuda %100 katılıyorum. Ben diyorum ki Allah aşkına, Peygamberimiz nasıl olurda Kur'an'a uymayan bir söz söyler? Kur'an'a itaat, Allah'a ve Resulune itaat değilmidir aynı zamanda? Elbette bu dinde de alim olacak, ilim sahibi insan olacak. Ama bunlar, Kur'an'ın önüne geçiyorsa, orada dur denir. Bir soru soruluyor, hiç kimse ayet ile cevap vermeyi tercih etmiyor sürekli alimlerin sözlerinden örnek veriliyor. Bir soru sorulur, cevabın başlangıcında zaten olay bitmiştir. Şu şu zatın şu kitabının bilmem kaçıncı hadisinde buyruluyorki diye başlıyor. Şimdi bizim rehberimiz o kitaplar mı? Yoksa Kur'an'ı Kerim mi?
Şu video'yu ısrarla izlemenizi tavsiye ediyorum. Bir kişi soru sormuştu burda, doğuştan hristiyan, ateist olanlar nolacak niye. Bu video gereken cevabı vermişti. Zannedersem yine bir cevaba sebep olacak.
Kısaca özetliyecem. Bu abimiz diyorki, ateist olarak yetiştirildim. 1 yıl içinde sevdiğim arkadaşımı, köpeğimi vs vs kaybettim diyor. Hayatın anlamı olmalı diyerek bir din arayışına giriyor. Budizminden tutunda, Yahudiliğe kadar araştırıyor. Ve ona göre olmadığını söylüyor. Birisi diyorki İslam'a baktınmı diye. Tabi bu abimizde biz müslümanların din düşmanlarının oyununa gelerek verdiğimiz büyük koz ile, Müslüman olanların terörist olduğunu zannediyor. Ama camiiye vs vs. gidiyor. Kur'an okumaya başlıyor, dini sormaya başlıyor etrafındakilere. Dikkatinizi çekiyorum;
Bu abimizin Kur'an'ın ilahi bir kitap olduğunu anlama şekline bakın. Bir işaret bekliyor Allah'tan, tabi gelmeyince umutsuzluğa kapılıyor. Sonra devam ediyor Kur'an okumaya, tabi anlayarak okuyor, bizim gibi öyle ölülerin arkasından falan okuduğu yok.
Neyse sonraki sayfanın ilk ayeti, etraftaki işaretleri yeterince görmedilermi? Ayetin tam meali aklımda değil videoda var. Ve bu abimiz burada Kur'an'ın ilahi bir kitap olduğunu anlayarak Müslüman oluyor. Belirttiği diğer nokta, diyorki;
"Ben çok zor sorular sordum Müslüman kardeşlerime, dikkatimi çeken bir nokta vardı, herşeye Kur'andan cevap veriyorlardı" diyor. Bu Kur'an'ın yeterince ayrıntılı bir kitap olduğunu kanıtlıyor. Bu abimizin verdiği öneme bakın, direk Kur'an'ı Kerim. Müslüman olmayan birisi din ararken bakacağı şey doğal olarak bu dinin rehberi, direği, dayanağı, herşeyi olan Kur'an'ı Kerim ken, biz nabıyoruz? Nasıl olsa müslüman doğduk, Kur'an okuma faslını ölülerin arkasından Yasin okuyarak geçeriz, Kur'an'ı bir kere bile anlayarak okumayı tercih etmeden, kendini alim sanan zavallı cemaat liderleri, şeyh, müridler peşinden koşarız. Müslüman kadın kapanır, namaz kılar, cennetlik olur. Erkek sadece namaz kılsada cennete gider. Öteki tarafta nasıl olsa huriler kaynıyor. Bu niyetle müslüman oluruz. Aradaki farka bakın.
Ondan sonrada hurafenin içine saplanırız senelerce, batının ilmine muhtaç hale geliriz, bizi sömürürler sömürürler, sonra Allah'a dua ederiz. Böyle bir kısır döngü.
Müslümanlar ne zaman ki Kur'an'ı anlayarak okur, kendini şeyhinin emrine, cemaat liderinin emrine göre değil de, Allah'ın emrine göre toparlar. Ondan sonra düzeliriz.
Rabbimi bu zavallı liderlerle karşılaştırmaktan, tenzih ederim.
ve bu arada kardeşim kimse sana "şu cemaat, şu şıx efendi" demiyor. Allahın ayetlerinde geçen "Rasule itaat" emrini aktarmaktan fazlasını yapmıyoruz.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi