You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

DİNİMİZDE HURAFELER...

DİNİMİZDE HURAFELER...

Profesör
RE: DİNİMİZDE HURAFELER...
ben sizinle bir noktada birleşme ihtiyacı hissetmiyorum, benim noktam da yolum da bellidir isterseniz siz buraya gelin.
siz daha önce bir yazınızda kuranı 7-8 kere okuduğunuzu yazdınız bende yazıyım ben kuranı her gün ayet ayet değerlendiriyorum yapı ve anlam bakımından inceliyorum, orada gelen ifadelein neyi kastettiğini anlamaya çalışıyorum.gelen ayetler yapı olarak emir kipinde geliyor, dinde yapılması ŞART olan şeylere farz denir değil mi bu farzlar kuranda yapı olarak EMİR KİPİNDE geliyor anladınız dğil mi, allah bize emrediyor yani. kuran-ı keim aynı zamanda bir öğüttür tabi ama bu onun başka bir yönüdür başka bir açısıdır, bundan da ben şunu anlıyorum, bir gayri müslim kuranı okusa sonra orada MÜSLÜMANLARA EMREDİLEB anne-babaya, yakın akrabaya,komşuya,arkadaşa, yolda kalmışa iyilik edin ayetini öğüt alıp hayatında uygulasa onun dünya hayatı için de faydalı olur bu birinci anladığım, ikincisiyse şimdi olduğu gibi müslümanlar kuranla hükmetmeyi bırakıp içindeki emirleri arkaplana attıklarında allah onların elinden yeryüzünde hükmetmeyi alacaktır o zamanda yeniden allahın dinini hakim kılmak için kuranın öğütlerini/emirlerini dinleyip uyguladıkları zaman allah onları yeniden dünyaya hakim kılacaktır, tıpkı bir büyüğün kötü bir çocuğun kulağını çekip onu ıslah etmesi gibi...

ama asla sizin gibi bir anlayışa kapılmam, çünkü bunu kabul ettiğimizde, kuran havada kalıyor, allahın insanları imtihan etmesi havada kalıyor, nasıl mı allah kitapları gönder ki kim onlarla hükmedecek kim etmeyecek, kim onlara iman edecek kim etmeyecek denemek için şimdi ortada uygulanması emredilen bir hüküm olmadığından allah bizi ahiret gününde neyle sorumlu tutacak ne için cezalandıracak, yarın allah benim emirlerimi niye uygulamadınız diye sorduğunda kafir-münafık-fasık demezler mi "ya rabbi sen oa uymayı şart koşmadın ki kesin hüküm değildi onlar, sadece uysak güzel yaşayacaktık, ama nefsimizin bize emrtettiği daha güzel geldi biz de nefsimize uyduk" demezler mi ?
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Çok saygıdeğer kardeşim,

gelen ayetler yapı olarak emir kipinde geliyor, dinde yapılması ŞART olan şeylere farz denir değil mi bu farzlar kuranda yapı olarak EMİR KİPİNDE geliyor anladınız dğil mi, bize emrediyor yani.

Diyorsunuz ,
Ayetler emir kipinde geldiği için EMİRDİR, ŞARTTIR demişsiniz.
Ancak zannederim hatırınıza gelmeyen bir nokta var....

BÜTÜN ÖĞÜT VE NASİHATLER EMİR KİPİNDE YAPILIR.....

Hırsızlık etme...
Yalan söyleme ... gibi...

sonra da:

kuran-ı kerim aynı zamanda bir öğüttür tabi

Diyorsunuz ...
BİR ŞEY AYNI ZAMANDA HEM ÖĞÜT HEMDE EMİR nasıl olabilir diye düşünüldüğünde, aklıma şu gelebiliyor :

O şey öğüttür de emir telakki edilir.....!!!!

dinini hakim kılmak için kuranın öğütlerini/emirlerini dinleyip uyguladıkları zaman

DİYORSUNUZ YANİ ÖĞÜTTEN DE EMİRDEN DE VAZGEÇEMİYORSUNUZ...
Yine aynı noktaya geliyoruz....
Kur'an emir telakki edilmesi gereken bir öğüttür...

Peki ne olmuş nasıl olmuşta.. BİR ÖĞÜT VE NASİHAT olan kur'an insanlara
EMİR olarak takdim edilmiş...
Ben bunun tek nedeninin din adamlarının insanları korkutarak, aşırı korkutarak otorite temin etmek, ve tüm istediklerini insanlara yaptırabilmek için böyle bir yola gidildiği kanısındayım..

İnsanların en küçük kusur ve kabahatleri bile binlerce yıl cehennemde yanmakla tehdit etmekle istedikleri otoriteye ve itaate kavuştuklarını düşünüyorum.
Ben Yüce Allahın öyle sen şu kusuru işledin,senin şu kabahatin var ,haydi cehenneme diyeceğine inanmıyorum..
Ben Allahın kendisine inanan hiçbir kulunu canlı canlı ateşe atacağına inanmıyorum..Neden mi:

O RAHMAN-İ RAHİMDİR....

Ben bir güvercini bile canlı canlı ateşe atamıyorsam..................

Sevgili kardeşim. bunları sizin birşeylere inanmanız için söylemedim..
Hepsi benim düşündüklerimdir....

Ben ALLAHTAN KORKMAYI DEĞİL ,ONU SEVMEYİ SEÇİYORUM...........

Selam...
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-04-2010, Saat:05:06 PM, Düzenleyen: SEYİTHAN.
Profesör
kardeşim bir şeyler söylüyorsunuz da nerden bulup çıkarıyosunuz anlamış değilim, hangi din adamı kuranda geçenleri insanları kendi itaati altına almak için emir telakki etmiş, nasıl yapmış ? size nasıl öğüt olacağını anlattım, nasıl emir oalcağını da anlattım çok anlamak isteseydiniz anlardınız. ayrıca allah cehenneme atmayacağı biri için niye kitabında cehennemlik desin haşa allah blöf mü yapıyor ? o rahmandir rahimdir demişsiniz, rahman dünyada bütün yarattıklarına karşı merhametli, rahim de ahirette müslüman olan kullarına karşı merhametli demek, kuranda geçenleri emir olarak algılamak sizi allahtan korkutuyorsa bu sizin sorununuzdur, bunun sebebini kendinizde arayın, ben allahın bizim için koyduğu kanunlarda merhamet görüyorum zaten EMİR olarak algılasam da.....
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ben dervişim diyene bir ün edesim gelir,
Seğirdüben sesine varıp yetesim gelir.

Sırat kıldan incedir, kılıçtan keskincedir,
Varıp anın üstüne evler yapasım gelir.

Altında gayya vardır, içi nar ile pürdür,
Varuben ol gölgede biraz yatasım gelir.

Oda gölgedir deyu ta'n eylemen hocalar,
Hatırınız hoş olsun biraz yanasım gelir.

Ben günahımca yanam, rahmet suyunda yunam,
İki kanat takınam, biraz uçasım gelir.

YUNUS EMRE
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

ARAF SURESİ

BİSMİLLAH

36. Ayetlerimizi yalanlayanlar ve büyüklenip onlardan yüz çevirenler var ya, işte onlar ateş ehlidir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.

37. Allah'a iftira eden ya da O'nun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kimdir! Onların kitaptaki nasipleri kendilerine erişecektir. Sonunda elçilerimiz (melekler) gelip canlarını alırken "Allah'ı bırakıp da tapmakta olduğunuz tanrılar nerede?" derler. ( Onlar da) "Bizden sıvışıp gittiler" derler. Ve kafir olduklarına dair kendi aleyhlerine şahitlik ederler.

38. Allah buyuracak ki: "Sizden önce geçmiş cin ve insan toplulukları arasında siz de ateşe girin!" Her ümmet girdikçe yoldaşlarına lanet edecekler. Hepsi birbiri ardından orada (cehennemde) toplanınca, sonrakiler öncekiler için, "Ey Rabbimiz! Bizi işte bunlar saptırdılar! Onun için onlara ateşten bir kat daha fazla azap ver!" diyecekler. Allah da: Zaten herkes için bir kat daha fazla azap vardır, fakat siz bilmezsiniz, diyecektir. *

39. Öncekiler de sonrakilere derler ki: Sizin bize bir üstünlüğünüz yok. O halde siz de yaptıklarınıza karşılık azabı tadın!

40. Bizim ayetlerimizi yalanlayıp da onlara karşı kibirlenmek isteyenler var ya, işte onlara gök kapıları açılmayacak ve onlar, deve iğne deliğine girinceye kadar cennete giremiyeceklerdir! Suçluları işte böyle cezalandırırız! *

41. Onlar için cehennem ateşinden döşekler, üstlerine de örtüler vardır. İşte zalimleri böyle cezalandırırız!

42. İnanıp da iyi işler yapanlara gelince -ki hiç kimseye gücünün üstünde bir vazife yüklemeyiz- işte onlar, cennet ehlidir. Orada onlar ebedi kalacaklar. *

43. (Cennette) onların altlarından ırmaklar akarken, kalplerinde kinden ne varsa hepsini çıkarıp atarız. Ve onlar derler ki: "Hidayetiyle bizi (bu nimete) kavuşturan Allah'a hamdolsun! Allah bizi doğru yola iletmeseydi kendiliğimizden doğru yolu bulacak değildik. Hakikaten Rabbimizin elçileri gerçeği getirmişler." Onlara: İşte size cennet; yapmış olduğunuz iyi amellere karşılık ona varis kılındınız diye seslenilir.

44. Cennet ehli cehennem ehline: Biz Rabbimizin bize vadettiğini gerçek bulduk, siz de Rabbinizin size vadettiğini gerçek buldunuz mu? diye seslenir. "Evet!" derler. Ve aralarından bir çağrıcı, Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun! diye bağırır.

45. Onlar, Allah yolundan alıkoyan ve onu eğip bükmek isteyen zalimlerdir. Onlar ahireti de inkar edenlerdir.

46. İki taraf (cennetlikler ve cehennemlikler) arasında bir perde ve A'raf üzerinde de herkesi simalarından tanıyan adamlar vardır ki, bunlar henüz cennete giremedikleri halde (girmeyi) umarak cennet ehline: "Selam size!" diye seslenirler. *

47. Gözleri cehennem ehli tarafına döndürülünce de: Ey Rabbimiz! Bizi zalimler topluluğu ile beraber bulundurma! derler.

48. (Yine) A'raf ehli simalarından tanıdıkları birtakım adamlara seslenerek derler ki: "Ne çokluğunuz ne de taslamakta olduğunuz büyüklük size hiçbir yarar sağlamadı.

49. Allah'ın, kendilerini hiçbir rahmete erdirmeyeceğine dair yemin ettiğiniz kimseler bunlar mı?" (ve cennet ehline dönerek): "Girin cennete; artık size korku yoktur ve siz üzülecek de değilsiniz" (derler).

50. Cehennem ehli, cennet ehline: Suyunuzdan veya Allah'ın size verdiği rızıktan biraz da bize verin! diye seslenirler. Onlar da: Allah bunları kafirlere haram kılmıştır, derler.

o yanası gelen kimmiş, yarın ahiret gününde ben bi görüşüyüm onla ?

51. O kafirler ki, dinlerini bir eğlence ve oyun edindiler de dünya hayatı onları aldattı. Onlar, bu günleri ile karşılaşacaklarını unuttukları ve ayetlerimizi bile bile inkar ettikleri gibi biz de bugün onları unuturuz.

52. Gerçekten onlara, inanan bir toplum için yol gösterici ve rahmet olarak, ilim üzere açıkladığımız bir kitap getirdik.

53. (Fakat onlar), Onun tevilinden başka bir şey beklemiyorlar. Tevili geldiği (haber verdiği şeyler ortaya çıktığı) gün, önceden onu unutmuş olanlar derler ki: Doğrusu Rabbimizin elçileri gerçeği getirmişler. Şimdi bizim şefaatçılarımız var mı ki bize şefaat etsinler veya (dünyaya) geri döndürülmemiz mümkün mü ki, yapmış olduğumuz amellerden başkasını yapalım? Onlar cidden kendilerine yazık ettiler ve uydurdukları şeyler (putlar) da kendilerinden kaybolup gitti.

geçen ayetlerde gördüğümüz gibi allah bize ahiret gününde cennetliklerin de cehennemliklerin de durumunu açıklıyor, ve o gün cehenneme gireklerin allahın rahmetinden uzaklarştığını da açıklıyor o yüzden artislik yapmaya gerek yok, allah halimizi bizden iyi biliyor..
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-04-2010, Saat:05:29 PM, Düzenleyen: gülsevra.
Forumcu
Sevgili Kardeşim,

Eğer Kur'anı ve ayetlerini BİRAZ DAHA DİKKATLE OKURSANIZ,
görürsünüz ki Kur'anda cehennem işaret edilen ayetlerin TAMAMI
Yüce Yaratana ve onun kitabına İNANMAYANLAR İÇİNDİR.

Cehennemi Allaha ve onun kitaplarına inanmayanlar düşünsünler...

Burada bu sitede böyle kişiler yok. Bu nedenle biz bizleri ilgilendiren konuları konuşalım...

SİZ DE LUTFEN ARTİSTLİK YAPIP. YÜCE ALLAHIN KENDİSİNE VE KİTAPLARINA İNANMAYANLARA HİTAP ETTİĞİ AYETLERİ BİZE
GETİRMEYİNİZ.....

AYETLERİ GETİRİRKEN İYİCE BİR OKUYUP ANLAYINIZ VE SONRA GETİRİNİZ...

SELAMLAR....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
51. O kafirler ki, dinlerini bir eğlence ve oyun edindiler de dünya hayatı onları aldattı. Onlar, bu günleri ile karşılaşacaklarını unuttukları ve ayetlerimizi bile bile inkar ettikleri gibi biz de bugün onları unuturuz.

kafir olmalarının sebebi allahı inkar ettik demeleri değil bakın dini oyun ve eğlence edinmeleri bu bir, ikincisi ben şiirden dolayı bu ayetleri ekledim, çünkü şiir her ne kadar yunuz emreye de ait olsa adam ahiret hayatıyla ilgili gerçek dışı sözler söylüyor+ alaycı bir tavrı var, bu yüzden eklemek istedim.
Bu yüzden sizin de artislik yapmanıza gerek yok büyük harfler fln kullanarak

hayırlı işler...
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-04-2010, Saat:10:26 PM, Düzenleyen: gülsevra.
Profesör
hay allah ben şimdi nerelere gideyim!!!

valla ben hiç maşuğuyla dalga geçen aşık görmedim, bak bu yunusa dikkat et sen :D
allah kitabında bize başka şey söylüyor yunusa başka şey öyle mi ? ben allahın sözüne yunusun sözünden çok itibar ederim, allahın sözünün karşısında da yunusun kocalığı da kalmaz, ben şiiri bireysel bir sebeble eleştrmedim siz eklediniz diye de eleştirmedim ynusun mantığı KURANIN bize öğrettiği ahiret inancıyla uyuşmuyor gördüğümüz gibi sadece bu kadar.
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.