You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Efendimiz (s.a.v) İçin Yasin

Efendimiz (s.a.v) İçin Yasin

Administrator
RE: Efendimiz (s.a.v) İçin Yasin
Siz kargaşa çıkarmadını ve kimseyide rahatsız etmediniz konunuza katılanlar katkıda olmak isteyenler mutlaka olacaktır yazdıklarınıza karşı gelenler var diye bence böyle yapmayın
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Abiler birisi açıklasın,

ölünün arkasından niye Yasin okunur?

Kur'an'da 114 sure var, niye Yasin?

İçinde ölülerden mi bahseder? Ölülerinizin arkasından bu sureyimi okuyun der? Ne der?

Ölülere ne faydası vardır bunu okumanın? Daha diri ye faydası yok, ölüye ne faydası olsun Allah aşkına?
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Konudaki yorumlar çok ilginç...Herkesin düşüncesi kendine herkes bildigini söylemekle mükelleftir evet ama bazen fazla tepki verildigini düşünüyorum müdahale etmeden duramıyorum...buraya birisi gelmiş ve buraya konuyu açma sebebi muhtemelen islamiforum oldugu icindir...birisi bir rüya görmüş ve yasin okunmasını istemiş sorun ne ? Bizde zaman zaman yasin topladık, cüz dagıttık tevhit dagıttık kusura bakmayın ama bizlerde elhamdulillah sohbet cemiyetlerine de katıldık , aklımız erdikce kitapda okuduk, sesli sohbette dinledik ilmine cok güvendigim hocalarda vardır tanıdık kimseden böyle birşey duymadım bidattır , yanlıştır diye...yinede kesinlikle yanlıştır diyecek durumda degilim elbette bu fetvayı ben veremem bugune kadar duymadım hatta dagıttıklarımıza iştirak ettiler...Sormadan gecemeyecegim aramızda bulunan arkadaşlar benim tanıdıgım hocam dedigim insanlar kadar ilimli mi? cocuk denecek yaşlarından itibaren islami bilgiler alıyor mu ? fıkıh akaid tasavvuf vs bütün ilimleri almışlar mı ? Birçok hocayı yetiştiren büyük hocalardan ilim alan onların ögrencisi olan arkadaşlar varmı aramızda ? Bilmedgim için soruyorum yanlış anlaşılmasın...Eger bu kadar ilminiz yoksa bu yanlıştır demek icin biraz düşünün derim...Belki burada birisi efendimizin (asm) ruhuna fatiha okunmasına vesile olacaktı engellemiş oldunuz...Ben kafama takılan soruları sorarım zaman zaman, ve bu soruyu da özellikle soracagım...görüyorum ki bir cok konuya bu yanlıştır diye yorumlar yazılıyor ilginc...Peygamberimizin yasine ihtiyacı mı var demek nedir , efendimizin salavata ihtiyacı mı var ki salavat cekiyoruz...yahut Allahu tealanın zikredilmeye ihtiyacı mı varki ? bu mantıkla düşünürsek Allahın ibadete ihtiyacı yok ki, neden namaz kılıyoruz ? Neden kandillerde peygamberimize bol bol salavat cekiyoruz, neden namazlardan sonra okudugumuz fatihaları yada kabirt ziyaretlerindeki fatihaları önce efendimize daha sonra yakınlarımıza hediye ediyoruz...Peygamberimizin fatihaya da ihtiyacı yok...

Garip...

Ya ben gercekten bugune kadar okudugum dinledigim şeylerden hiçbişey ögrenmemişim, yanlış anlamışım karacahilim yada arkadaşlarla farklı ortamlarda farklı hocalarla farklı kiitaplarla muhattap olmuşuz...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-04-2013, Saat:07:15 PM, Düzenleyen: iLahi_aŞk.
Profesör
Ha bu arada yasin hakkında bir kaç hadis paylaşmak istiyorum Sad kardeş sormuş madem bende cevaplamış olayım...

“Her şeyin bir kalbi vardır. Kur’ân’ın kalbi de Yâsin’dir. Kim Yâsin’i okursa, Allah onun okumasına, Kur’ân’ı on kere okumuş gibi sevap yazar” (Tirmizî, Dârimi)

“Yâsin, Kur’ân’ın kalbidir. Allah’ı ve ahiret gününü arzu ederek Yâsin okuyan kimsenin geçmiş günahı affedilir. Onu ölülerinize okuyunuz” (Ebû Davud, İbn Mace, İbn Hanbel, Müsned)

“Kim babasının veya anasının veya bunlardan birisinin kabrini Cuma günü ziyaret ederek orada Yasin Sûresini okursa, Allah kabir sahibini bağışlar.” (İbni Mace)[/i]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
cok guzel yazmisin eline saglik tsklet. bu konuda cok sikayet geliyo. bu tarz yorum yapan arklar lutfen artik dikkat etsin. katilmayan katilmaz kendi bilecegi is. ama yapana engel olmayin. herkesin fikride inancida kendine. konulari baltalamayin
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kimsenin hayır yapma istegi kalmıyor , kutlu dogum geliyor millet patır patır salavat dagıtıyor topluyor, yüz binlere ulaştı herkesin sayısı...Bizde yapıyoruz ama forumda yok, cünkü öyle bir konu acılsa yorumlar belli , belkide bu yüzden kimse kutlu dogum icin salavat toplama gibi birşey yapamıyor..

Buda bidat mı şimdi ? eşine dostuna salavat cekmesi icin vesile oluyorsun...Bunda bidat olacak yada gunah olacak birşey oldugunu ben bugune kadar duymadım ve dedigim gibi hocam dedigimiz insanlarla birlikte de yaptık bişeyler...Allah kabul etsin, yinede Allah hepimizin niyetini biliyor kötü yolda olan ve insanları kötü yola iten gunaha sürükleyen hangimizsek bize dogruyu göstersin deyip susmak en güzeli galiba

Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
yok bu konuda cok sikayet var. bidaha bu sekilde konu baltaliyici yorum yapanlar ceza alicak. katilan katilsin katilmayan hic yazmasin.
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.