Evlilik ve Desti izdivaç programlarının gırla gittiği, şu günler de, bu konu da ki ilginç bir gözlemimi paylaşmak istedim, geçenlerde memleketim olan ilçem de: Bir grup, aday, adayı genç arkadaşın, diologlarına, şahit oldum. Bu konu da,
yani pes doğrusu dedim !
Açıkcası fıkra gibi…
Memleketim olan ilçem Muhafazakar bir yerdir. Tekrar belirtmekte yara var muhafazakar…
Bir grup evlilik adayı kafadar, birbirleriyle, Görücü usülü kız isteme aşamasında, kız aileleriyle yaşadıkları, zorlukları paylaşıyorlar…
Biri diyor öbürü ne:
- Yahu diyor! kızın ailesi, ilk soru olarak sigortan var mı diye sordu; hatta sigorta numara mı dahi sordu daha sı işim var mı işimin niteliği…
Öbürü de ona:
- Bana da kendi evim var mı ? gayri menkûl um olup olmadığını, arabamın olup olmadığını...
yani gırla, gidiyor mal mülk…
Ben de dedim bu arkadaşlara, biraz da şaka yollu, siz en iyi si bir CV hazırlayın veya bir pano hazırlayın ilk okulda ki kırmızı panolar gibi...
Bu panoya:
Sigorta belgesi; yalnız numarası okunacak şekilde, Çalıştığınız kurumu belirten bir belge, ev varsa tapusu ve eğer varsa, diğer gayri menkullerin tapularını iğneleyin veya raptiyeleyin bu panoya kız istemeye giderken çikalota ve çiçeğin yanında bunu da götürün hemencecik gösteriverin oyalanmamış strese girmemiş olursunuz. Bakarsınız işiniz hemencecik oluverir dedim...
Onlar da biraz bozuldular yani haklı olarak…
Bu arkadaşlar müsbet arkadaşlar. Anladığım kadarıyla gittikleri aileler de, müsbet aileler...
ama şu işin, bir haline bakın…
Bir de şundan dert yandılar, zengin ailelerin çocuklarının, her halt ı yedikten sonra müsbet kızlara yöneldiğini ama bu ailelerin zenginliğinden dolayı her türlü zaafının göz ardı edildiğini, ama kendilerinin en ufak olumsuzluklarının göze battığını belirtiler…
Ben de bu aday arkadaşları öncelikle cesaretlerinden dolayı, kutladım ve başarılar diledim…
Yani hakikaten bu arkadaşların yaptığı cesaret isteyen bir iş…
Tabi ki kız babaları empati kurduğum zaman: işsiz güçsüz biri ne, kimse kızını vermek istemez. ama, bu böyle bir şey değil, bu başka bir şey artık…

giderayak işlerim var bitirilecek,