You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Evlenme Konusunda Kararsızlaştım

Üye
Selamün aleyküm. Değerli müslüman kardeşlerim evlenmek benim her zaman en büyük hayalimdi. Evlenip etrafa örnek olabilecek bir evlilik hayal etmiştim hep. Ancak uzun zamandır düğüne gitmeyen ben yarı yıl tatilinde bir nişan bir nikaha gittim. Nişanda aklıma şu soru takıldı. Nişandan dönülebildiğine göre gelin damat nasıl dans edebilir? Bizim düğünlerimiz İslam'a uygun mu? Araştırdım ve düğünlerimizin İslam'a uygun olmadığını gördüm. Büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Gelenek göreneklerimizden daha neler var acaba haram üzerine kurulu diye düşündüm. Sonra haremlik selamlık geldi aklıma araştırdım anladığım kadarıyla farz. Helali olmayan erkek ile kadınların bir arada olmasının günah olduğunu öğrendim. Sonra düşündüm çevremde kimin evinde haremlik selamlık uygulanıyor? Sonuç koca bir 0. Eğitim sistemimizi düşündüm haramlar üstüne iş hayatına bakıyorum haramlar üzerine her yere bulaşmış haramlar. E ben şimdi nasıl evleneyim diyorum? Tamam benimde bir çok eksiğim çok günahım var ama benim eşimi ve çocuklarımı günahlardan uzak tutmam gerekir. Evlilik ile beraber günahların büyük bir kısmından daha kurtulacağımı hayal ederken ailemi bu ateşin içinde nasıl koruyabilirim diye düşünmeye başladım. Hadi evlendim kimseyi ziyarete gitmeyecek miyim? sonra günümüz düğünleri gibi olmazsa düğünüm kıyameti koparır çevremdekiler. Çocuğum olursa karma sistemde okutmak zorunda kalacağım. Daha neler neler? Ne yapayım ben kardeşlerim? Evlensen dert evlenmesen dert olmuş bir hal olmuş. Maalesef güzel dinimiz ile toplumun doğru kabul ettiği yanlışlar arasında kaldım gittim. Ailem olursa o yanlışlara da mutlaka batacağım açık. Çünkü toplumu karşısına alabilmek her insanın harcı değil. Ben de de o harç yok. Tabi her yanlışa batmıyorum ama tamamen de yanlışlardan uzakda durmuyorum. Ailemi de bu yanlışların hepsinden uzak tutabileceğimi sanmıyorum. Bu yüzden sizin fikirlerinizi almak istedim.
(Bu arada üniversite 3. sınıfım daha evlenmeye olsa da eğer ömrüm yeterse Allah öyle bir fırsatı verecek olursa diye varsayım üzerinden bu sorunun cevabını istiyorum)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
RE: Evlenme Konusunda Kararsızlaştım
Sen niyetini temiz tut ve dua et.rabbim hakkimda hayirlisini nasip eyle de.ve kuracak oldugum yuvamda once iman nasip eyle de.surekli dua et emin ol cikar yol bulursun.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sen istedikten sonra kimse senin düğününe karışamazki

yeter ki Allah'ın emrini bilen bir eş adayı bul kendine...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evinin düzeni başkalarını alakadar etmeyeceği için bu konuda rahat olmalısın.
sen evinde haremlik selamlık istiyorsan buna kimse karışamaz...
ailen bunun böyle olmasını istediğin için seni anlayışla karşılayacaktır...
kimsenin kınamasında çekinmemelisin.
Önceleri benim babama da çok karşı geldiler, biz yabancımıyızda böyle davranıyorsun falan filan...
şimdi kimsenin sesi çıkmıyor
hatta çoğu akraba evinde misafiri bu şekilde ağırlamaya başladı...
çünkü daha rahat hareket ediliyor böylece Wink

yani sen davranışlarınla da örnek olabilirsin...
bunun için kendini de yetiştirmen gerekir
herşey de eşden beklenmemeli dimi gülücük
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bu konuda ve her konuda tabikide Efendimiz'in (s.a.v) hahatını örnek almalısın....
Hz. Hatice validemizle evlendiği zaman nasıl bir toplum hayatı vardı ve bu güzel aile nasıl onlara güzel bir örnek oldu...
hayatta yapılmış en güzel evlilik....
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
toplumumuz malesef islam toplumu değil günümüzde. cahiliyye pislikleri yayılmış, Allah yardımcımız olsun. kendinizi islami açıdan geliştirmenizi tavsiye ederim. Allah hayırlı ise karşınıza doğru olan kişiyi çıkartacaktır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Peygamber efendimiz (sav)'in hayatı ile ilgili iki kitap okudum ikiside çok güzeldi ve insan O'nun çektiklerini görünce kendinden binlerce kez utanıyor işlediği günahları düşününce. Ama aklımdaki soruların cevabı yoktu o kitaplarda. Aile hayatı ile ilgili daha net bir bilgiyi alabileceğim bir kitap önerir misiniz? Ya da direkt şunun cevabını verin haremlik selamlık olan yere ziyaret edilir mi edilmez mi? Toplumun sebep olduğu günahkar ortamlardan ziyaret, okuma, çalışma gibi durumlarda nefsimizi terbiye ederek(bayan-erkek tokalaşmaması, namahreme bakmama gibi) o ortamlarda durmaya izin var mıdır?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.