You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Google reklamları hakkında

Üye
Selamun aleyküm arkadaşlar..
Bir şey dikkatimi çekti...Google reklamları...
Bu reklamlarda bazı uygunsuz şeylerin de reklamı var..Şimdi diyebilirsiniz kullandığımız tüm sitelerde böyle şeyler var diye fakat burası islami bir forum olduğu için bu tür şeylere daha özen gösterilmesi gerekmez mi?
Ben sadece merak ettim bunları engelleyebilme ihtimali var mı ..Adminlerimiz haberdar mı diye...İnşallah ben kendimi yanlış anlatmamışımdır..
Sizinde görüşlerinizi merak ediyorum..Selametle...gülücük

Biri ağlayarak başlar hayata rahmetlen biri veda eder gülmeyi öğrenmeden..

[Resim: 10za6gn.png]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Google reklamları hakkında
Bu konuda Lida_ ya katılmaktayım. Burası islami bir forum. Uygunsuz reklamlar oluyor. Mümkünse google reklamları ona göre ayarlanmalıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-05-2011, Saat:11:11 PM, Düzenleyen: _Abdullah_.
Profesör
dıkkatınıze masaAllah genclıkgülücük
bu konu ıle ılgılı daha once de sıkayetler olmustu ve admın gereklı duzelmelerı yapmıstı dıye hatırlıyorum..forum da yapılan degısıklıkten dolayı bazı ayarlar sıfırlandı.abdullah ın daha once de belıttıgı rep konusuyla ılgılı de duzeltme yapılmıstı hatta.

admın geldıgınde bu konularla ayrıca ılgılenecegızgülücük uyarılar ıcın tesekkur ederızgülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
yıllardır bu forumdayım daha o reklamlarda ne yazıyor hiç görmedim :D
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bu reklamları ben girdikçe yasaklıyorum uygunsuz adresler olursa. bu yüzden resimli reklam kullanmıyorum zaten. fakat bu ara girme şansım olmadığı için engelleme yapamadım. tamamende kaldırırım aslında ama bu sefer google da sitenin önemi düşer o yüzden kullanmak zorundayız
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Teşekkürler açıklama içingülücük

Biri ağlayarak başlar hayata rahmetlen biri veda eder gülmeyi öğrenmeden..

[Resim: 10za6gn.png]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İstenmeyen reklamları engelleme

Hosts dosyası adres (ip) defteri gibi birşeydir.
Bir siteye girmek istediğinizde bilgisayarınız ilk önce Hosts hosyasında bu sitenin ip'si olup olmadığına bakar.
Eğer varsa o adresi kullanır. Eğer yoksa internet servis sağlayıcınızdan ister.
Eğer internet servis sağlayıcınız (örneğin Telekom) bir siteyi engellediyse (örneğin youtube.com) o siteye giremezsiniz.
Hosts dosyası işletim sistemlerine göre;
Windows Vista = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Windows XP = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
klasörlerinde bulunur.

Hosts dosyası nasıl kullanılır?
Dosyayı kolaylıkla bir text editoründe (Notepad, Notepad2, Notepad++) açabilir ve editleyebilirsiniz.
Dosyayı açmak için herhangi bir program tanımlı olmadığından "Birlikte Aç…" seçeneğinden program seçmeniz gerekir.

Temel olarak Hosts dosyası kullanarak sitelere erişimi açma kapama bu şekilde. Şimdi gelelim reklam ve zararlı sitelerin nasıl engelleneceğine.

Hosts dosyası kullanılarak reklamlar ve zararlı siteler nasıl engellenir?
Bu konunun demin anlattığım yöntemden hiç bir farkı yok. Tek farkı bu işi için düzenlenmiş Hosts dosyasının olması ve bizi zahmetten kurtarması. Sonuç olarak bizim tüm siteleri bilip engellemek için dosya yazacak halimiz yok. Bu iş için kullanacağımız Hosts dosyası MVPS HOSTS dosyası. Öncelikle şunu demeliyim ki bu dosya "the best of the best in Freeware" seçilmiş. Yani "Freeware kategorisinde en iyilerin en iyisi" ve bunu gerçekten hakediyor.
İlk önce sitesine gidip; Buradan dosyayı indiriyoruz. (isterseniz direk indirin). Ve ya direk ip adreslerini alıp Hosts dosyasına kopyala yapıştır ile geçirimek isterseniz
Eğer önceden editlediğiniz bir Hosts dosyanız varsa, indirdiğiniz MVPS HOSTS dosyasını metin editöründe açıp, içindeki satırları kendi hosts dosyanıza kopyalayabilirsiniz.
Yok daha önce hiç ellemediyseniz, kullandığınız kendinize ait bir Hosts dosyası yoksa direk işletim sistemize göre hangi klasördeyse o klasöre gidip oraya kopyala yapıştır diyerek koyabilir, değişimi onayla diyebilirsiniz.
Örneğin ben youtube a erişim için de Hosts dosyasını kullandığım için ben böyle birşey yapamam.

Flash reklamlar nasıl engellenir?

Reklamların engellenmesi konusunda uyguladığım bir diğer yöntemde (Firefox kullandığınızı farzederek anlatıyorum bu bölümü) Flashblock eklentisini kullanmak.

Bu eklenti sayesinde tüm o kenarlarda adam vur, şınav çek, vs, türü salak kare dikdörtgen reklamlar görünmeden kapanıyor.
Bu anlattığım konu, her formattan sonra ya da başka bir bilgisayar kullandığımda ilk yaptığım şeyler. MVPS HOSTS dosyası, OpenDNS ip'leri girmek ve Flashblock eklentisi yüklemek.

Eminim alıştıktan sonra sizin içinde vazgeçilmez olacak. Çok büyük kolaylık sağlıyor.

Eğer arada gözüme batan reklam falan olursa onunda adresini Hosts dosyasına ekleyip engelliyorum. Olup bitiyor.
Bir yazının daha sonuna geldik. Nasıl bir başlık koyacağımı bulamadığım için biraz uzun bir başlık oldu kusura bakmayın.
İyi, keyifli ve güvenli sörfler
Off Dedi Gitti Delikanlı...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-08-2011, Saat:12:30 PM, Düzenleyen: BlackNight.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.