Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
ERKEĞİN HANIMI ÜZERİNDEKİ HAKLARI
ERKEĞİN HANIMI ÜZERİNDEKİ HAKLARI
Buz gibi bir mantığınız var.Olayı her açıdan,ölçüp biçip ona göre karar vermişsiniz.En azından bu konuda böyle olduğunu söyleyebilirim.
Olay erkek ve kadının kuranda eşit görülüp görülmediği meselesidir.
İlgili ayette erkeğin kadını dövebileceği yazılı mı?
-El cevap: evet yazılı
-Kuranda ''serkeşlik edeceğinden şüphelendiğinizde kocanızı dövebilirsiniz'' diye bir ayet var mı?
-El cevap: YOK.
O halde nasıl olurda eşitlik var diyebilirsiniz.
-Erkek dövebilir.
Kadın dövemez.
Bu ikisi eşitmi?
El insaf.
Aklı ile öğünen kişi, hücresinin genişliği ile gururlanan mahkuma benzer.
şu yazın açıkça gösteriyor ki sen bizim yazılarımızı hiç okumuyorsun zaten okumuyordun da bu tam delil oldu, sadece kendi dşüncelerini bi sebeble yazabilmek için bize cevap veriyosun. ben sana dedim ki arapçasında kullanılan kelime aynı kelime yalnız mütercimler iki kelimeyi farklı çevirmiş, yani kendi görüşlerine göre tesfir ederek çevirmişler.ama o kelimenin ifade ettiği anlam şu: geçimsizlik, yani geçimsizliğinden endişe ettiğiniz bir kadın diye geliyor ve diğer ayette geçimsizliğinden endişe edilen bir erkek diye geliyor anladın mı şimdi.tabi sen kuranı türkçesinden okuyarak tam anlayabileceğini zannettiğin için böyle sorunlar yaşıyorsun, oysa sen mütercimin sana anlattığı kadarıyla anlaybilirsin sadece şimdi olduğu gibi. yanlış anladığın içinde allah adaletsiz davranmış diye kafandan kadınla yatak ayrılır dövülürse erkekle de ayrılır diye hüküm uyduruyosun, yok öyle birşey kuranda tamam mı kardeşim, erkeğin geçimsizliğinden endişe ederse bir kadın, onunla anlaşıp boşanacak ALLAH BUYURUYOR bunu. sen allahın sözünden hiç çıkmazsın, kuranın hükmüne razı olursun geldiğin günden beri bunu söylüyorsun zaten.
adalete gelince eşitlikle arasını ayırman lazım, ayrıca allahtan daha adil kimse yoktur biliyosun demi, kuranda da hep geçer bu zaten değil mi...
[/quote]
GÜLSEVRA KARDEŞ,
Erkek geçimsizlik yapan kadını döver....
Pekala ...Kadın geçimsizlik yapan erkeği döverse ne olur..???
Bana bunu bir anlatabilir misiniz...???
hıc kadına el kalkar mı...onlar bıze Allah ın emanetı...
Kadın'ında erkeği dövebileceğini savunuyorsunuz.Bunu hangi ayete dayanarak söylediğinizi öğrenebilir miyim?
Kuran'da böyle bir şey yoktur.Bunu bildiğinizi biliyorum.Bu bir.
İkinci olarak Cennetin anaların ayakları altında olduğuna dair hadis hangi kaynak ta geçmiş.Mütevatir mi? Mevzü mu?
Bilen arkadaşların yardımlarını rica ederim.
Aklı ile öğünen kişi, hücresinin genişliği ile gururlanan mahkuma benzer.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi