Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Duanın Kabul Olmasının Şartları
Duanın Kabul Olmasının Şartları
Cuma günü ve gecesi, ezân vakti, ezan ve ikâmet arası, her günün seher vakti, gecenin ikinci yarısı, Receb'in ilk gecesi, Şâban'ın onbeşinci gecesi, Bayram geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı, her günün zevâl vakti, Cuma günü öğle ile ikindi arası kıymetli vakitlerdir. Bu vakitleri ganimet bilmelidir.
Hastalık hâli, aile ve vatanından uzak kalındığı zaman, farz namazlardan sonra, İhlâs sûresi okunduktan sonra, yağmur yağarken, düşmanla karşı karşıya gelince, oruçlu olduğu zaman, kalbinde incelik hissettiği anda duâ etmelidir. Çünkü kalbdeki incelik rahmet kapısının açık olduğuna işarettir.Rabbimiz, seher vakti, “Duâ eden yok mu kabul edeyim!” buyurur.
bir konu hakkında yorumunuzu almak istiyorum.Kalbinde incelik hissettiği zaman ne anlama geliyor?
mesela ınsana bıle merhamet etmezsın de yolda uzaktan gordugun bır bocegı cıgnememek ıcın cok ozen gosterırsın ve ondan sonra kalpte meydana rahatlık huzur durumu gıbı bı durumdur sanırım.belkı yalnıs tabır ama oyle bırseydır ıste
elim ayağıma dolaşıyorsa, dilim duayı çeviremiyorsa, bir şeyde hata yapıyorsam, kalbimin ritmi bozuluyorsa dua vakti geldi diyorum. Allah benim Onu daha çok yaşamamı istiyor...
AllahRazı Olsun ...
Alıntı:1- Düzgün bir imana, Ehli sünnet itikadına sahip olmalıdır.
2- Farzları yapıp haramlardan, kul hakkından sakınmalıdır!
- Her kim farzları edâ ettikten sonra, duâ ederse duâsı kabûl olur. Sen farzdan sonra duâ ederken bizi de hatırlarsan biz de seni hatırlarız. Bu durum hem sizin, hem de bizim için duânın kabûl olmasına vesîle olur, buyurdu.
“Duâda acele edilmezse, duâ kabûl olur.”
5- Belâ gelmeden önce çok duâ etmelidir.
6- Sebeplere yapışmalıdır
2- Önce günahlara tevbe etmeli, istigfar okumalı, sadaka vermeli, hamd ve salevat okumalı, duâyı üçten fazla söylemeli! İbni Mes’ud hazretleri, “ Resûlullah duâ ettiği zaman üç defa tekrarlardı.” buyurmuştur. Kabul olmadı diyerek ümit kesmemeli, kabul olana kadar uzun zaman tekrar etmelidir!
3- Duâya, euzü besmele, Allahü teâlâya hamdü sena ve Resûlüne salâtü selam ile başlamalıdır! Peygamber efendimiz, duâya başlarken, “Sübhane Rabbiyel aliyyil alel vehhab” derdi. Allahü teâlâ, salevat-ı şerifeyi kabul eder. Duânın sonunu da Allahü teâlâya hamdü sena ve Resûlüne salâtü selam ile bitirmelidir.
Duânın başı ve sonu kabul olunca ortasının kabul olmaması düşünülmez. Hadis-i şerifte, “Duâ ederken önce Allahü teâlâya hamd et, sonra bana salevat getir, sonra duâ et!” buyuruldu.
4- Duâyı yalnız namazlardan sonra ve belli zamanlarda yapmamalı. Her fırsatta duâ etmelidir! Bilhassa şerefli vakitleri ve şerefli halleri kaçırmamalıdır!
Duâ, uyanık kalb ile ve sessiz yapılmalıdır. Duâyı belli şeyleri ezberleyip, şiir okur gibi duâ etmek , uygun değildir, mekrûhdur.
Allah c.c. razı olsun..
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi