You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Efendimiz (s.a.v) İçin Yasin

Efendimiz (s.a.v) İçin Yasin

Üye
RE: Efendimiz (s.a.v) İçin Yasin
Hakkınızı helal edin,Peygamber Efendimizin mübarek ruhu için topluyoruz Yasinleri.
Efendimiz(s.a.v) Ümmetim diye geceleri ağladı,biz onun için ruhu için topluyoruz,hediye etmek için.Yanlış olan nedir Allah aşkına ? Bunca zaman hep Yasin okudum kusura bakmayın ama ilk defa böyle bir durumla karşılaştım,şaşkınım şaşkınlığım büyük.
Ben üzülmedim kardeşlerim,bana makul yolla deseydiniz ki "kardeşim,konu bu,doğrusu bu istersen bir araştır" deseydiniz sizi tersleyecek halim yoktu.Ama verilen cevaplara bakın lütfen,alay ediliyor resmen.Bu mudur doğru olan ?
İlahi aşk kardeşim teşekkür ederim.Bu konuyu buraya açma sebebim İslami Forum olması.Başka yerlerdede dile getirebilirdim ama doğru olan yerin böyle bir forum olduğunu düşündüm ve buraya açtım.Hadisler gerekenlere cevabı vermiştir diye düşünüyorum.Çok şükür hepimiz Rabbimizin razı olacağı kullar olmaya çalışıyoruz,hiçbirimiz kusursuz değiliz ama ortada yanlış varsa bir Müslüman gibi tatlı dille uyarırız alay ederek değil !
Hepinize teşekkür ederim,Yasinleri Efendimizin(s.a.v) mübarek ruhu için okuyoruz..
[Resim: giphy.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Rica ederim ben dogru bildiklerimi söyledim...Ameller niyetlere göredir , niyet iyi olduktan sonra amel defterimize sevap yazılacak inşallah yeterki niyetler iyi olsun, amac Allah rızası olsun...10 yasin alayım bu arada...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Allah razı olsun kardeşim,şaşkınım gerçekten çünkü ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum ve tepkiler çok ağır.Daha makul ve tatlı dilli olunsa elbette daha iyi bir tartışma olurdu belki birçoğumuz bilmediklerimizi öğrenirdik ama daha ilk cevaptan itibaren büyük bir tartışma çıktı bende çıkmak istedim ki devam edip forumun huzurunu kaçırmayayım ama Allah sizden razı olsun,çok teşekkür ederim hepinize ayrı ayrı.
Rabbim okuyan okumayan herkesten razı olsun,hakkınızı helal edin eğer kırdıysam ve üzdüysem sizi..
Niyetimiz Efendimiz(s.a.v) için Yasin okumak ve ruhuna hediye etmek..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
tamam kardesim sen kafana takma okumak isteyen arklar okur. konuna devam edebilirsin allah kabul etsin
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Somer sen bakma bunlara
Hayra vesile oldugun icin Allah razi olsun
Bir ton ahkam kesenler zahmet edip yasin okurken meailenede bakmaya vesile bulduk demezler
Okudugum adedi yazarim insaallah
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sad sana yasinin meailini okuma diyen mi var
Al iste vesile hem oku hem mealine bak iste
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Allah razı olsun sağolun,haklısınız.
Rabbim bizi yolundan ayırmasın İnşaAllah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Abla peki sana bişey soracam;

Bu 70,000 Yasin'i ben türkçe meal olarak okusam? Yani arapça değilde türkçe olarak okusam.

Yani "Yasin, vel kuranil hakim" diye değilde mealen okusam,

kabul olur mu?
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.