Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Duaların kabul olmama sorunsalı
Duaların kabul olmama sorunsalı
doktor sana istediğin ilacı verebilir mi ? sen nereden bileceksin ne yapacaksın ? senin için hayırlısını sen nereden bilebileceksin ? namaz kılan birinin zaten duam neden kabul olmuyor diye bir derdi olmaz çünkü namaz kılan birinin derdi olmaz. Namaz kılanın derdi zaten diğer dertlerine bir dermandır.
Peygamber efendimiz sallahü aleyhi vessellem in bir hadisi
Mü’minin hayranlık verici bir hali vardır ki, başka hiç kimsede bulunmaz. O’nun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.
Zaten namaz kıldığımız zaman 2 namaz arası yaptığımız kötü olmayan herşey iyi bir niyetle sevap sayılıyor.
Sen mesela diyorsun ki kendi nefsin için birşey istemiyorsun param olsa şuraya çeşme yaptıracağım diyorsun. Eğer gerçekten öyle bir niyetin varsa zaten sevabı sana veriliyor yaptıramasan bile. Hemde paran olsa yaptırmazsan paranı kendi nefsin için harcasan hem sözünde durmamış oluyorsun. Yani riske girmeden sevap kazanmış oluyorsun.
Herşey bu dünyadaki sadece vesiledir. Mesela zengin müslüman Allah'ın vekilir. Onun görevidir parasını zaten Allah yolunda harcamak.
Bismillahirrahmanirrahim
"Allah, karşılık olarak cenneti verip müminlerden canlarını ve mallarını satın almıştır..." (Tevbe, 9/111)
Yani paranın olupda yanlış yolda harcamaktansa paranın olmayıp yanlış yolda harcayamamak daha iyi. Çünkü zaten paran yoksa niyetin iyiyse zaten sana yapmak istediğin hasenatın sevabı veriliyor.
Burda para sadece bir örnek. Allah sana hangi nimeti verdiyse onu Allah yolunda harcamalısın. Yani her bir nimet yeni bir sınav. Ben şöyle düşünüyorum ne kadar az sınava girersem o kadar az kaybetme ihtimalim var. Çünkü zaten sınava girmedende sınavı kazanma ihtimali var.
Onun haricinde zaten insan neyi varsa canı malı zamanı bunları Allah yolunda harcamalıdır. Şeytan zaten senin neyin varsa kendi nefsin için harcamanı istiyor. Ben neden daha fazla şey elde edip bunlara karşı nefsimle cihad edeyim. Ben çeşme yaptırmak istedim yaptıramadım sevabı hala benim. Ama çeşme yaptırma ihtimalim vardı yaptırmadım. Günahı benim olacak.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi