You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

diyanet milletle dalga geçiyor herhalde

diyanet milletle dalga geçiyor herhalde

Acemi Üye
RE: diyanet milletle dalga geçiyor herhalde
Konu nerden nerelere gelmiş son 50 dakikadir yorumlari ve analizleri okuyorum.

Bu forumda böylesine fıkhi ve hadis kaynaklı dini görüşlere dayali ilmi tartişmalarin yapilmasi beni ziyadesi ile memnun etti vesselam.

Herkesin kendine göre görüş ve duruşu farkli.

İstesekte istemesekte Diyanet diye bir kurumumuz var ve bu kurum türkiyede yaşayan Müslümanlarin islam dini üzerine yaşamalari için çaba sarfetmekte.

Bu konuyu bu kadar uzatmaya gerek yoktu zannimca. imsakta okunan ezan mümin kullari uyari mahiyetindeki ezandir. dinini bilen müslüman zaten imsak vaktinin girip girmedigini bilir.

Diyanetin uygulamis oldugu ezan bilgisi olmayan müslüman kardeşlerimizin oruclarini muhafaza altina alip gereken sevaplarini almalari için uygulanan garantili bir yöntemdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-07-2015, Saat:12:24 PM, Düzenleyen: Münacaat.
Forumcu
Diyanet laik bir kurumdur. O halde Müslümanların kurumu olamaz. Biz devlet işlerinde de özel hayatımızda da Allah' a kulluk ederiz. Diyanet bu yönden bizden daha doğrusu İslam' dan ayrılıyor.

Diyanet İslami bir kurum değil. İslami olmayan bir kurum Müslümanlara dinini öğretiyor olabilir mi? Türkiye' de Müslümanlara dinini öğreten resmi bir kurum yoktur maalesef. Böyle bir resmi kurumun olmamasından dolayı büyük eksiklik yaşayan biz Diyanet gibi bir kuruma güvenerek İslam' ı yanlış öğreniyoruz.

Diyanet' in sabah ezanını erken okuduğuna şahit oldum. Ezan okunduktan sonra gözlem yaptım. Diyanet' in ezan okudu vakitten 30 dk sonrasında bile aydınlanma olmuyor. Tabii ramazan için konuşuyorum. Ramazandan sonra da gözlem yapacağım inşallah. Bana inanmayan gözlem yapabilir.

Bu ezan meselesini iyice araştıracağım. Peygamber' in (sav) uygulaması ile Diyanet' in uygulaması farklı ancak Peygamber' in (sav) uygulaması ile ilgili yeterli kaynak bulamadım. İnşallah bulunca buraya yazacağım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Diyanet' in eksiği mi? Diyanet' in laik oluşu eksiklik denilerek kestirip atılamaz. Diyanet ramazanda sabah ezanını erken okuyor. Diyelim ki demeyin lütfen. Sabah ezanından sonra gözlem yapın.

Hemen Kemalist moduna girmişsiniz. Onlar da Atatürk olmasaydı olmazdık diyor. Ne fark var aranızda? Kişilerin hidayeti Allah' ın elindedir. Ben hidayet bulmuşsam Allah' tandır. Ölü nasıl gömülür biliyorsam Allah' tandır. Sizin mantığınızı güdüyor olsaydım Kemalist olurdum. Zira Türkiye' yi Atatürk kurdu. Türkiye olmasaydı Diyanet olmayacaktı. Diyanet olmasaydı ölü nasıl gömülür bilemeyecektim. Tabii bu sizin mantığınıza göre.

Diyanet atıyor diye neden imamın arkasında neden durmayayım? İmam kafir mi? Namazı düzgün kıldırıyor. Teravihlerde çok hızlı o kadar.

Kendimle çeliştiğimi düşünmüyorum. Devlet işlerinde İslam' ı unutan kişi ve kurumları tasdikleyenler çelişki içinde asıl. Allah' a kulluk için varız diyorlar. Devlet işlerine gelince Allah' ın hükümlerinin tutulmamasından razı oluyorlar.

Şunu da söyleyeyim. Dini öğrenmeme Diyanet vesile olmadı. Diyanet vesile olsaydı bile Diyanet' in yanlışlarından razı olmam. Bana dini öğreten Allah' tır. Allah istediğini vesile kılar. Bütün hayırlar Allah' tandır. Bir hayır gördüysem Allah' a hamdederim vesilelere değil. Bir cami varsa, caminin içinde imam, bahçesinde şadırvan varsa hamdım Allah' a olur. Zira bunları O dilemiştir. Bunlar O' nun ikramıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-07-2015, Saat:12:36 AM, Düzenleyen: paktuna.
Acemi Üye
Benim kemalist oldugumu nerden çikardin mübarek gülücük

Ben sadece Türkiyede Diyanetin varolmasi gerektigini savunuyorum bunun neresi Kemalistlik.

Ayrica her hayrın ve her şerrin ALLAH tan geldigine en az senin kadar bende iman etmişim.
Hüzünle Titreyen Gönle İnce Bir Ah Dokunur..!!
Kalbi Kirik Olanin Kalbine ALLAH Dokunur...!!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.