You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?

Anket Başlığı: ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR ?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
ESKİDEN 9 (47.37%)
ŞİMDİ 4 (21.05%)
AYNI 6 (31.58%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 19 (100%)

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
EVET ARKADAŞLAR SİZCE HANGİSİ ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Cvp: ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?
KESİNLİKLE ESKİ MÜSLÜMANLIK DAHA ZOR...

ÖRN;

EBA ZERR MÜSLÜMANLIĞINI İLAN EDİNCE KABEDE BAYILANA KADAR DÖVÜLÜYOR...
SONRA...SONRASI BİR YILDIZ DAHA...[PEY. EFENDİMİZ:BENİM ASHABIM YILDIZLAR GİBİDİR BUYURUYOR...]

YADA AMMAR B. YASİR...:'(
ANNESİ VE BABASINI GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜYORLARüzgün

BİLAL-İ HABEŞİYE NE DEMELİüzgün

SAqOLASIN ABLAM .BÖYLE Bİ ANKET İÇİNWink
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?
Böyle bir ankette "aynı" çıkmasına çok sevindim zira bana göre değişen bir şey yok. Ebuzer dövülüyor bugünde başı kapalı olanlara sövülüyor!(Teşbihte hata olmaz.)
Allah'ım Filistinli müslümanlara yardımı bizim elimizle nasip et!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
tamam da eskiden derken hangi zaman? islamiyetin ilk geliş zamanımı onu bi belirtsen iyi olur reyyan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
Cvp: RE: ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?
AtMaCa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:tamam da eskiden derken hangi zaman? islamiyetin ilk geliş zamanımı onu bi belirtsen iyi olur reyyan

asr-ı saadet döneminden bahsediyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cvp: ESKİDENMİ YOKSA ŞİMDİMİ MÜSLÜMAN OLMAK DAHA ZOR?
bencede eskiden daha zordu.tabi şimdide büyük zorluklar var amabunlkarın çoğu yine bizden kaynaklanıyo.o devirde yaşayan müslümanlardaki şuur birliktelik bizde olsa eminim değil türkiyenin dünyanın hakimi müslümanlar yani bizler olurduk.
BugÜn DoğUm GüNÜN yANınDa DeğiLİM bu yÜzdEN hiç İyi DEğiliM...
Bunu ilk beğenen sen ol.
....Envarül-Âşîkîn....
bncede eskıden daha zormus umman kardesım haklısın eskıden döwuluyordu sımdıyse söwuluyor ama en azından bızı öldurmeye kalkmıyolar dınımızı ALLAH 'a şükrolsun ki en ii sekılde yerıne getırmeye calısıyoruz...eskıden gizli saklı ibadet edıyodu ınsanlar ama sımdı en azından camilerimiz war...ALLAH bıze o eskı gunlerı yasatmasın inş..
......Yaradan rahmetini kahrından üstün saydı ne olurdu halimiz gözyaşı olmasaydı?....(N.F.K)

hani bir yanımız
dökülür kanımız
yanıyor canımız
yanma dur diyemem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yavuz Sultan Selim Han
selamulaeykum...
musadenizle bende aciz fikrlerimi sunayim inş.

ben yorum yapan arkadaslara katılmiyorum...

kesinlikle su an bu devri ve zammanda musluman olamak asri saddete gure daha zor neden diyeceksiniz? inş. bunları tek tek açıklayacağım..
1. asrisadete efendimiz (s.a.v.) vardı her sorunu cevabı ondana ala biliyordunz..
2.nefis ozaman şimidi olduğu kadar acımasız değildi sahabeler, ve buyuk alimler vardı..
3. efendimizn( s.a.v.) bir hadis vardı hatırladığım kadaryıla size anlatım bir gun bir gun kainatın efendisi ağlıyormuş bunu guren sahebeler ya resullah (s.a.v.) annnem babam sana feda olsun sen yeterki ağlama dediler..
kainatın efendisi. (s.a.v.)neden ağladiğini şöyle açıklıyor..
ben asırlar sonra gelecek ummetime ağlıyorum..
sahabeler sasırdılar nasıl ya resulallah(s.a.v.) onların basında biri olmaycak, danışacakları sahabelr olmayacak hiç gurmedikleri bana tabi olcaklar çok zorluklarlan karsılasacaklar.
bu imtahandan kimisi nefsine yenik dusup yanlış yollara sapcak kimiside mutlu sona erişecekler..

yani arkadsalr bence şimidi musluman olmak daha çok zor gerk teknoloji açından gerek medenyet dediğimiz dinin tersini uygulayan sistem yarısında olmamız..

soruyorum oarkadaslar hepinze asri sadett zamanında bir musluman kavimine bir yahudi kavimi zulm ettiğinde bunu asrı sadette yasyan kim kabul ederdi.. biliyorruzki dunyanın ubru ucuna muslumalar zulum görmesin diye ordularlan çıkarmalar yapılırdı asrısadette..

ama şimidi yanı basımzda ayni dinde ayni peyaganbere tabi olduğumz ve aynı ummette olduÄŸumz insanlar zulum göruyor.. bir hiç uğruna ölduruluyorlar..

sabah eviden çıkan babalar evletlarıyla helal leşerek çıkıyorlar ırak ta, filistinde çeçenistanda, afganistanda. sizce bunların yasdığı yada yasatmaya çalıştıkları muslumanlık asrı sadteekinden dahamı kolay asla ..!!!

bu zulum ozamn olsaydı walla hi karsılıksız kalmazdı ...

ve efnedimiz burda bu haytta yasoyor olsaydı wallahi her gun girdiğimiz gunahlara girmezdik en azından kalbinde iman olanalar bunu yapmazdı...

çok uzattım hakkınızı helal edin inş. ama tekararliyorum..

evet asrı sadette yasamk o hazı almak gözel ama zor deyil inanki..

efendimiz var kafana takılan soruların cevabı bulamkiçin

sahabeler var,hz. ali , hz. ömer,hz.osman,hz.ebubekri var..

bunalrın yanında musluman olamk zor olur demk hem muslumalığa hemde bu buyuk insalara haksızlık olamzmı sevgili kardeşelrim..

benden bu kadr... fikrimde eğerer sizi incitecek bir cumle kullnadıysam af ola inş..

hakka geçmeketn allah sığınırım inş.[/font]

wesselam[/color][/b]
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan Bilir Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-03-2008, Saat:09:32 PM, Düzenleyen: mehemet veys.
Kayıtsız
efendimiz bir hadisinde şöyle buyurmuş ''öyle bir zaman gelecekki islamiyet elde tutulan kor gibi olacak''

o günler şimdi yaşadığımız dönem bence koru ne kadar elimizde tutabiliriz ki
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
valla söyliceklerimi mehmet ve reyyan söylemiş zaten bu zamanda da gerçekten zor ama her zamanın ayrı bir yaşam zorluğu var işte,, ayrıca zamanda islami en iyi şekilde yaşayanlarda sahaba mertebesinde olcakmış
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.