You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Domuz yağı yermiyiz ??????

Anket Başlığı: ...

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Asla yemem 6 (100.00%)
Tiksinirim sadece ondan yemem 0 (0%)
Yemem ama yenebilir 0 (0%)
Yiyebilirim 0 (0%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 6 (100%)

Domuz yağı yermiyiz ??????

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Domuz yağı yermiyiz ??????
bir şeyin haram oluşu nass ile sabit değilse o helaldir. öncelikle domuzun derisinin haram oluşunu nass ile tespit etmeniz gerekir. bunu tespit etseniz bile hadis de mutlak ifade ile ''hangi deri olursa olsun tabaklanırsa temiz olur'' buyurulmuştur. bu hadisin isnadı sahihdir ve umum ifade eder. usul de umum ifade eden lafızlar tahsis edilemez. yani bu şunun hakkında söylenilmiştir, denemez. eğer bu yapılırsa ortada din diye bir şey kalmaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-02-2014, Saat:11:59 PM, Düzenleyen: kalemşör.
Ruhumuz Yeter...
domuzun her turlusu haramdir. benim ornek vermeme gerek yok gir google a yaz bak. boyle kafana gore hukum koyarak dinden cikican haberin yok. kendin neye inaniyosan inan ama gelip burda hukum boyleymis gibi gelip yazma insanlari yanlis bilgilendirme kendi vebalin yetmiyomus gibi baskalarini alma bide
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
peygamberin kavli açık ona muhalefet edemem. -domuzun her türlüsü haramdır- şeklindeki sözün yuvarlak bir söz olmuş. domuz helaldir demedim ki domuzun diğer türlerini konu edelim! domuzun etinin(delaletun nass ile yağının) yenilmesi ayetle yasaklanmıştır. derisini buna dahil edemeyiz. peygamberin deriler hakkında umum ifade eden hükmü vardır ''hangi deri tabaklanırsa temiz olur'' buyurmuştur. domuzun derisini istisna eden başka bir hadis olması gerekir ki biz bu umum ifade eden hadisi terk edelim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Şüphesiz Allah ve Rasûlü şarabın, ölü hayvan etinin, domuzun ve putların alım-satımını haram kılmıştır." (Buhârî, Büyu', 112; Tecrîd-i Sarih Tercümesi VI / 537, 538)

et demiş mi yada yağ yada deri

gerçi biliyorum alım satım diyeceksin bu tartışma gidecek...

almadan satmadan sen bulucan doğadan ondan sonra etini çöpe atıp derisini alıcaksın ? tabi harama bulaşmadan(!)
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-02-2014, Saat:02:23 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Kıdemli Üye
Mezkur hadisi böyle anlayacaksak domuz deriyi satmak helal mi yok artık
Mezkur yapacak konumda mısın yazdığım Buhari hadisi
Bütün deriler yazmakla kurtulduysa herşey
O zaman ömründe bir defa kelime i tevhid cennete sokar adamı
Tüm Cömertler cennette Bill gates dahil
Domuz almak satmak haram demiş
3,4,5 senin zannındır
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-02-2014, Saat:05:40 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
هل أنا حقاً أنا ؟
ciddi şekilde anlama problemin var. yazdığın hadisin domuz derisi ile ilintisi olmamasına rağmen (ki hiçbir alim bu hadisden domuzun derisinin haram olduğunu çıkartmamıştır.) ben yinede varsayım yaparak başka yönlerden iptal ettim.
tekrar edeyim objektif davranarak domuz kelimesine derisini de katarak muhtemel yapsak dahi ihtimal varid olursa istidlal batıl olur. bu bir usul kaidesidir. benim naklettiğim hadis olmasa bile sen bundan mutlak olarak delil getiremezdin. hal böyleyken senin karşında umum ifade eden bir hadis varken sen bunu kabul etmezsen hevana tabii olanlardan olmuş olursun.
''tüm cömertler cennete gider'' gibi bir çıkarımın cidden absürt ve dikkate almaya değmeyecek kadar pasif bir vesvese.
fakat ben yinede cevap vereyim: evvela ''tüm cömertler cennete gider'' diye bir nass mevcut değil. saniyen olsaydı dahi biz cennete gidecek kişinin mümin kimse olduğuna hamlederdik zira başka nasslarda cennet girmek için ''iman şartı zikredilmiştir.''
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-02-2014, Saat:05:54 PM, Düzenleyen: kalemşör.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.