You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Günümüz Müezzinlerinin Birinci Görevi Nedir?

Günümüz Müezzinlerinin Birinci Görevi Nedir?

General
RE: Günümüz Müezzinlerinin Birinci Görevi Nedir?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Hayır bildiğimiz ezan türkiyenin her tarafındaki gibi
Benim rahatsızlığım okuyan adamdan dolayı
Çok fazla bağırıyor ses çok cızırtılı ve ciyak çıkıyor
Eğer sesi kötü veya okuyamıyorsa band kaydı daha iyi olur bence ama onuda yapmıyor
Çevreden onlarca şikayet aldı
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İşte Türkiye'nin her tarafında aynı ezan okunmuyorgülücük Makamları değişik olduğu gibi Şia'nın ezan lafızları da bizden farklı.

Ses sisteminde bir sıkıntı vardır.Ben bir cami görevlisinin rahatsız edecek derecede ezan okumasını pek anlayamam.Şahit olmadım çünkü.

Ayrıca zaten merkezi ezan sistemi uygulanıyor çoğu yerde.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ezan güzel seslilere okutulmalı
Allah'ın daveti yapılıyor sonuçta

ben bi kaç kötü okuyan müezzine şahit oldum
bizim burdaki camide de vardı
çok şükür gitti
yerine gelen müezzin maşaAllah
Allah sesine kuvvet versin...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben özellikle bazı mahalle müezzinlerinin hiçbirşey yapmadığı düşüncesindeyim
izin günlerinde camiye bile gitmiyorlar
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bazılarını tenzih ederek söylüyorum, din görevlileri görevlerini gerçekten yerine getirse
çoğu müslüman sonradan mürted olmaz
müslüman olarak önce dönüp kendimize bakmamız lazım
biz gerekten görevi yaptık mı diye
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camilerdeki din görevlilerinin genelini taktir edemiyorum.Dediğiniz gibi izin günlerinde bir vakit namaza dahi gelmiyorlar.Tamam anladık tatil günün,eşinle-çocuğunla gezeceksin ama 5 vakit namazdan bir tanesin de bile mi gelemezsin?Hadi bu hafta izin gününde gelemedin.Haftaya gel,o da yok.Ben içlerindeki gerçek imamları tenzih ederim.Ama çoğunluğu imam değil "namaz kıldırma memuru".

Bunların kamudaki normal memurlardan tek farkı mesai saatleri.Zaten mesai saatleri dışında çalışıyoruz diye de ek ücret istiyorlar diye konu gündeme gelmişti bir ara.

Şuanki cami görevlilerinin çoğu istemeyerek imamlık yapıyor.Hatta genç bir imam vardı caminin birinde.İlahiyat okumuştu.Arada bir konuşurduk bana hep senin önün açık derdi.Yani anlayın işte ben ilahiyat okudum,ama başka meslek sahibi olamadım diye imam oldum demek isterdi..Onda da yüksek lisans yapıyordu çekti gitti memleketine bir daha görüşemedikgülücük

Ama benim sorumla alakalı mı ki sizin bu yazdığınız.icon
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben imam yada müezzin olarak görmüyorum
yedek kaleci gibi değil yani
din görevlisi hepsi
baş sorumlulukları aynı bence
insanları özellikle gençleri islama kazandırmak için etkinlik yapmaları gerekiyor bence
yoksa sadece namaz kıldırmak için imam yada müezzin olunmaz
namazı halktan biride geçip imam olup kıldırır zaten
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sizler başlığın zahirine bakıp yorumda bulunuyorsunuz.Ama ben sorumu şöyle izah edeyim.Günümüzde müezzinler bir şey yapacaklar ve bu onlar açısından en önemli görev olacak.Ve bu yaptıkları yanlış olacak.İnşaAllah anlatabildim bu sefer sorumugülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.