You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gusül (Boy Abdesti) Nasıl Alınır?

Göğe Bakma Durağı.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: Gusül (Boy Abdesti) Nasıl Alınır?
Bir ekleme yapmak istiyorum. Bazı (yozlaşmış) kimseler, gusüllenirken cinsel uzuvlarımızın kapatılmasını söylemişler. Allah şu gafillere fırsat vermesin inşallah. O uzuvlar vücudun ayrı bir parçası ya da farkı bir şeyi değildir, onları görmek abdesti bozmayacağı gibi gusüllenirken onu kapatmak ayrı bir obje gibi zihnimizde düşünerek hareket etmek büyük bir hatadır.

Videoda eksikler olsa da, hatalar yok. Teşekkürler Merve Allah razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Özellikle gusüllenirken değilde genel olarak banyo yaparken cinsel bölgelerin kapatılması, banyodayken olan kaza ve doğal afet gibi durumlarda kişinin kendini başka gözlerden koruması için uygun bence.

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Bi deprem, yangın gibi durumlarda giyinmeye vaktin olmayabilir. Yada banyo yaparken bayılırsan nasıl örtüneceksin ?

H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Konumuz banyoyla alakalı olduğu için olmasın.

H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Zaten bu konuya bağdaştırmak için soruyorum sana bu soruyu. Önlem demek istiyorsun, sorduğum şeyi anlamadın. O halde şunu sormak istiyorum. İnsanlar cinsel ilişkiye giriyorlar bu durumda da çırılçıplak oluyorlar, o zamanda da deprem veya başka bir şey olabilir değil mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Konuyu nerelere çekiyosun ya gülücük
Üstündeki çarşaf yeter onlara diyorum ve konuyu terk ediyorum.

H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Konuyu bir yere çekmiyorum, yine kötü bir algıyla bakıyorsun. Ben banyoda giyinilmez, bazı durumlardan korunabilmek için hazırlıksız durulmaz vs. demiyorum. Biz kıyafeti, Allah'ın yarattığı diğer varlıklardan korunmak için giyiyoruz, bedeni onlardan saklıyoruz. Ancak bazı batıl, cahil cühela bunu dine empoze etmeye çalışmış ve başarmışlar da (Ne yazık ki). Biz bizi yaratan ve bizi her halimizle bilen Allah'tan asla gizlenemeyiz, saklanamayız, örtünemeyiz. Bu nedenle belli başlı uzuvlar gizlenerek, boy abdesti almak, namaz abdesti almak, aldırmak yanlış, ben bunu anlatmak istedim sana, konuyla ilgili fikrini de bilmek için sorular yönelttim (Rabbim en iyi bilendir, hiçbir zaman kötü niyet beslemem)..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.