You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hakkın Yerini Batıl Alırsa.

Hakkın Yerini Batıl Alırsa.

Ezrak'ul Verd
RE: Hakkın Yerini Batıl Alırsa.
Kardeşim olaya düz mantikla bakmayin. Efendimiz s.a.u. dunya okuz ve baligin ustunde duruyor" tabiri dumduz bakilinca mantga uymaz ama tesbih manasi yeryuzunun kara ve sularla kapli olma oranindan bahseder. Simdi kafa karistiracak deliller getirip, bircok hadis rivayet etmis ebu hureyre r.a.i tekzip etmek buyuk yanilgi. Biz bu nakilleri yok sayarsak ibadetlerimize dahi aksettirdigimz bircok husus perdelenir. Evet ahad hadis de vardirtevatur de. Fakat
bunu ayirt etmek ve supheye dusmemek icin lutfen olaya HADIS USULU okuxarak
baslayalim..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ezrak'ul Verd
RE: Hakkın Yerini Batıl Alırsa.
Birde rica ediyorum ayet hadis kiyasi yapmayin .
hadislerde ayni tema farkli metinlerde aktarilabilir.hem metni hem konusu ayni bir hadis aklimda;
Kim bana bile bile yalan isnad ederse cehennemdeki yerini hazirlasin!

Bu soylemedigini soyledi /yapti/tasdik etti manasinda oldugu gibi
Yaptiklarini/tasdik ve soylemlerini yapmadi soylemedi boylebir sey hurafe sunnette yook demekde ayni risk.
simdi kalkip hadisleri cok savundugumu ayetleri kinci plana attigimi kimse dusunmesin. Allaha sukur ki hafizligimi mealle yaptim. insaallah kemale erdirmek nasib olur cumlesine debize de
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-12-2012, Saat:07:44 AM, Düzenleyen: mahfi.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.