You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

GEL DE TERÖRİST OLMA!!!

GEL DE TERÖRİST OLMA!!!

MüslümAnarşist
Cvp: RE: GEL DE TERÖRİST OLMA!!!
sühim Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Şimdi bn terörist olsam ölmeyi hak eden kişileri yani yılanın başlarını öldürsem dediğiniz gibi
Bunun arkasından bi iç savaş çıkmaz mı? Bu seferde yakınlarını öldürmek zorunda kalmaz mısın?
Terörle bu iş hallolmaz. Gerketiği zamanlar olur elbet ama Teröris olursak sadece hak edenler ölmez Kurunun yanında yaşlarda yanar...

eee? seçimle başa gelip de mi olacak yani işler ?
Sevgilim, eylem güzelim benim!
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: GEL DE TERÖRİST OLMA!!!
İslam'ı, hayatın bütününü kaplayan bir din olarak görenler, böyle anlayıp böyle yorumlayanlar, laik bir rejimde -bu rejimi uygulayacak olan- bir partiye oy vermenin caiz olup olmadığını tartışıyorlar. Oy vermeyi caiz görenler de "hangi partiye" sorusunun cevabını bulmaya çalışıyorlar.

"Bu rejimi uygulayacak olan bir partiye oy verilemez; bütün partiler de bu konuda ittifak ettiklerine göre hiçbirine oy verilemez, hiçbirine oy verilmeyince de oy kullanılamaz" diyenler -ki, bunların sayıları oldukça azdır- demokrasilerde oy vermeyi, "hilafet rejimindeki bey'at" ile eş tutuyorlar. Bunlara göre nasıl bir halifeye bey'at eden onun tâbi olduğu siyasi rejimi benimsiyor ve bu rejimin uygulanmasında başkana itaat edeceğine yemin ediyorsa, laik demokrasilerde bir partiye oy verenler de o partinin uygulayacağı rejimi benimsiyor ve itaat edeceklerine söz vermiş oluyorlar. "Devlet idaresinde İslam'ı temel referans olarak almayan bir rejim İslam'a aykırı olacağından bunu benimsemek ve uygulanmasına destek vermek de caiz değildir" diyorlar.

Her seçimden önce, yukarıda özetlediğim düşünceyi dile getiren, bu şartlarda oy kullanmamayı telkin eden birkaç mektup alıyorum. Bundan yirmi beş yıl önce bu fikri savunanların sayısı biraz daha fazlaydı, şimdilerde çok azalmış görünüyor.

Bugün anlaşılan ve uygulanan biçimiyle hem demokrasi hem de laiklik hakkında bazı çekincelerim olmasına rağmen ben, oy kullanmanın yalnızca caiz değil, aynı zamanda gerekli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca "oy kullanmak caiz değildir" diyenleri de tutarsızlık ve çelişki içinde görüyorum.

Önce tutarsızlık ve çelişkiden başlayalım:

Demokrasilerde bir partinin takdim ettiği programa bakarak ona oy vermek, rejime oy vermek manasına gelmez. Takdim edilen program halkın ve ülkenin menfaatine uygun ise, dinimize göre de korunması gereken maddi ve manevi değerlerimizi koruma hususunda mevcudun en iyisi ve en uygunu ise oy verilir; bunu manası da "verili ve değiştirilemez bir rejim çerçevesinde" olabildiğince, "faydalı olanı elde etmek ve zararlı olandan kurtulmaktır" ve bu da İslam'a aykırı değildir.

Laik demokratik rejimi benimsemiş ve uygulamakta olan bir ülkede yaşamayı, bu rejimi uygulayan devletin verdiği hizmetleri ve yükümlülükleri kabul etmek, böyle bir ülkede mülk edinmek, ticaret yapmak, iş yapmak, aile kurup çoluk çocuk sahibi olmak
Aşk Olsun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-06-2008, Saat:04:51 PM, Düzenleyen: mücahid şahin.
MüslümAnarşist
mücahid şahin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:İslam'ı, hayatın bütününü kaplayan bir din olarak görenler, böyle anlayıp böyle yorumlayanlar, laik bir rejimde -bu rejimi uygulayacak olan- bir partiye oy vermenin caiz olup olmadığını tartışıyorlar. Oy vermeyi caiz görenler de "hangi partiye" sorusunun cevabını bulmaya çalışıyorlar.

"Bu rejimi uygulayacak olan bir partiye oy verilemez; bütün partiler de bu konuda ittifak ettiklerine göre hiçbirine oy verilemez, hiçbirine oy verilmeyince de oy kullanılamaz" diyenler -ki, bunların sayıları oldukça azdır- demokrasilerde oy vermeyi, "hilafet rejimindeki bey'at" ile eş tutuyorlar. Bunlara göre nasıl bir halifeye bey'at eden onun tâbi olduğu siyasi rejimi benimsiyor ve bu rejimin uygulanmasında başkana itaat edeceğine yemin ediyorsa, laik demokrasilerde bir partiye oy verenler de o partinin uygulayacağı rejimi benimsiyor ve itaat edeceklerine söz vermiş oluyorlar. "Devlet idaresinde İslam'ı temel referans olarak almayan bir rejim İslam'a aykırı olacağından bunu benimsemek ve uygulanmasına destek vermek de caiz değildir" diyorlar.

Her seçimden önce, yukarıda özetlediğim düşünceyi dile getiren, bu şartlarda oy kullanmamayı telkin eden birkaç mektup alıyorum. Bundan yirmi beş yıl önce bu fikri savunanların sayısı biraz daha fazlaydı, şimdilerde çok azalmış görünüyor.

Bugün anlaşılan ve uygulanan biçimiyle hem demokrasi hem de laiklik hakkında bazı çekincelerim olmasına rağmen ben, oy kullanmanın yalnızca caiz değil, aynı zamanda gerekli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca "oy kullanmak caiz değildir" diyenleri de tutarsızlık ve çelişki içinde görüyorum.

Önce tutarsızlık ve çelişkiden başlayalım:

Demokrasilerde bir partinin takdim ettiği programa bakarak ona oy vermek, rejime oy vermek manasına gelmez. Takdim edilen program halkın ve ülkenin menfaatine uygun ise, dinimize göre de korunması gereken maddi ve manevi değerlerimizi koruma hususunda mevcudun en iyisi ve en uygunu ise oy verilir; bunu manası da "verili ve değiştirilemez bir rejim çerçevesinde" olabildiğince, "faydalı olanı elde etmek ve zararlı olandan kurtulmaktır" ve bu da İslam'a aykırı değildir.

Laik demokratik rejimi benimsemiş ve uygulamakta olan bir ülkede yaşamayı, bu rejimi uygulayan devletin verdiği hizmetleri ve yükümlülükleri kabul etmek, böyle bir ülkede mülk edinmek, ticaret yapmak, iş yapmak, aile kurup çoluk çocuk sahibi olmak

ben, oy kullanmanın yalnızca caiz değil, aynı zamanda gerekli olduğunu düşünüyorum. ??? etkileyici.

Neyse..

Mevcut rejimin; salt bir masonik diktatöryanın tekelinde iktisadi, ictimai, milli ve dini bütün tekelleri ellerinde bulunduran elit bir azınlığın güdümünde servetine servet kattığını az çok biliyoruz. Bu amacı güdenlerin koyduğu kurallar çerçevesinde ( senin dinin böyle, milletin geçmişte bunu yaptı, toplum olarak böyle bir medeniyete (!!!) sahip olmalıyız, ekonomi de tıkırında, büyüyoruz (!!!) ) oyunu ne kadar çok oynarsan oyna; istersen % 47 senin olsun kamuoyundaki en büyük ihtimam gören mevzu, yani mevcut durumdaki iktisat da ne kadar aciz ve biçare kaldığını açıkça belli etmektedir.

Takdim edilen program halkın ve ülkenin menfaatine uygun ise, dinimize göre de korunması gereken maddi ve manevi değerlerimizi koruma hususunda mevcudun en iyisi ve en uygunu ise oy verilir; demişsin. Eğer şu zamana kadar olanları görüp duyduğun, bizzat şahit olduğun halde hala bu düşünce kalıbındaysan diyecek pek birşey kalmaz..
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
Ya gene La havle çekiceksiniz ama mücahit abi biraz da haklı...
Tmm haklısınız hele ki şu akp nin kapatılma olayından sonra bnde dedim artık yapılcak bişey yok muş demek ki ama akp bu zamana kadar yapmak istese bişeyleride düzeltirdi..
Bu onun için o kdar zor değildi..
Bnce geçsin hükümete hak zihniyette biri.. Sonra hala çarpık düzeni değiştireceği halde izin vermezlerse hal çaresine bakılır gerekirse savaş çıkar...
Bunlar zor kararlar ve ülkeyi yıpratır.. Bi 5 sene geriye götürür...
O yüzden bn biraz daha sabır diyorum...
Biz bilmiyomuyuz hodri meydan deyip çıkmasını ermeydanına...
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
atesdevrimi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
sühim Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Şimdi bn terörist olsam ölmeyi hak eden kişileri yani yılanın başlarını öldürsem dediğiniz gibi
Bunun arkasından bi iç savaş çıkmaz mı? Bu seferde yakınlarını öldürmek zorunda kalmaz mısın?
Terörle bu iş hallolmaz. Gerketiği zamanlar olur elbet ama Teröris olursak sadece hak edenler ölmez Kurunun yanında yaşlarda yanar...

eee? seçimle başa gelip de mi olacak yani işler ?

Kan dökmektense, biraz daha sabretmeyi tercih ederim..
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cvp: GEL DE TERÖRİST OLMA!!!
o yazı hayrettin hocaya ait bunuda swöyliyim ssavunmuyorum diye değil sadece bnm olmadğı anlaşılsın

kiseye karışma...sözüne gelince insanlar neden anlamıyor bu ortamda birsine karışılır mı sizde...hayatta azıcık kafa ağırtmışların anlıyacağı bir söz wesselam....

kimseye karışmayın!!!
Aşk Olsun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
MüslümAnarşist
Cvp: GEL DE TERÖRİST OLMA!!!
mücahid şahin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:o yazı hayrettin hocaya ait bunuda swöyliyim ssavunmuyorum diye değil sadece bnm olmadğı anlaşılsın

kiseye karışma...sözüne gelince insanlar neden anlamıyor bu ortamda birsine karışılır mı sizde...hayatta azıcık kafa ağırtmışların anlıyacağı bir söz wesselam....

kimseye karışmayın!!!

Doğrudur, saygı duyarım
Hayrettin hocayı tanırım hoş bir zattır vesselam..

Hiç bişeyi kurcalamayın !!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
MüslümAnarşist
sühim Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ya gene La havle çekiceksiniz ama mücahit abi biraz da haklı...
Tmm haklısınız hele ki şu akp nin kapatılma olayından sonra bnde dedim artık yapılcak bişey yok muş demek ki ama akp bu zamana kadar yapmak istese bişeyleride düzeltirdi..
Bu onun için o kdar zor değildi..
Bnce geçsin hükümete hak zihniyette biri.. Sonra hala çarpık düzeni değiştireceği halde izin vermezlerse hal çaresine bakılır gerekirse savaş çıkar...
Bunlar zor kararlar ve ülkeyi yıpratır.. Bi 5 sene geriye götürür...
O yüzden bn biraz daha sabır diyorum...
Biz bilmiyomuyuz hodri meydan deyip çıkmasını ermeydanına...

Ülke kaç saniye ileri gitti ki 5 sene geri gitsin ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
can fezAm
"Onlar sanıyorlar ki,
biz sussak mesele kalmayacak.
Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak.
Tarih sussa,
Hakikat susmayacak.
Onlar sanıyorlar ki,
bizden kurtulsalar mesele kalmayacak.
Halbuki bizden kurtulsalar,
vicdan azabından kurtulamayacaklar,
vicdan azabından kurtulsalar,
Tarihin azabından kurtulamayacaklar.
Tarihin azabından kurtulsalar,
Allah´ın gazabından kurtulamayacaklar.”

ERBAKAN...

İZİNDEYİZ HOCAM...
BAŞKA DENECEK BİŞEY YOK BENCE ARKADAŞLAR...
Ben yalnızca seni seviyorum,
Ne o muhteşem güzelliğin
Ne kalbimdeki özelliğin
Ne de sevdiğim için değil,
Seni yalnızca sen olduğun için,
Ruhun için
Kalbin için
Aklın ve sevgin için seviyorum seni.
Ben seni en çok kendim için seviyorum
Belki de ilk defa bencil oluşumu
Sana borçlu olduğum için.
Seni her şey için seviyorum.
Ve sahip olmadığım
Hiçbir şey için.
Yine de korkmuyorum seni sevmekten.

.....''seni..''' seviyorum ''can'' ......
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.