You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Günümüzdeki Dini Örgütler

Acemi Üye
Taliban, El-kaide, Müslüman Kardeşler gibi silahlı örgütlerin bu şekilde cihad etmeleri doğru mudur?
Örneğin 11 Eylül'ün dinimizde nasıl bir yeri vardır?
Böyle Cihad etmek dinimize zarar verir mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Günümüzdeki Dini Örgütler
İhvanı Müslimin, silah kullanan bir örgüt değil. partisel yani legal bir çıkış yapıyor.. fakat İslamı değerlere sahip. akp den daha islami....
diğer dediklerin silahlı mücadeleye sahip hareketler... el kaide mensupları çok samimi, dürüst ve gayretkeş müslümanlar... tabii bu onların yönlendirilmediği anlamına gelmez... abd nin yaklaşık 100 kadar islami hareketi yönlendirdiği bilgisi ben de var fakat bunlar kimler bilmiyorum... eylül saldırısını düzenleyen abd nin kendisi... zaten el kaide mücahidleri bunu biz yapmadık dediler...
mücahidler bunun öncesinde sovyetler birliğine karşı savaşmış ve onları geri püskürtmüşlerdi... abdnin mücahidlere karşı silah desteğinin olduğunu biliyorum fakat hızını alamayan mücahid kardeşlerimiz abd'ye karşıda savaş ilan edince olay grift bir yapıya dönüştü...
düşün ki senin evini basmışlar, aile bireylerine saldırıyor,taciz ediyorlar sen buna müsade eder misin, islami bir kenara bırak hümanist akımlar dahi bu noktada insanın kendisini savunmasını gerekli görür... fakat türkiyedeki hizbullah akımları islama zarar vermektedir, böyle akımlar desteklenmemeli...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
taliban ve el kaide günümüz silahlı mücahid örgütlerdir.islama uygundurlar,11 eylül saldırısı da müslümanlarla savaşan abd nin ekonomik gücü olan dünya ticaret merkezine düzenlenmiştir.orada ölen insanların masum siviller olarak değerlendirilmeyeceğini bilmemiz gerekir.

"müslüman kardeşler" den kasıt suriyedeki ihvan-ı müslimin ise onlar zaten silahlı bir örgüt değil bilakis silahsız bir partidirler.geçmiş dönemde fikir temellerini hasan el benna,seyyid kutub(Allah onlara rahmet etsin) gibi önemli kişilikler oturtmuştur.fakat onlardan sonra ihvan ı müslimin demokratlaşıp doğru yoldan uzaklaşmaya başlamıştır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İngilizceniz varsa şu videoya da bir göz atabilirsiniz:

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şeyh Usame'nin 11 Eylül Sonrası Röportajı:

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
alparslan kuytul bilmediği konularda konuşmayı pekçe seviyor,mücahidler hakkında "bi anda patladılar,hiç duymadık" tarzı cahilce söylemleri vardı.her neyse,el kaide bu saldırıları kabul etmiştir.

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Ben daha ihtiyatlı yaklaşılması taraftarıyım. Alparslan Kuytul, yakından tanıdığım kadarıyla dürüst ve Muvahhid bir insan. Dünya üzerindeki genel tespitleri ise genellikle isabetli. Şu soruya verilen cevap meseleyi anlamızı kolaylaştıracaktır:
El kaide yapmış ise bu AbD nin lehine midir, yoksa aleyhine mi?

Adnan oktar'ın söylemlerinden bir çok şeyler çıkarılabilir, diye düşünüyorum..

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
abi adnan oktarın videosunu dinlemedim,öncelikle alparslan kuytul şirk olan oy vermeye cevaz verir,doğru söylediği katılacağım çok şey olmuş olsa da tam anlamıyla bir muvahhiddir diyemeyeceğim:

el kaidenin 11 eylülde yaptığı saldırılar abd nin islam alemine aradığı bahane değildir,ki zaten tarihi birazcık incelediğimizde abd'nin islam düşmanlığının hep var olduğunu görürüz.

videolarda izlediysen abi,el kaide nin bu saldırısı ile amerika ekonomik olarak çöküşüne başlamıştır. amerika o günden beri ekonomideki eski gücünü toparlayamamıştır, bu açıktır. malesef komplo teorilerini ortaya atmakta şedid olanlar bu ekonomi durumuna pek de cevap vermiyor/veremiyorlar.

Allah mücahidlerimizin yardımcısı olsun,bugün ümmetin izzetini savunan bizler değil onlardır.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.