You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Duanın Kabul Olmasının Şartları

Duanın Kabul Olmasının Şartları

RE: Duanın Kabul Olmasının Şartları
"Ebül Hasan-ı Harkani hazretleri, sefere çıkan talebelerine, “Sıkışınca benden yardım isteyin!” buyurur. Yolda talebelerini, eşkıya yakalar. Onlar, kurtulmaları için Allahü teâlâya duâ ederler; fakat kurtulamazlar. Bir talebe “Ya Ebel Hasan, imdat!” der. O talebeyi eşkıya göremez. Diğerlerinin nesi varsa alırlar. Seferden dönünce hocalarına, “Biz Allahtan yardım istediğimiz hâlde soyulduk. Fakat şu arkadaşımız, sizden yardım isteyince kurtuldu. Bunun hikmeti nedir?” derler. O da, “Siz Allahü teâlâyı, haram giren, haram çıkan bir ağızla, çağırdınız. Bu ise, Ebül-Hasen ile tevessül eyledi. Ebül Hasen, kul hakkına dikkat eder, haram yemez, gıybet etmez, haram işlemez. Allahü teâlâ, bunun sesini Ebül-Hasene duyurdu. Ebül-Hasen de, bunun kurtulması için duâ etti. Duâsı kabûl oldu. Ben sadece vasıta oldum, duâ ettim. Kurtaran Rabbimizdi”. diye cevap verir."

Burada geçen konuda " Bir talebe “Ya Ebel Hasan, imdat!” der " bu cümlede yardım ALLAHtan değil, bir kulundan istenmiş. Bu durumda aklımda soru işaretleri oluştu, dualar, Peygamberler, Evliyalar, Alimler aracı gösterilerek edilebilir, fakat direk o kişilerden yardım istenmez diye biliyordum, yanlış biliyorsam düzeltin lütfen
BOŞ ZAMAN YOKTUR ! BOŞA GEÇİRİLEN ZAMAN VARDIR ...

Çok malın köleliğide çok olur! YAŞASIN ASİL YOKSULLUĞUM ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
anlamadığınız şeylerde hemen şirktir yaftasını yapıştırın kara
aferin size
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Zumer 3 u okursan yanlış kim doğru kim biraz daha iyi bi referans olur
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sen okuduğunu anlamıyosun işte
dediğim o
ne tefsir ilmin var ne hadis

işinze gelene eyvallah gelmeyene tukaka
yaptığınız bu
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben farkındayım da
sizde alimlere tapmadığımızın farkında olsanız keşke kara...
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
tapmanın sınırları hakkında da yine Kuranın ayetlerini ve sünnet siyer kaynaklarını bir inceleyin, Adiyy bin Hatem in islama girişi ve Rasulullah ile bir diyalogu vardır bu konuda tevbe 31 tefsirinde çokça kullanılır.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Dua nasıl edilmelidir;

1.İstiğfar edilir
2.Salavat çekilir,
3.Dua Edilir,
4.Salavat çekilir...

Duanın kabul olması başkadır,icab edilmesi başkadır...Bütün dualar kabul edilir fakat icabi zamana,mekana göre değişir...
Örneğin bir hasta adam var,bu hasta adamın başı ağrısa,doktordan asprin istese,
Doktorun üç seçeneği var;
1.Asprini verir,
2.Asprin yerine başka bir ilaç verir,
3.Konunun ehemniyetine göre vermez...

Şimdi dua kabul olmadımı diyeceğiz...Edilen her duayı Rahman duymaktadır ve kabul etmektedir,
Fakat icabet şekli zamana mekana göre onun izni dahilindedir...
Gerçekleri yalnızca Allah bilir,Allah doğruyu söyler....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.