You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Edebiyat-mısralar,dizeler,nükteler

Edebiyat-mısralar,dizeler,nükteler

~Laedri~
RE: Edebiyat-mısralar,dizeler,nükteler
“…Oysa ben sıra sıra dizilmiş domino taşlarının en başındakiydim, kendime doğru devriliyordum. Birer birer, birer birer yıkılıyordum, her yıkılışımda canım öylesine acıyordu ki, iyisi mi hiç anlatmayayım. Artık şuurum tamamen kapanmıştı, giderek daha hızlı düşmeye başlıyordum. Giderek daha da felaket bir hal almıştım. Birinin dur demesi gerekiyordu da kimsenin durdurmasına imkân yoktu. Başımı yere her çarpışım dayanılmaz bir acı veriyordu, taş olduğumu düşündükçe taşların canı yanmaz diyerek rahatlatmaya çalışıyordum. Bayılamıyordum, en fenası ölemiyorum da. Yıkılmadık bir yerim kalmamıştı.”
Orhan Özekinci
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Ağzımın tadı yoksa, hasta gibiysem,
Boğazımda düğümleniyorsa lokma,
Buluttan nem kapıyorsam, vara yoğa
Alınıyorsam, geçimsiz ve işkilli,
Yüzüm öfkeden karaya çalıyorsa,
Denize bile iştahsız bakıyorsam,
Hep bu boyu devrilesi bozuk düzen,
Bu darağacı suratlı toplum!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ürkünce bir kere,
aleme sırtını dönen çok olur.
Ne alemi var ürkmenin.
Alem döner,sırtım ürker çok kere.

( kime ait bilmiyorum)
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
“Odamın içi karanlık bir kuyuya benziyor ama sana yazmak karanlık bir gece de güneşi kuyuya doldurmak gibi yalnızlığımı kapatıyor"
Franz Kafka
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
“Bir şey içime oturmuş kalmıştı. Yok olmak. Toz olmak istiyordum. Varlığım orada olmamalıydı. Gelip beni alsalardı. Uzaydan ya da bir yerlerden gelselerdi. Sessiz sedasız kaybolsaydım. Yerime Kız Kulesi'ni bıraksalardı. Ne alakaysa?”
(Fakat müzeyyen bu derin bir tutku)
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Ama insan sadece kaştan, gözden, gövdeden mi ibaret? Ayna dediğin, taşı toprağı, evi sokağı da gösteriyor. Mühim olan bu vücudun içini görebilmek. Kalbin aynasında ne var, ona ulaşabilmek.

Mustafa kutlu
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
“Ayağı kayan bir çocuk kadar şaşkınım, bilemedim düz yolda yürümenin imlâsını. Kanayan dizlerime bakıp da ağlamayı öğrenemediğim gibi…”
Ahmet Telli
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Konuşacak birini bulmak kolay da,
Susacak birini bulmak zor.
Susacak ne çok şey var oysa,
“Susmak”
İliklerime kadar doluyum anlamında.
Ümit Yaşar Oğuzcan.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bazen de konuşacak biri gerek.
Yeter bu kadar sustuğum.
Konuşmak nedir diye bilmeyen,
Susmak nedir hiç bilmez.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.