You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?

Anket Başlığı: ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR ?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
ESKİDEN 9 (47.37%)
ŞİMDİ 4 (21.05%)
AYNI 6 (31.58%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 19 (100%)

ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Cvp: RE: ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?
AtMaCa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:valla söyliceklerimi mehmet ve reyyan söylemiş zaten bu zamanda da gerçekten zor ama her zamanın ayrı bir yaşam zorluğu var işte,, ayrıca zamanda islami en iyi şekilde yaşayanlarda sahaba mertebesinde olcakmış
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cvp: ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?
doğrusu ben katılamıyorum size.isteyen o kadar güzel buluyorki yolunu.efendimiz yok ama hadisler var.hatta öncesinde hz. kuran var.hangi sorumuz cevapsız kalabilrki gerçekten öğrenmek istersek.alimlerimiz var.tabi islamiyeti türkiyeyle sınırlandırmamak lazım.tabi filistinde küçücük çocuklar öldürülüyo.dünyanın dört bi yanında müslümanlar inançlarından ötürü zulme maruz kalıyo.peki biz ne yapıyoruz.en basiti sıcacık evimizde kıldığımız her namazın ardından onlara dua edebiliyomuyuz.bu koşullarda mı islamiyet için canını malını herşeyini veren insanlarla kıyaslıyoruz kendimizi.bana göre şuanki durumumuzun sebebi sadece dinimizi tam anlamıyla yaşayamamamız ve beraber hareket etmeyişimizdir.daha öncede dediğim gibi biz istersek dünyanın hakimi olabiliriz.
ayrıca efendimizi göremedik.bu yüzden görenlerin o dönemlerde yaşayanların ne kadar şanslı olduğunu düşünebiliriz.aslında doğru şanslılar.ama bi düşünsenize.biz göremedik ama onun hasretiyle yanıyoruz.ismi geçtiğinde ona dair bişiler anlatıldığında yüreğimiz titriyor.hani ayrılıklar aşkı körükler ya bizimkide o misal.bazen bi ilahi bile gözlerimizden yağmur gibi yaşların akmasına vesile olmuyomu.bence bunlar hiç küçümsenicek şeyler diil.
bunlar tabi benim fikrim.tabiki herkesin fikrine sonuna kadar saygı duyuyorum.
BugÜn DoğUm GüNÜN yANınDa DeğiLİM bu yÜzdEN hiç İyi DEğiliM...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?
ama bu araplarada gıcık oluyorum yaa israil resmen katliam yapıyor hiç sesleri çıkmıyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yavuz Sultan Selim Han
Cvp: ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?
doğrusu ben katılamıyorum size.

bu cumlenize saygı duyuyorum..
isteyen o kadar güzel buluyorki yolunu.( ben yazımda yolunu kaybediyorlar diye ) bir cumle kullanmadım....

hatta öncesinde hz. kuran var.hangi sorumuz cevapsız kalabilrki gerçekten öğrenmek istersek.alimlerimiz var.
evet süpesiz var tabi bunu aksini söylemiyorum...

tabi filistinde küçücük çocuklar öldürülüyo.dünyanın dört bi yanında müslümanlar inançlarından ötürü zulme maruz kalıyo.peki biz ne yapıyoruz.en basiti sıcacık evimizde kıldığımız her namazın ardından onlara dua edebiliyomuyuz.
yazımı okduysanız bende bunada bahsettim o zulum oguren kardeşlerimize malsef dua yetmiyor hemen ynaı basımda aynı ummete olduğumz insaları ölduruyolar evet sıcak yataklarımzdan kalkıp bir dua bile edemeyenimiz var...

bu koşullarda mı islamiyet için canını malını herşeyini veren insanlarla kıyaslıyoruz kendimizionalrlan asla ama asla kendimi kıyaslıyamayız buna haddimiz yok...

ama ben hz.ömerin,hz.ubbekir in,hz.ali nin, hz. hamza nın, ve hz. osman ın olduğu bir devride kalkıp muslumalık zordu deseniz ben katılmam...

bana göre şuanki durumumuzun sebebi sadece dinimizi tam anlamıyla yaşayamamamız ve beraber hareket etmeyişimizdir.

işte kast ettiğim şey budur kardeşim..

isalmayeti neden tam anlamıyla yasıyamıyoruz..
meden birlik olamıyoruz zulme karsı adaletsizliğe karsı..

ben çok yzağa gitmeyceğizm filistine iraka çeçenistana gitmeyceğim örnek için size tukyeden örnek vereyim dinimiz isalm olarak geçiyor elhamdulilah muslumanında ama allahın emrettiği ve kuranda olan kapnamaın bile bu ulkde suç olması ve seninn aynı dindeki kardeşelriniz sen kapndığın için sana öcu veya vebalı olara bakıyorsa gerçekete sadce bu ulkede musluman olamk zor kaldıki munafıklaraın zulmundeki muslumların yasatmaya çalışıtğı muslumanlığı anlat mama gerek yok sanırm..

ama bi düşünsenize.biz göremedik ama onun hasretiyle yanıyoruz.ismi geçtiğinde ona dair bişiler anlatıldığında yüreğimiz titriyor.hani ayrılıklar aşkı körükler ya bizimkide o misal.bazen bi ilahi bile gözlerimizden yağmur gibi yaşların akmasına vesile olmuyomu.bence bunlar hiç küçümsenicek şeyler diil.
evet görmeden bu duyguları yasıyorsak onun aynı zamanı aynı havayı tenefus ettiğimiz bir devri onun varlığını bildiğimiz bir zaman nasıl olurda zor olur bunu onalr islamiyet uğruna seve seve can vediler onlara hiç birşey zor gelemdi gusterilmedide..

çunku kainatın efendisi (s.a.v.) vardı

ayayse kardeşim inş. sizi bu konuda aydınlata bilmişimidir bir yanlış cumlemiz olduysa afolainş.

wesselam..
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan Bilir Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
AtMaCa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ama bu araplarada gıcık oluyorum yaa israil resmen katliam yapıyor hiç sesleri çıkmıyor

BENCE BU YARGINI DOĞRU BULMUYORUM ATMACA...
ARABİSTAN AÇ KRAL İNSANLARI SÖMÜRÜYOR..AÇLIK SEFALET YÜZÜYOR.
ARTI BİZİM ÜLKEMİZDE BİR MÜSLÜMAN ÜLKE NEDEN BİZDE KARIŞAMIYORUZ.BENCE SADECE ARABİSTANI SUÇLAMAK DOĞRU OLMAZ...!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
[b]
Şeyda-Nur Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bncede eskıden daha zormus umman kardesım haklısın eskıden döwuluyordu sımdıyse söwuluyor ama en azından bızı öldurmeye kalkmıyolar dınımızı ALLAH 'a şükrolsun ki en ii sekılde yerıne getırmeye calısıyoruz...eskıden gizli saklı ibadet edıyodu ınsanlar ama sımdı en azından camilerimiz war...ALLAH bıze o eskı gunlerı yasatmasın inş..

Evet arkadaşım şimdi camilerimiz var insanların haftada bir uğradıkları camilerimiz.Bu camilerimiz var diye okulda namazlarını kılmak isteyen öğrencilere bu en yakın camileri gösteriyorlar. Namazlarını okulda kılmak isteyenlere böyle bir olanak sağlayanlar "yobaz. şeriatçi " sayılıyorlar. Bu görüntüler günlerce hep konuşuluyor hep tartışılıyor ve iş o raddeye geliyor ki artık namaz kılmak bile gericilik oluyor.
Ezanın arapça okunması sakıncalı görünüp yıllarca bu semalardan türkçe sözler yükselmedi mi? Ezanı aslıyla okuyanlar cezalandırılmadı mı? Kuran okunması yasaklanmadı mı? Şu anda bile ilköğretim öğrencilerinin Kuran kurslarında Kuran öğrenmeleri yasak değil mi?
Okumak isteyen başı kapalı kızlar sırf başlarını açmaya ikna edilmek için "ikna odaları"na alınmadı mı? Asker eşleri kocalarının görevlerine son verilmemesi için başlarını açmadı mı? Erkeklerin sakalıyla bıyığıyla uğraşılmadı mı aynı sebeple?
Allah'ım Filistinli müslümanlara yardımı bizim elimizle nasip et!
Bunu ilk beğenen sen ol.
....Envarül-Âşîkîn....
RE: ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?
açıkcası herkesın yorumlarını okuduktan sonra kafam çok karıstı nası desem mehmet veys kardeşimin dedıklerı bnı o kadar çok etkıledı kı kararımı degıstırıp hanı suan müslüman olmak daha zor dıye dusunuyorum....gercekten dusununce eskıden PEYGAMBER EFENDİMİZ(s.a.v)warmıs...oysa sımdı bakınca tek yardımımcımız ALLAH tek yol gosterıcımız KUR'AN..
eskıden daha zordu dememım sebebı ırak, filistin weya zulum altındakı ülkelerden bırınde yasamıyor olusumuzdandı belkıde...
aslında soruya bakınca çok basıt hemen cwp buluncak bı soru gıbı ama ınsan içine gırınce aklı karısıyo celıskıye dusuyo..sızlerı bılmem ama bana olan bu...
dua ile...
......Yaradan rahmetini kahrından üstün saydı ne olurdu halimiz gözyaşı olmasaydı?....(N.F.K)

hani bir yanımız
dökülür kanımız
yanıyor canımız
yanma dur diyemem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
....Envarül-Âşîkîn....
Umman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:[b]
Şeyda-Nur Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bncede eskıden daha zormus umman kardesım haklısın eskıden döwuluyordu sımdıyse söwuluyor ama en azından bızı öldurmeye kalkmıyolar dınımızı ALLAH 'a şükrolsun ki en ii sekılde yerıne getırmeye calısıyoruz...eskıden gizli saklı ibadet edıyodu ınsanlar ama sımdı en azından camilerimiz war...ALLAH bıze o eskı gunlerı yasatmasın inş..

Evet arkadaşım şimdi camilerimiz var insanların haftada bir uğradıkları camilerimiz.Bu camilerimiz var diye okulda namazlarını kılmak isteyen öğrencilere bu en yakın camileri gösteriyorlar. Namazlarını okulda kılmak isteyenlere böyle bir olanak sağlayanlar "yobaz. şeriatçi " sayılıyorlar. Bu görüntüler günlerce hep konuşuluyor hep tartışılıyor ve iş o raddeye geliyor ki artık namaz kılmak bile gericilik oluyor.
Ezanın arapça okunması sakıncalı görünüp yıllarca bu semalardan türkçe sözler yükselmedi mi? Ezanı aslıyla okuyanlar cezalandırılmadı mı? Kuran okunması yasaklanmadı mı? Şu anda bile ilköğretim öğrencilerinin Kuran kurslarında Kuran öğrenmeleri yasak değil mi?
Okumak isteyen başı kapalı kızlar sırf başlarını açmaya ikna edilmek için "ikna odaları"na alınmadı mı? Asker eşleri kocalarının görevlerine son verilmemesi için başlarını açmadı mı? Erkeklerin sakalıyla bıyığıyla uğraşılmadı mı aynı sebeple?

ewt güzel kardesım haklısın yerden göğe haklısın...(bütün bu olan çok üzücüSad)
......Yaradan rahmetini kahrından üstün saydı ne olurdu halimiz gözyaşı olmasaydı?....(N.F.K)

hani bir yanımız
dökülür kanımız
yanıyor canımız
yanma dur diyemem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
aysesena Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
AtMaCa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ama bu araplarada gıcık oluyorum yaa israil resmen katliam yapıyor hiç sesleri çıkmıyor

BENCE BU YARGINI DOĞRU BULMUYORUM ATMACA...
ARABİSTAN AÇ KRAL İNSANLARI SÖMÜRÜYOR..AÇLIK SEFALET YÜZÜYOR.
ARTI BİZİM ÜLKEMİZDE BİR MÜSLÜMAN ÜLKE NEDEN BİZDE KARIŞAMIYORUZ.BENCE SADECE ARABİSTANI SUÇLAMAK DOĞRU OLMAZ...!

ben arabistan demedim arap dünyası dedim ve birsürü arap ülkesi var... valla o petrol bitsin bakalım o zaman ne yapacaklar
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.