You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Efendimiz (s.a.v) İçin Yasin

Efendimiz (s.a.v) İçin Yasin

Profesör
RE: Efendimiz (s.a.v) İçin Yasin
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Sad kardeşim,okumak istemiyorsan ve bunu yanlış bir şey olarak görüyorsan sana birşey diyemem,zorlayacak halim yok.Benim demek istediğim en başında daha sakin cevap verseydiniz iş bu kadar uzamazdı forum bir tartışma görmezdi..
Dua ile..
[Resim: giphy.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ben nerede ilmi olmayan konuşmasın demişim ? yazdıklarımı yanlış anlayarak okumak zor olsa gerek...Ben dedim ki bu kadar ilmi olan insanlar bile bu işe yanlıştır demiyor bizim aramızda bu yanlıştır diyen arkadaşlarda bu kadar ilim sahibi mi ? biz mi yanlış biliyoruz diyorum...Gerçekten benim yazdıklarım ile senin anladıgın şeyler beni şaşırttı Sad...Neyse demek istedigimizi tam olarak anlatamamış olsamda en azından bir kısmını anlattıgımı sanıyorum konuyu daha fazla uzatmadan hafiften susup köşeme cekiliyorum...Bu arada kuran okumaktan kasıt herzaman anlayarak okumaktır bunun aksini iddia eden oldugunu zannetmiyorum...Ne güzel demiş bir zat, sizin ne anlattıgınız degil karşınızdakinin en anladıgı önemlidir...

Hayırlı akşamlar
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Elbette kötü bir niyetin olmadığını biliyorum,sen bildiğini söylüyorsun ama üslup biraz sertti.Sende kusura bakma sonra bende biraz sertleştim,yanlış şeyler söyledim.Bizim amacımı Efendimiz(s.a.v) için Yasin-i Şerif okumak,tek gayemiz bu.İlk defa böyle bir durumla karşılaştığım için biraz şaşkınım kardeşim,hepsi bu.
[Resim: giphy.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Masallah masallah konuya bakin yahugülücük
bence daha fazla uzamasin.rica ediyorum.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
SelamünAleyküm.
Rabbim ilk önce Efendimiz s.a.v icin okunacak olan bütün yasin-i şerifleri kabul eylesin.

Efendimiz s.a.v'in ruhuna hediye edilmek üzere yasin-i şerif toplayan arkadaşımızın iyi niyetinden hiç şüphe duymadım. Bende 5 tane alıyorum Allah kabul etsin.
Derler ki; dervişin fikri neyse zikride odur,ameller niyetlere göredir ve kalplerin içindekileri bilen AllahüAlem olan Rabbimdir bize halis bir niyet geldi Efendimiz s.a.v'in ruhuna okunacak yasin-i şerifler bizim niyetimizde halisdir Allah biliyor.

Kur'ân-ı Kerimin tesir sahası sadece dünya ile sınırlı değildir. Onun mü'min ruhlara verdiği feyiz hayatta iken kalmaz, aynı şekilde kabir âleminde de devam eder, orada iken de ruhlarımızı şenlendirir, kabrimizde nur ve ışık olur.

Geçmişlerimizin ruhuna Kur'ân'dan nelerin okunması gerektiği hususunda Peygamberimiz (a.s.m.) şu tavsiyelerde bulunur: "Yasin, Kur'ân'ın kalbidir. Onu bir kimse okur ve Allah'tan âhiret saadeti dilerse, Allah onu mağfiret buyurur. Yâsin'i ölülerinizin üzerine okuyunuz." (Müsned, 5:26)

Bu hadis-i şerif, Yasin Sûresinin hem ölüm döşeğinde olan hastaya okunmasına, hem de ölmüş mü'minlerin ruhuna bağışlanmak üzere okunabileceğine işaret etmektedir.

Hz. Ebû Bekir'in (r.a.) rivayet ettiği şu hadis-i şerif de meseleyi açıklığa kavuşturmaktadır:

"Kim babasının veya anasının veya bunlardan birisinin kabrini Cuma günü ziyaret ederek orada Yasin Sûresini okursa, Allah kabir sahibini bağışlar." (İbni Mace Tercemesi, 4:274)

İslâm âlimleri, ölünün ruhuna Kur'ân okunduğu zaman peşinden bir dua ile ruhlarına bağışlanmasını tavsiye etmişler, Sahabiler de bu şekilde yapmışlardır. İmam-ı Beyhakî'nin bir rivayetinde, Abdullah bin Ömer'in ölülerin ruhuna Bakara Sûresinden okunabileceğini tavsiye ettiği anlatılmaktadır.(Beyhaki, 4:56)

İbadetlerimizde hep Ayet isteriz olmadi Kuran'a uygun yaşadigi icin Efendimiz s.a.v'den hadis isteriz her ikiside yoksa yine eFendimisin kıyasına bakariz yapılacak ibadetlerimizde yanlışmıyım?
Yukarida naklettigi hadislerin sahih hadisler oldugu tartililmicak sahabeler hadis nakledicilerin naklettikleri hadisler var...
Bilip bilmeden Rabbim ilmini lutfettiği alimlerede inanmicaz? ya peki sizlerin varmi bir ilmi sizin dediginize nasil inanicaz vebaline kabulmusunuz bu yazdıklarinizin...Biriside kalkmiş Efendimiz s.a.v için yapilan bir organizasyonla resmen dalga geciyor 70 bin az degilmi şudur budur efendi silkelen kendine gel katılırsın veya katılmazsın o senin bilecegin iş ama Efendimiz icin yapılan birşeyle dalga gecemezsin bu hakkı sana kimse vermez...Hesabi vardir vebali vardir...

Arapca bilmek okudugunu anlayarak okumak ayrı bir güzelliktir arabca bilmiyorsan bildigin dilde okursun tabi bunda bi sakinca oldugunu sanmıyorum bilenlere sormak lazim genede ama ögrenmekde çok faziletlidir zamanzaman okuyoruz kur'an okumanin faziletlerini...
kaldı ki,cennet dili arapcadir burada bir arap milliyetcigi söz konusu degildir ve dinimde kavimcilik zaten haramdir Bütün müslümanlar kardeş oldugu icindir ki kavimcilik red edilmiş ümmetcilik benimsenmiştir...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.