You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

dünyevi hırslardan nasıl kurtulabiliriz

dünyevi hırslardan nasıl kurtulabiliriz

Yeni Üye
RE: dünyevi hırslardan nasıl kurtulabiliriz
bizim zaten nereye gideceğimiz belli değilmi dünyevi hırslardan kurtulacak olanlar belli kurtulamıcak olanlar belli,, bişeyler yapmaya gerek yok
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: dünyevi hırslardan nasıl kurtulabiliriz
Canlılarda ki saydığın vasıflar nefsten ötürü kardeşim.Ve Allah nefsi kendine düsman olarak yaratmıs.Sen nefsine uyarsan sonuçlarınada katlanmalısın.Şeytanda da nefs var ve o nefse uydu onu isyana kimse zorlamadı.Nefs apaçık Allah'a düsman Nefsini düşmanın bil! Çünkü o, bana düşmandır.hadis. ve insan nefstir

yani nefsin olmasa idi sen sen olmazdın.

Nefsini bilen Rabbini bilir.hadis.Bana şimdi nefsin suçu ne diye sorma o da ondan zevk alıyor.Allah'ın emrine karsı gelmek haz veriyor nefse.eğer Rabb'ını bilirse acziyetinin farkına varacak ve kimi inkar ettiğini anlayacak lakin dedimya fıtratı o. bunu bırakması lazım.onuda sen eğitecen artık çünkü sana verilmiş.ki verilmese sen sen olmazdın.son olarak nefsin olmazsa gülemezsin bile ağlayamazsın,umursamazsın bile bunları.onu sen eğitecen.

Gene Hz.Adem hiç eza görmeden halinden pek memnun tam da senin dediğin gibi hayat sürüyordu cennette hersey beles.ve o da insan senin gibi .sonra herseyi unutup bi an tuttu yasak ağaca uzandı ve arabası bal kabağına döndü kendi pejmürde bir hale..Adiyat-6:Şüphesiz insan, Rabbine karşı çok nankördür.

Demek ki senin dediğin fırsat dahi verildi insana verilmedi değil uyarıldı hatta dokunma dendi ama nefs dedimya nefs Allah'ın emrinin aksini yapmaktan zevk alır bile bile.yanmak sana göre kötüdür ama ateş yanmak ister...

Gene kuranda kalu beladan bahsedilir.sen o gün orda pek memnundun sana sorulduğunda bela(evet) dedin .Rabb'ını bildin ,O'na boyun eğdin .Dünyaya gelmek vaktin yaklaştı...sonra seni topraktan bedene sokarken bunu beğenmedin çünkü o kadar bir güzellik içinde,kendinden geçmiş haldeydin ki bu toprak sana sevimli gelmedi ve Allah ruhuna bu maddeyi sevdirdi girdin içine şimdide çıkmak istemiyorsun o zaman girmeyi istemediğin gibi.

@@@Son olarak da illa birileri yanacak değil,illa birileri yanmak istiyor(inadından,kibrinden)...Allah da istediklerini vereceğine söz vermiştir.bundan ötürü Allah'ı neden suçluyorsun ki?sözünde durduğu için mi?

İbrahim-22 : İş bitince şeytan onlara şöyle diyecek: «Şüphesiz ki Allah size gerçek olanı vaad etti, ben de size vaad ettim, ama sonra caydım! Zaten benim size karşı bir gücüm yoktu. Ancak ben sizi (küfür ve isyana) çağırdım, siz de geldiniz. O halde beni kınamayın, kendi kendinizi kınayın! Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz! Ben, önceden beni Allah'a ortak koşmanızı da kabul etmemiştim.» Doğrusu zalimler için acı bir azab vardır!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.