You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Eleştiri-Değerlendirme Gibi Bişey :)

Acemi Üye
Yklaşık bir haftadır ara ara forumunuzu inceliyorum. İsminin altında ezildiğini düşünüyorum bu forumun. Gerçi sorun sadece sizlerle alakalı değil, genel olarak islami isimleri kullanarak varolan forumların ekseriyetinin sorunu. Bu ağırlık isteyen "islami forumlar" (!) ne hikmetse üç beş yazı dışında günlerinin ve belki haftalarının büyük bölümünü incir çekirdeğini dolduracak kıymeti olmayan hava cıva magazinel konularla geçiriyorlar. islami bilgiye, kültüre katkısı olabilecek derinlikli analizer veya hayati bilgilendirmeler içeren paylaşımlar maalesef görülemediği gibi; sözkonusu islami konular da menkıbevi, takke-tesbih edebiyatının ötesine geçmeyen "coppy" konular.

En yoğunlukla konu açıp yorum yaparak adeta köşe kapanların ciddi islami konular üzerine herhangi bir analizine, konulara farklı boyut katıp islami bilgimize-bakışımıza yön verebilecek değerlendirmelerine asla şahit olmuyoruz.

Pop İslamın "efendi" ama mücadelesiz, kendineci yaklaşımı maalesef bu tarz forumların demir başı haline gelen bir takım kürsü sahibi abi veya ablaların magazinel konuları sayesinde daha farklı istifadelerin önünü kapatıyor. Hele buna bir de dost, ahbab, abi, abla gibi sanal aileleşme anlayışı eklenince İslamilik iddiası pasif ve sönük bir isim olmaktan başka hal almıyor.

İslam isminin ağırlığı ve müslüman sorumluluğu ciddiyetince konular, paylaşımlar ve etkin yorumlar görmek dileğiyle... Birileri buyurun siz yapın demesin zira burda bu eleştiri cedel amaçlı değil geliştirmeye yönelik tesbit amaçlıdır. Muhterem büyüklerimiz yol açsınlar biz takib ederiz gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Eleştiri-Değerlendirme Gibi Bişey :)
malesef böyle düşünenlerden biri de benim...bu durum zaten bizimde tartıştıgımız bir konu çogu kişi hemfikir bu konuda ama biraz hafife alıyoruz galiba...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bizler mi)) sen dış kapının dış mandalımısın bacım))

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
))) ha o zaman sorun yok) biz iç kapının iç mandalları sorumluluk bizde ))

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bu konuda hemfikirim ve buna yönelik bir çok değişiklikte yaptık sitede. sitemizin tamamı nerdeyse en alt forum kısmı hariç hep dini konularla ilgili. burayı oluşturanlarda bizleriz. kimseyi zorla elinden tutarak bu bölümlere yorum yaptırma gibi bi şansımız da yok. biz forum içeriğinin yüzde90 ını ismimiz doğrultusunda oluşturduk. gerisi gelen üyelerimize kalmış.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Çok ağır bir forum oluncada yine şikayet oluryor forum ağır ve biz burda duramıyoruz diye.Çok yumuşak oluncada aynı şekilde.Birde sevranın yazdıklarına kısmen katılıyorum.
Sizin ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum güzel ve hatırlatıcı bir eleştiriydi teşekkurler
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.