You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Günümüz Müezzinlerinin Birinci Görevi Nedir?

Günümüz Müezzinlerinin Birinci Görevi Nedir?

-İKRA-
RE: Günümüz Müezzinlerinin Birinci Görevi Nedir?
Kıyamet alametleri...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-11-2014, Saat:06:37 PM, Düzenleyen: Zehan.
General
Yazsam bir ciltlik kitap yazabilirim.Şöyle yapılıyor;ama sünnet olan şekli şöyle diyegülücük Ben burada önemli bazı konulara kısaca değineceğim inşaAllah.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Teşekkürler Zafer.Allah'a o şekilde namaz kılarak ayıp etmiş olmaz;ama imamdan sonra namazı bitirirse ne kadar ayıp olur değil mi?Acaba camide Allahu ekber derken bile Allah aklımıza geliyor mu?Ben bundan bile emin değilim.Hızlı hızlı yapılan bir ibadette söylenen tesbihlerin anlamını düşünemeyiz ki..

Allah benim zikrim için namaz kılın diyor.Yani beni anmak için namaz kılın diyor.Allahın aklımıza gelmediği namaz,namaz değildir.Sadece farz borcumuzu düşürmüş oluruz o kadar.

Peygamberimiz demiyor mu,ümmetimden ilk kalkacak olan şey huşudur diye.Namaz kılmış olmak için namaz kılıyoruz maalesef.

Gereksiz yere selamı uzatırlar,intikal tekbirini uzatırlar;ama ruku ve secdeyi kısaltırlar.Ne diyeyim ki... Rasulullah ne yapın demişse bunlar ondan kaçıyorlar,neyi yapmayın demişse onu yapıyorlar.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-11-2014, Saat:08:02 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
General
mesud...

iç ezanda da merkezi sisteme geçilse aslında

müezzinler de rahat bi nefes alsa dimi gülücük

düğme de imamın elinde olsa bu ikili delilik bi son bulsa heh gülücük
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Emin olun o zaman o iç ezana yetişmek için cami görevlileri daha da hızlanacaktır.Onlar için hızlanmakta sorun yok,yeterki yavaşlatmayıngülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ezandan mesela 7 dk sonra iç ezan okunur diye karar kılsalar

otomatik 7 dk sonra iç ezan okunsa bi sıkıntı kalmaz gülücük

herkes kendini ona göre ayarlar
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İç ezan sünneti şuan zaten temsili olarak yapılıyor.Kişi camideyse zaten hutbeye başlanılacağını bilir,dışardaysa zaten o iç ezanı duyamazgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.