You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

GÜLERMİSİN AĞLARMISIN…

GÜLERMİSİN AĞLARMISIN…

Forumcu
GÜLERMİSİN AĞLARMISIN…
GÜLERMİSİN AĞLARMISIN…

Evlilik ve Desti izdivaç programlarının gırla gittiği, şu günler de, bu konu da ki ilginç bir gözlemimi paylaşmak istedim, geçenlerde memleketim olan ilçem de: Bir grup, aday, adayı genç arkadaşın, diologlarına, şahit oldum. Bu konu da,
yani pes doğrusu dedim !

Açıkcası fıkra gibi…

Memleketim olan ilçem Muhafazakar bir yerdir. Tekrar belirtmekte yara var muhafazakar…

Bir grup evlilik adayı kafadar, birbirleriyle, Görücü usülü kız isteme aşamasında, kız aileleriyle yaşadıkları, zorlukları paylaşıyorlar…

Biri diyor öbürü ne:

- Yahu diyor! kızın ailesi, ilk soru olarak sigortan var mı diye sordu; hatta sigorta numara mı dahi sordu daha sı işim var mı işimin niteliği…

Öbürü de ona:

- Bana da kendi evim var mı ? gayri menkûl um olup olmadığını, arabamın olup olmadığını...

yani gırla, gidiyor mal mülk…

Ben de dedim bu arkadaşlara, biraz da şaka yollu, siz en iyi si bir CV hazırlayın veya bir pano hazırlayın ilk okulda ki kırmızı panolar gibi...

Bu panoya:

Sigorta belgesi; yalnız numarası okunacak şekilde, Çalıştığınız kurumu belirten bir belge, ev varsa tapusu ve eğer varsa, diğer gayri menkullerin tapularını iğneleyin veya raptiyeleyin bu panoya kız istemeye giderken çikalota ve çiçeğin yanında bunu da götürün hemencecik gösteriverin oyalanmamış strese girmemiş olursunuz. Bakarsınız işiniz hemencecik oluverir dedim...

Onlar da biraz bozuldular yani haklı olarak…

Bu arkadaşlar müsbet arkadaşlar. Anladığım kadarıyla gittikleri aileler de, müsbet aileler...
ama şu işin, bir haline bakın…

Bir de şundan dert yandılar, zengin ailelerin çocuklarının, her halt ı yedikten sonra müsbet kızlara yöneldiğini ama bu ailelerin zenginliğinden dolayı her türlü zaafının göz ardı edildiğini, ama kendilerinin en ufak olumsuzluklarının göze battığını belirtiler…

Ben de bu aday arkadaşları öncelikle cesaretlerinden dolayı, kutladım ve başarılar diledim…

Yani hakikaten bu arkadaşların yaptığı cesaret isteyen bir iş…

Tabi ki kız babaları empati kurduğum zaman: işsiz güçsüz biri ne, kimse kızını vermek istemez. ama, bu böyle bir şey değil, bu başka bir şey artık…
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-06-2008, Saat:04:04 AM, Düzenleyen: seminal.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Cvp: GÜLERMİSİN AĞLARMISIN…
Tabi ki kız babaları empati kurduğum zaman: işsiz güçsüz biri ne, kimse kızını vermek istemez. ama, bu böyle bir şey değil, bu başka bir şey artık…

EVET DOĞRU DÜŞÜNMÜSSÜN BAŞKA İBR ŞEY OLMUŞ...

YA KIZI RAHAT ETSİN MUTLU OLSUN DİYE DEĞİL MİLLETE HAVA OLSUN DİYE KZINI ZENGİN YERE VERMEYE CAN ATAN İNSANLAR BİLİYORUM...

BU KONULAR BÖYLE BENİ SIKAN KONULAR PARASI OLUR ZÜPPENİN TEKİ OLUR AMAN UZAK DURSUN BU TÜR İNSANLAR RABBİM ANLAŞABİLECEĞİMİZ TAKVADA ZENGİN OLAN İNSANLARLA KARLIŞAŞTIRSIN AMA PARASIDA OLSUN TABİgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
durumlar vahim

erkekler daha beterler tabi evlenme söz konusuysa

açık olsun kapatırız

namaz kılmasın ama boyundan bağlı örtsün yeterlidir müslümandır

diye lendilerini kandırmak en kolay yaptıkları şey...

yani işine geldiği gibi herşey herkes için özellikle erkekler için

ne diyelim

her koyun kendi bacağından

ama toplum herkesin her fiilinden asılıyor

yaşadığımız yaşayacağımız herşey en az veballisinden olur inşaallah...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-06-2008, Saat:03:56 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
sevim zeynep Adlı Kullanıcıdan Alıntı:durumlar vahim

erkekler daha beterler tabi evlenme söz konusuysa

açık olsun kapatırız

namaz kılmasın ama boyundan bağlı örtsün yeterlidir müslümandır

diye lendilerini kandırmak en kolay yaptıkları şey...

yani işine geldiği gibi herşey herkes için özellikle erkekler için

ne diyelim

her koyun kendi bacağından

ama toplum herkesin her fiilinden asılıyor

yaşadığımız yaşayacağımız herşey en az veballisinden olur inşaallah...

İNŞALLAH CANIM
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: GÜLERMİSİN AĞLARMISIN…
ee islami kriterlere göre yaşamazsak islami kriterlere uymak abesle iştigal oluyor bu durum bunu gösteriyorifade
sağoalsın seminal ağlanacak halimize gülmek diye buna diyorlar demekki:sırıtık:
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.