You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Eşinin ikinci kez evlenmek istemesine kadın karşı çıkabilir mi?

Eşinin ikinci kez evlenmek istemesine kadın karşı çıkabilir mi?

Profesör
RE: Eşinin ikinci kez evlenmek istemesine kadın karşı çıkabilir mi?
necıp fazıl ın mezarı ıle aynı yerde mubaregın mezarıgülücük zaten kendısı necıp fazılı hak yola koyan mubaregın yegenıdırgülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
necip fazıl hakkında soru işaretlerim var baco, araştırmalarım sürüyor :D
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bak konyu ne yaptılar yine .)
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
emir büyük yerden, adeya susuyorum :D Dur
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
işte akıllı insanın hali başka olayo )
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
~aşk lâyezâlî~
1.nikah esnasında kadının boşama hakkı alma yetkisi vardır.fakat kadın çabuk hiddetlenip boşaya bileceğinden bu yetki pek verilmez.
2.yine nikah esnasında kadın erkeğe benden habersiz 2. kişiyle evlenemezsin diye belirtip bu hakkı alırsa adam ondan habersiz evlenemez.
3.hz.alinin evlenmesine karşı çıkan efendimizdi.
4.benim bildiğime göre evlenirken kesinlikle 1. karısının rızasını almalı.
bu bilgiler yetmezse daha ayrıntılı araştırma yaparım sen söyle yeter................
Askim ümitvar olunuz:şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada islamın sadası olacaktır...

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hz. Ali ve Hz. Fatıma nın evliliğinde(R.a) Rasulullah(sav) helali haram,haramı helal kılmamıştır.Sadece Ali'den rica etmiştir,Ali de peygamberimizin ricasını kabul etmiştir.
2069. ...Ali b. el-Huseyn'in haber verdiğine göre kendileri Yezid b. Muâviye'nin yanından yani el-Huseyn b. Ali (r.anh)'nin şehîd edildiği yerden Medine'ye geldikleri vakit, O'na Misver b. Mahreme tesaduf etmiş ve:
Bana emredecek bir hacetin var mı? demiş, (Ali) dedi ki; ben de O'na:
Hayır, diye cevap verdim. O ise:
Bana Rasulullah (s.a.v.)'ın kılıcını verir misin? Çünkü ben bu kavmin onu almak için sana galebe çalacaklarından korkarım. Eğer onu bana verirsen (onu almak isteyen kimse) beni çiğnemedikçe ona erişemez.
Ali b. Ebî Tâlib (r.anh,) Fatıma (r.anhâ)'nın üstüne (evlenmek maksadıyla) Ebu Cehl'in kızına dünürlük yapmıştı. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.)'ı bu konuda işte şu minberi üzerinde halka hitab ederken işittim. Bense o gün buluğa ermiş (denecek bir kıvamda) idim. (O günkü konuşmasında Rasul-u Ekrem);
"Gerçekten Fatıma bendendir ve ben onu (kıskançlık yüzünden) dini hususunda fitneye düşmesinden korkuyorum" buyurdu, dedi,
Misver (sözlerine devam ederek) dedi ki: Sonra (Rasul-u Ekrem) Abduşşems oğullarından bir damadından bahsederek onun damatlığını övdü ve çok güzel sena edib;
"Benimle konuştu, bana doğruyu söyledi, bana va'd ettiği sözünü yerine getirdi. Ben ne helâli haram kılarım, ne de haramı helâl. Fakat Allah'a yemin olsun ki Rasulullah (s.a.v.)'in kızıyla Allah'ın düşmanının kızı ebediyyen bir yerde bir araya gelemez." buyurdu.
(Ebu Davud, Nikah, 2069 ; Buhârî, Fedâilu'sahabe 16; Muslim, Fedailu's-sahâbe 95-96; İbn Mâce, Nikâh 56; Ahmed b. Hanbel, IV, 376)

kıskançlıktan korkulduğu durumda,yani fitneye yol açacaksa 2. eş olmaması daha doğru.ülkemizde gelenek olarak çok eşlilik pek yerleşmiş değil bu sebeple kadınlar yadırgıyor,oysa mücahid bir toplumda illaki savaşlarda şehid olanlar olacak ve dul kalan kadınlar için bu bir avantaj olacaktır.tabi günümüzde Türkiyede cihaddan bahsetsen vahhabi terörist oluyorsun ya :D
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:kıskançlıktan korkulduğu durumda,yani fitneye yol açacaksa 2. eş olmaması daha doğru.ülkemizde gelenek olarak çok eşlilik pek yerleşmiş değil bu sebeple kadınlar yadırgıyor,oysa mücahid bir toplumda illaki savaşlarda şehid olanlar olacak ve dul kalan kadınlar için bu bir avantaj olacaktır.tabi günümüzde Türkiyede cihaddan bahsetsen vahhabi terörist oluyorsun ya

yukardaki sözlerinizle islamın kılıç zoruyla yayıldığınıu ispat etmiyormusunuz? ayrıcada savaşlarda kocalarını kaybetmiş kadınları illakide haremine katarakmı korumak gerekiyor???
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
:Kadinin. Birerkeyin evlenmesine karsi cikmasi asla doğru değildir. Cunku allah onlara helal kilmistir allahin helal kildiğina kimse itiraz. Edemez fakat erkekler icin 1tanesi daha guzel vedaha hayirlidi
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.