You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Düğün…
camide düğün yapanı görmedim..

islami düğün diyince bunumu algılıyor ki insanlar ?
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Mevlit verilip yemek dağıtılıyor ..
Kuran okunuyor...

Burdan şu çıkmasın ....ben kuran okunmasın demiyorum
Düğünün eğlencesiz olmasını bazıları marifet sayıyor ...
Mescid de de yapılabilir hadis var ama mübah daire daraltılmamalı
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu marifet değil ki inançtır..ben öyle inanıyorum buna ne denilebilir..marifet ettiniz mi denilir..hiç hoş değil gülücük

düğünün amacı çiftlerin nikahının duyrulması değil mi.. yoksa amaç hoplamak zıplamak takı toplamak mı gülücük

ee şimdi biz bu tür düğünleri benimsemiyoruz .. ve ilahiler dinledik yemek yedik...bizim nikahmı hoş görünmeyen ? düğünlerde çıplak kıyafetler eşliğinde kadınlı erkekli zıplayanların düğünü mü hoş görünen
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Bak lafıma dikkat et çıplak olsun demedim
Mübahlar genişlesin demedim
Mübahlar daraltılmasın dedim
Nikah dediğin sessiz de olmaz ..duyurmak anlamı da var ...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-11-2014, Saat:12:42 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Kıdemli Üye
Allah'ın Rasulü şöyle buyurmuştur: "Nikahı ilan edin. Onu mescitlerde kıyın ve onun üzerine def çalınız." (Tirmizî, Nikah, 6.)
Hz. Aişe, Es'ad İbn Zürare'nin (ö. 1/622) yetim kalmış kızı Fariga (r. anha)'yı himayesine alıp büyütmüştü. Evlenme çağına gelince onu Ensar'dan Nebît İbn Cabir (r.a) ile evlendirdi. Gelini, koca evine götürenler arasında bulunan Hz. Aişe şöyle der: "Döndüğümüzde, Allah'ın Rasulü bize; erkek tarafının bizi nasıl karşıladığını ve neler konuşulduğunu sordu. Ben de "selam verdik, hayır ve bereket diledik" dedim. Allah elçisi; "Ey Aişe sizin eğlenceniz yok mu? Çünkü Ensar eğlenceden (oyundan) hoşlanır" buyurdu. Şurayk'ın rivayeti şöyedir: "Ey Aişe! Gelinle birlikte def çalıp şarkı söyleyecek bir cariye göndermediniz mi?" Ben, "Cariye ne diyecek" diye sorunca şöyle buyurdu:
Şöyle diyecek: Size geldik, size geldik. Allah bize de size de hayat versin. Kızıl altın olmasaydı, badiyenize konaklamazdı. Sarı buğday olmasaydı, bakireleriniz semirmezdi".
İbn Mace'deki rivayette, Hz. Peygamber'in şöyle buyurduğu nakledilmiştir: "Ensar, gönlü sevgi dolu olan bir kavimdir. Onlara; "Size geldik, size geldik, Allah bize de size de hayat versin" sarkısını söyleyecek birisini gönderseydi-iz." (İbn, Mace, Nikah, 21; A. İbn Hanbel, IV, 78.)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Rubeyye binti Muavviz (r. anha)'dan şöyle dediği nakledilmiştir: "Ben evlendiğim zaman, Rasulullah (s.a.s) geldi ve yatağımın üzerine oturdu. Bu sırada cariyelerimiz def çalıp, Bedir günü şehit düşen atalarımız hakkında mersiyeler söylemeye başladılar. İçlerinden birisi; "Bizim aramızda yarın olacakları bilen Peygamber var" anlamında bir mısra okudu. Bunun üzerine Hz. Peygamber; "Bunu bırak (böyle söyleme), söylemekte olduğun diğer şeyleri söyle" buyurdu. (Tirmizî, Nikah, 6; İbn Mace, Nikah, 21; bk. İbn Hacer, Fethu'l-Barî, XI, 108; Tirmizi, Şerhu Tuhfeti'l-Ahvazi, Kahire, 1967, IV, 211, 212) İbn Mace'deki rivayet şöyledir: "Hayır, bunu söylemeyiniz. Çünkü yarın olacakları bilen Allah'tır." (İbn Mace, Nikah, 21; Buhari, Tefsiru Sure-i Ra'd, 1; İbn Hanbel, II, 52)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
anladım demek istediğini

def yerine ilahi söylüyoruz bu da duyurmak değil mi gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Hadis te Ensar'da oyun var diyor . Def var diyo çağıran şarkı söyleyen biri var diyor...
Ne görüyorsan o
Ilahi söylendi yemek verildi oldu bittiye getirilmemeli
Ensar'ın oyun oynadığı yazıyor meşru dairede oyun yokmu
Ne biliyim bazı memleketler Kılıç kalkan oyunu yapar ..ne biliyim yörenin haline göre ama namahremiyet bozulmasın ..ama Oyunsuz da olmasın

Düğünü namaz kılma ciddiyetine getirenler yanlış yapıyorlar...yakında bize islami düğün diye tesbih namazı kıldıracaklar..
Bir takım mübahlar da uygulanmalı

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-11-2014, Saat:01:12 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
-İKRA-
Şimdiki düğünlerde oyun olsa kadınlı erkekli başlarlar oynamaya, fitne olmaz mı?
kına gecesinde kadınlar arasındaki eğlence yeter bence.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.