You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

diyanet milletle dalga geçiyor herhalde

diyanet milletle dalga geçiyor herhalde

Forumcu
RE: diyanet milletle dalga geçiyor herhalde
Kemalistsin demedim. Onlar Atatürk olmasaydı şöyle şöyle olurdu diyor. Siz de Diyanet olmasaydı şöyle şöyle olurdu diyorsunuz. Yaptığınız şeyi benzettim sadece.

Diyanet İslami bir kurum mu sizce?

Bir hayır gördüysem Allah' tandır. Bir şer gördüysem kendimdendir. Hayır ve şer Allah' tandır sözü yanlıştır. Allah' tan şer gelmez.

Sana ne iyilik gelirse Allah'tandır. Sana ne kötülük gelirse kendindendir. (Ey Muhammed!) Seni insanlara bir peygamber olarak gönderdik. Şahit olarak Allah yeter. ﴾Nisa 79﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Herkesin bu meselede diyanete yüklenmesi gerekir geri adım atsınlar ki insanlar da diyanetin masum olmadığını anlasın diyanet nübüvvet kurumu değil neden dinimizde ona uyuyoruz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bazı fetvaları güvenilirdir, bazıları da değildir. Zaten buradaki konumuz bu değil.

İlk takvim ayrılıklarını Diyanet başlatmıştır. Kesinlikle, eğer üstüne gidilmesi gereken bir takvim varsa, diyanettir. Türkiye'de üç tane esas alınan takvim var.

1- Türkiye ve Fazilet takvimi[Ayrılıklardan önceki sade takvimler]
2- Diyanet takvimi [Türkiye ve Faziletin temkinsiz hali]
3- Süleymaniye Takvimi [Teknoloji olmadan, eski zamanlardaki takvim]

Ben şahsen ecdadın yolunda olmak gerektiğini ve Türkiye - Fazilet takviminin kullanılması gerektiğinden yanayım. Çünkü en sadesi o. Eskiden Diyanet de onlara uyuyordu, daha sonra 1983 senesinde Tayyar Altıkulaç bey, bu takvimi değiştirdi. Ondan sonra da bir sürü takvim ayrılıkları ortaya çıktı. Kısacası suç Diyanet'in yapacak bir şey yok.

Havada değişiklik yok denince, havadaki değişikliği siz göremezsiniz. Boşuna dışarıya bakıp durmayın. Oruç vakti şer'i gecenin sonudur. (dahve-i kübra). Ve dahve-i kübra vakti havada kolaylıkla görülemez. Ufuğa gidilip hesap yapılması gerekir.

Ama Süleymaniye takvimi, gözle görülebilecek zamana kadar beklememiz gerektiğini söylüyor. Yani Diyanet takviminden 1 saat sonra.

Bana kalsa Peygamberimiz, bu konularda çok hassastır. O da muhakkak insanları ufka baktırarak uyarmıştır, nöbet tutmuştur. Bunda hiç şüphe yoktur. Gözle görülecek bir durum yok. Bunun bir sahibi var. Hiçbirimiz Diyanet'ten akıllı değiliz. Kendi kafanıza göre takvim yapmayın. Şu anda zaten en güvenilir takvim olarak Diyanet kullanılıyor.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
:D

Yanlış anlaşılmış. Bulutsuz havalarda seyretmekten bahsediyorum... Yani gözlem aletleriyle... gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Bununla alakalı hadis-i şerif yok. Muhakkak kendilerince bir yöntemi bulunabilir. Mısırlılara gidelim. Mısırlılar bile gözlem aletleriyle, hesaplarla ne güzel piramitler yaptılar. Peygamberimizin o insanlardan ne farkı var?

Ayrıca ben bizzat Süleymaniye takviminin imsak vaktinde gözledim. Hava açtıktan sonra koymuşlar. Oysa ki 1 dakika önce de olabilir. Diyanetten ne farkı kaldı onların? Yani hava azıcık aydınlıkken, aynı şekilde 1 dakika öncesi de o şekilde.

Tabi siz öyle inanıyorsanız Süleymaniye'yi kullanın. Yapacak bir şey yok. Yıllardır ecdadımız eski takvimi kullanıyor. Ben de bu nedenle eski takvimleri kullanacağım. Ayrıca temkin her zaman önemlidir, 17 saat oruç tutan bir insan için 1 saat nedir ki? Bunlara riayet etmeliyiz.
Dediğim gibi seçim sizin. Zaten Ramazan bugünden itibaren bitmiş durumda, bunu tartışmak anlamsız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kardeşim fazla oruç tutmak değil derdim. Diyanet' e uyarsam vakit girmeden namaz kılmış oluyorum. Problem bu işte. Peygamber' in (sav) zamanında gözlem aletleri kullanılmıyordu. Öyleyse ben de gözlem yapabilirim. Yaptım da zaten. Diyanet' in imsak vaktinden 30 dk sonra bile en ufak aydınlanma olmuyor ufukta. Tabii ramazan için konuşuyorum. İnanmayan gözlem yapar kardeşim. Ben buradan aydınlanma olup olmadığını kanıtlayamam.

Bu işlerin bir sahibi var diyorsunuz. Bu işlerin sahibi Müslümanlardır. Diyanet' e körü körüne inanmak Yahudilerin hahamlara, Hristiyanların rahiplere körü körüne inanmasından farksız bence.

Diyanet İslami bir kurum mu sizce?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.