You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ERKEĞİN HANIMI ÜZERİNDEKİ HAKLARI

ERKEĞİN HANIMI ÜZERİNDEKİ HAKLARI

LoadinG....*
RE: ERKEĞİN HANIMI ÜZERİNDEKİ HAKLARI
kadının dovulmesıne bnde karsıyım ama ınce cızgı orda belırtmıstir

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Nisa 34;

Er ricalu kavvamune alen nisai bi ma faddalellahu ba'dahum ala ba'div ve bi ma enfeku min emvalihim, fes salihatu kanitatun hafizatul lil ğaybi bi ma hafizallah, vellati tehafune nuşuzehunne fe izuhunne vehcuruhunne fil medacii vadribuhunn, fe in eta'nekum fe la tebğu aleyhinne sebila, innellahe kane aliyyen kebira.

Türkçe meali,

H.B. Çantay'ın verdiği anlam.

Erkekler kadınlar üzerine haakimdirler. O sebeble ki Allah onlardan kimini (erkekleri) kiminden (kadınlardan) üstün kılmışdır. Bir de (erkekler onları) mallarından infaak etmektedirler. İyi kadınlar itaatli olanlardır. Allah kendi (hak) larını nasıl koruduysa onlar da öylece göze görünmeyeni koruyanlardır. Şerlerinden, serkeşliklerinden yıldığınız kadınlara gelince: Onlara (evvelâ) öğüt verin (vaz geçmezlerse) kendilerini yataklar (ın) da yalınız bırakın. (Yine kâr etmezse) döğün. Size itaat ederlerse aleyhlerinde bir yol aramayın. Çünkü Allah çok yücedir. Çok büyükdür.

Ayette hafifçe döğün demiyor.Sadece dövün diyor.Bu durumda kadın kocasının insafına kalmış oluyor.
Bu durumda sizin işaret ettiğiniz ince noktanın hiçte ince olmadığı sonucuna varıyorum.Umarım sizi kırmamışıdır.
Nokta öyle ince mince değil baya bi kalın.

Zaten Nisa 34 ayet o kadar açık yazmış ki:

Erkek kadından üstündür demiş.

Bu durumda hangi eşitlikten bahsediyoruz anlamıyorum.
Realist der ki:

Aklı ile öğünen kişi, hücresinin genişliği ile gururlanan mahkuma benzer.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-04-2010, Saat:08:06 PM, Düzenleyen: Realist.
General
Eşitlik söz konusu değildir fıtrat olarak ortam yaşayış tarzı coğrafi konum çevre ülke vs bakımından kimse eşit değildir olamaz eşitlik kavramından söz etmekte abesle iştigal hele de erkek ve kadın kesinlikle eşit olamaz misal kadının 10 yumruğu erkeğin 1 yumruğuna bedeldir kötü bir benzetme ama ince bir nüans var ki veda hutbesini okuyup uygulayan biri kadına ve erkeğe nasıl davranması gerektiğini iyi bilir eşitlik dediğiniz ne yani eşit olunca ne olacak başınız göğemi erecek..
Eşitlik ayrı bir kavramdır adalet ayrı kavram ikisini birbirine karıştırmayın
bazen eşit davranmak zulüm olabilir o yüzden her bakımdan erkek ve kadın ayrılır hepsinin ayrı meziyetleri vardır İslamın kadına verdiği değeri kimse vermez veremez bazı kafası yosun tutmuşlar yanlış anlasada..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Realist der ki:

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-04-2010, Saat:09:05 PM, Düzenleyen: Realist.
Forumcu
bu yazdıklarının kaynağı ne böyle hadis mi olur yahu kadına en çok değer veren islam dır bi kere cennet anaların ayaklarının altındadır denmiştir hz. ömer bize islam glemeden önce biz kadınlara değer vermezdik o geldikten sonra kadının da hakkı olduğunu öğrendik demiştir ne demek kadını eşekle domuzla bir tutmak bunları çoğu uydurmadır bunu gerçekten emin olarak söylüyorum böyle bişeyin kesinlikle islamla ilgisi alakası yoktur miras şahitlik konusunda ince ayrıntıları vardır dışardan eşitsizlik olarak görünsede çok ince hususları vardır hele ki mirasın birçok şartı vardır o yüzden iyice araştırmadan kesinlikle bu adaletsizlik denilemez kusura bakmayın ama siz daha islamı anlayamamışsınız bu tür yalan düşünceler yüzünden islam yanlış tanıtılıyor
Degerli -turkuaz- Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
BENCEDE KATILIORM SANA SIMAY.

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:İslamı anlamaktan yoksun Kuran-ı Kerimi anlamaktan aciz Peygamberimizin hayatını idrak edememiş idraki olmayan ufku dar sosyal hayatta sümsük pısırık kimsenin kaale almadığı internette muhatap alınmayı bekleyen zavallıllar benim ne dengim ne muhatabımdır.Önce araştır neyin ne olduğunu kaynağı belli olmayan ordan burdan topladığın yazıların İslamla alakası olmadığını öğren sonra benim yazdıklarımı alıntı yap öyle cevap ver sizin gibi yosunlu kafalar islamı öyle algılıyor işte öyle görmek istediğiniz için bende öyle görmediğim ve öyle yaşamadığım için algı akıl farkı olduğu için tartışma ya da adına nederseniz deyin beni katmayın iyice araştırmadan da karşıma çıkmayın!..

İslamı bilmediğimi söylemeyeceğim.Biraz biliyorum.

Başta yaptığın suçlamalar sizin kişisel düşünceniz ve beni bağlamaz.Beni sevmek zorunda da değilsiniz.Ama tanımadığınız bir insan hakkında bu denli ön yargılı ve subjektif değerlendirmelerde bulunmanız sizin açınızdan çokta olumlu değil diye düşünüyorum.Diğer taraftan kaynağı belli olmayan iddialar diye bahsetmişsiniz yazdıklarım için.

Ben Kuran'ı okuduğunuzu ve ilgili ayetleri bildiğinizi varsaymıştım.Yanılmışım.Zararı yok .İlgili ayetleri vereyim.
Bakara 223.
Kadınlarınız sizin (ürün veren, insan yetiştiren) tarlanızdır; tarlanıza nasıl (ve ne zaman) isterseniz geliniz. Bir de kendiniz için önceden (güzel ve yararlı) amelleri sunun; Allah'tan korkun; O'na elbette kavuşacağınızı bilin. Ve Sen, inananları müjdele!

Tarla nedir.İnsanın mülküdür.Ve erkek bu mülküne istediği gibi davranır.Hadislerden olayı takip ederseniz bu ayette ayrıca cinsel bir pozisyona gönderme yapılmıştır.Merak edenler biraz kurcalarsa bunu bulabilirler.
Nisa 24.
(Savaş esiri olarak) sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı. (Bunlar) üzerinize Allah’ın emri olarak yazılmıştır. Bunların dışında kalanlar ise, iffetli yaşamak ve zina etmemek şartıyla mallarınızla (mehirlerini verip) istemeniz size helâl kılındı. Onlardan (nikâhlanıp) faydalanmanıza karşılık sabit bir hak olarak kendilerine mehirlerini verin. Mehir belirlendikten sonra, onunla ilgili olarak uzlaştığınız şeyler konusunda size günah yoktur. Şüphesiz ki Allah (her şeyi) hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Diyanet çevirisinde ''onlardan faydalanmanıza karşılık ,kararlaştırılmış olan mehirlerini verin...'' Ama kadınlar için kullanılan sözcük ''META'' sözcüğünün bir türevidir.Kimilerine göre bu ayet muta nikahıyla kadın alınabileceğini anlatıyor.(F.Razi)
Sözcük anlamıyla MUTA ve META aynıdır.
Muta nikahı başlı başına kadının mal olarak kullanılmasıı sağlamıştır.

Buhari'nin Es sahihin de ''Uğursuzluk üç şeyde vardır,karı'da ... diye devam eden sahih hadis vardır.(Kitabul cihad/47)
Namzı kat eden şeyler, köpek,eşek,domuz ve kadın...2.cild 440-441 sayfalar...

Gazalinin ihyasında ''Kadınlar arasında saliha kadın,yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir'' hadisi yer almaktadır.(2.cild 11-18)

Nisa 34.de
Erkekler kadınlar üzerine haakimdirler.
diyor.
Realist der ki:

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.