You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Duaların kabul olmama sorunsalı

Duaların kabul olmama sorunsalı

...
RE: Duaların kabul olmama sorunsalı

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ben kendim "sorunsalı" gibi saçma kelimeler kullanmıyorum.

doktor sana istediğin ilacı verebilir mi ? sen nereden bileceksin ne yapacaksın ? senin için hayırlısını sen nereden bilebileceksin ? namaz kılan birinin zaten duam neden kabul olmuyor diye bir derdi olmaz çünkü namaz kılan birinin derdi olmaz. Namaz kılanın derdi zaten diğer dertlerine bir dermandır.

Peygamber efendimiz sallahü aleyhi vessellem in bir hadisi

Mü’minin hayranlık verici bir hali vardır ki, başka hiç kimsede bulunmaz. O’nun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.

Zaten namaz kıldığımız zaman 2 namaz arası yaptığımız kötü olmayan herşey iyi bir niyetle sevap sayılıyor.

Sen mesela diyorsun ki kendi nefsin için birşey istemiyorsun param olsa şuraya çeşme yaptıracağım diyorsun. Eğer gerçekten öyle bir niyetin varsa zaten sevabı sana veriliyor yaptıramasan bile. Hemde paran olsa yaptırmazsan paranı kendi nefsin için harcasan hem sözünde durmamış oluyorsun. Yani riske girmeden sevap kazanmış oluyorsun.

Herşey bu dünyadaki sadece vesiledir. Mesela zengin müslüman Allah'ın vekilir. Onun görevidir parasını zaten Allah yolunda harcamak.

Bismillahirrahmanirrahim

"Allah, karşılık olarak cenneti verip müminlerden canlarını ve mallarını satın almıştır..." (Tevbe, 9/111)

Yani paranın olupda yanlış yolda harcamaktansa paranın olmayıp yanlış yolda harcayamamak daha iyi. Çünkü zaten paran yoksa niyetin iyiyse zaten sana yapmak istediğin hasenatın sevabı veriliyor.

Burda para sadece bir örnek. Allah sana hangi nimeti verdiyse onu Allah yolunda harcamalısın. Yani her bir nimet yeni bir sınav. Ben şöyle düşünüyorum ne kadar az sınava girersem o kadar az kaybetme ihtimalim var. Çünkü zaten sınava girmedende sınavı kazanma ihtimali var.

Onun haricinde zaten insan neyi varsa canı malı zamanı bunları Allah yolunda harcamalıdır. Şeytan zaten senin neyin varsa kendi nefsin için harcamanı istiyor. Ben neden daha fazla şey elde edip bunlara karşı nefsimle cihad edeyim. Ben çeşme yaptırmak istedim yaptıramadım sevabı hala benim. Ama çeşme yaptırma ihtimalim vardı yaptırmadım. Günahı benim olacak.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
yani diyorum ki, son noktada, isin ozunde, dinlere inanlar, ozelde muslumanlar, hz. Muhammed'in (s.a.s)sozune guvenirken, siz dawkins'in ve surekasinin sozlerine guveniyorsunuz. muslumanlar, bir dava, bir inanc ugruna 23 yil cile ve aclik icerisinde omrunu feda eden, samimiyet, ictenlik, fedakarlik timsali olmasinin otesinde, getirdigi her seyin insanin yararina, men ettigi her seyin de insanin zararina olan bir insanin pesinden giderken siz, kale dahi alınmaması gereken insanlarım ifadelerini-fikirlerini özümsüyor ve insanların fiziksel sekliyle dalga gececek tiynette birilerinin pesinden gitmeyi uygun goruyorsunuz yazık...!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.