Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
DİNİMİZDE HURAFELER...
DİNİMİZDE HURAFELER...
Size meseleyi çok kısa olarak bir daha izah etmeye çalışayım.
Kur'anı Kerim Allah tarafından vaz edilmiş ve Peygamberimize
insanlara tebliğ edilmek üzere vahyedilmiştir.
KUR'ANI KERİM in sahibi Hz. ALLAHTIR.
Bu sebepledir ki bir kelimesi bile peygamberimiz dahil hiç kimse TARAFINDAN değiştirilemez.....
Müslümanların uyması gereken tüm kurallar Kur'andadır.
Dinimizdeki tüm haramlar ve günahlar Kur'andadır...
Bir kişi KUR'AN DIŞINDA BİR YASAK,HARAM,GÜNAH getirdiği
takdirde o kişi ALLAH OLUR......!!!!!!!!
YANİ YASAKLARI,HARAMLARI,GÜNAHLARI GETİREBİLECEK TEK KİŞİ
Hz.ALLAHTIR....
1) Neden Kur'ana aldırmadan, Kur'an dışında yasaklar,haramlar,
günahlar icad etmeye çalışıyorlar..???
Bir sebep düşünebiliyor musunuz..?????
2)Aziz kur'anda kaç defa bu kitap BİR ÖĞÜT KİTABIDIR DİYE YAZIYOR ??
Bana sadece yaklaşık olarak kaç defa yazdığını söyleyebilir misiniz..???
Bu sorularıma lutfen cevap verin ama...?????
kurana aldırmadan kim yasak getiriyomuş, kurandan delilini getirmeden kim yasak günah koymuş ki ? ayrıca modern islamcılarda kurana aldırmadan helaller getiriyorlar kafalarından, onlarınki aykırı değil mi bu neden hiç gündeme gelmiyor, madem sadece kuransa yapılması GEREKENLER de gereği gibi yapılsın demi ama....
aziz kitabımızda bu öğüt kitabıdır yazdığı kadar bunu yapın şunu yapın, şu sizin üzerine farz kılındı da yazıyor demek ki aziz kitabımız bir ÖĞÜT, HUKUK, HAYAT kitabıymış demi..
[/quote]
1) Öncelikle Kur'an dışında haram,yasak günah getirilemez konusunda anlaşabildiysek sevinirim.
2)Bakınız kardeşim HELALLER GETİRİLEMEZ...!!!
Neden biliyor musunuz..???
Çünkü: Kur'andaki HARAMLAR dışındaki herşey HELALDİR....
3)Aziz kitabımız öncelikle bir ÖĞÜT kitabıdır. Şunu yapın, bunu yapın gibi EMİR KİPİNDEKİ talepleri, yaparsanız menfaatinizedir diye
anlamak lazım diye düşünürüm.
Neden KUR'AN bir emir kitabı değildir diye düşünüyorum:
Çünkü Hz. ALLAHIN bir tek EMİR metodu vardır.
Hz. ALLAH NASIL EMİR VERİR..??????
SADECE VE SADECE '' OL '' der ve o şey olur.....
Mesela BAŞÖRTÜSÜ EMİR OLSAYDI...
Yüce Allah '' OL '' derdi..veee:
Bütün kadınlar annelerinin karnından başörtüsüyle doğar,mezara başörtüsüyle giderdi...
(Lutfen başörtüsü konusuna girmeyelim. sadece bir örnek olarak verdim)
Nitekim Hz. ALLAH bütün insanların kafası saçla örtülecek demiş
ve '' OL '' demiş..Bütün insanların kafaları saçla örtülmüş ,mezara bile saçla gider olmuşlar..
Kardeş yazışmalarımızda şu noktayı unutmayalım. Yazdıklarım kendi anlayışlarım, kendi görüşlerimdir, kimseyi bağlamaz....
Doğru bulursunuz,yanlış bulursunuz..Sizin bileceğiniz bir meseledir...
Biliyorsunuz ki dünyada her insan farklı bir beyne ve farklı bir düşünce
sistematiğine sahiptir....
selam kardeş...
kurana aldırmadan kim yasak getiriyomuş, kurandan delilini getirmeden kim yasak günah koymuş ki ? ayrıca modern islamcılarda kurana aldırmadan helaller getiriyorlar kafalarından, onlarınki aykırı değil mi bu neden hiç gündeme gelmiyor, madem sadece kuransa yapılması GEREKENLER de gereği gibi yapılsın demi ama....
aziz kitabımızda bu öğüt kitabıdır yazdığı kadar bunu yapın şunu yapın, şu sizin üzerine farz kılındı da yazıyor demek ki aziz kitabımız bir ÖĞÜT, HUKUK, HAYAT kitabıymış demi..
[/quote]
1) Öncelikle Kur'an dışında haram,yasak günah getirilemez konusunda anlaşabildiysek sevinirim.
2)Bakınız kardeşim HELALLER GETİRİLEMEZ...!!!
Neden biliyor musunuz..???
Çünkü: Kur'andaki HARAMLAR dışındaki herşey HELALDİR....
3)Aziz kitabımız öncelikle bir ÖĞÜT kitabıdır. Şunu yapın, bunu yapın gibi EMİR KİPİNDEKİ talepleri, yaparsanız menfaatinizedir diye
anlamak lazım diye düşünürüm.
Neden KUR'AN bir emir kitabı değildir diye düşünüyorum:
Çünkü Hz. ALLAHIN bir tek EMİR metodu vardır.
Hz. ALLAH NASIL EMİR VERİR..??????
SADECE VE SADECE '' OL '' der ve o şey olur.....
Mesela BAŞÖRTÜSÜ EMİR OLSAYDI...
Yüce Allah '' OL '' derdi..veee:
Bütün kadınlar annelerinin karnından başörtüsüyle doğar,mezara başörtüsüyle giderdi...
(Lutfen başörtüsü konusuna girmeyelim. sadece bir örnek olarak verdim)
Nitekim Hz. ALLAH bütün insanların kafası saçla örtülecek demiş
ve '' OL '' demiş..Bütün insanların kafaları saçla örtülmüş ,mezara bile saçla gider olmuşlar..
Kardeş yazışmalarımızda şu noktayı unutmayalım. Yazdıklarım kendi anlayışlarım, kendi görüşlerimdir, kimseyi bağlamaz....
Doğru bulursunuz,yanlış bulursunuz..Sizin bileceğiniz bir meseledir...
Biliyorsunuz ki dünyada her insan farklı bir beyne ve farklı bir düşünce
sistematiğine sahiptir....
selam kardeş...
[/quote]
üzgünüm ama o zaman yaptığımız bütün tartışmaların boşa çıktığı yetmiyormuş gibi bütün bir insanlık tarihini de boşa götürmüş oluyorsunuz bu düşüncenizle, ne yani kabil habili benim bildiğim öğüt daha iyi diye mi öldürdü, allah o kavimleri sadece öğüdü dinlemediler diye mi helak etti, hz ibrahim insanlara ister uyun ister uymayın diye öğütler getirdiği için mi ateşe atıldı, bedir savaşında baba oğul, kardeş kardeşe senin öğüdün hakim olacak benim öğüdüm hakim olacak savaşı mı yapmıştı bu yüzden mi birbirlerini öldürdüler, hristiyanlar kudüs işgal edip, kudüs sokaklarında günlerce müslüman kanını sizin öğüdünüz iyi değil diye mi akıttı, bu insanlar bir hak-batıl mücadelesi içindeydiler ve hak allahın dinini hakim kılmak , batılda kendi dinini hakim kılmak için mücadele etti, hak deediğimiz şey nedir ? allahın peygamberler vasitasıyla gönderdiği ve öğrettiği yoldur, batılda iblisin yoludur, kuranda batılı yok edip hakkı hakim kılmak için gönderilen son kitaptır ve içindekiler sadece tavsiye değil emirdir, kelime-i şehadet namaz, oruç hac zekat başörtüsü, anne-babaya iyilik, cihad paygambere itaat bunların hepsi allahın müslümanlara farz kıldığı kuranda geçen emirlerdir.
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
üzgünüm ama o zaman yaptığımız bütün tartışmaların boşa çıktığı yetmiyormuş gibi bütün bir insanlık tarihini de boşa götürmüş oluyorsunuz bu düşüncenizle, ne yani kabil habili benim bildiğim öğüt daha iyi diye mi öldürdü, allah o kavimleri sadece öğüdü dinlemediler diye mi helak etti, hz ibrahim insanlara ister uyun ister uymayın diye öğütler getirdiği için mi ateşe atıldı, bedir savaşında baba oğul, kardeş kardeşe senin öğüdün hakim olacak benim öğüdüm hakim olacak savaşı mı yapmıştı bu yüzden mi birbirlerini öldürdüler, hristiyanlar kudüs işgal edip, kudüs sokaklarında günlerce müslüman kanını sizin öğüdünüz iyi değil diye mi akıttı, bu insanlar bir hak-batıl mücadelesi içindeydiler ve hak allahın dinini hakim kılmak , batılda kendi dinini hakim kılmak için mücadele etti, hak deediğimiz şey nedir ? allahın peygamberler vasitasıyla gönderdiği ve öğrettiği yoldur, batılda iblisin yoludur, kuranda batılı yok edip hakkı hakim kılmak için gönderilen son kitaptır ve içindekiler sadece tavsiye değil emirdir, kelime-i şehadet namaz, oruç hac zekat başörtüsü, anne-babaya iyilik, cihad paygambere itaat bunların hepsi allahın müslümanlara farz kıldığı kuranda geçen emirlerdir.
[/quote]
Yani sizin yukarıdaki düşüncelerinize göre:
ALLAH EMİR VERDİ '' OL '' DEDİ....
İnsanlar bu '' OL '' emrini dinlemediler savaştılar, birbirlerini
öldürdüler.....ÖYLE Mİ..?????
Kardeş
Allah emir verseydi ve '' OL '' deseydi...
Bırakın o insanların savaşabilmelerini...
O insanlar dünyaya bile gelemezlerdi......
Gayet tabii ki o insanların tamamı Allahın ÖĞÜTLERİNİ dinlemedikleri
için savaştılar ,öldüler,her türlü musibetler başlarına geldi....
selam....
allah bir eşyaya ve ya hayvana hükmediyor ol diyor o da oluyor ama eşye bundan dolyı cennete gitmiyor, sevap kazanmıyor ve ya onu yapmamak gibi bir şansı yok demi,
oysa allah insanı yaratırken ol demiştir fakat irade vermiştir, zaten dünyaya gelmemizin amacı budur, allahın imam edenle etmeyeni açığa çıkarması içindir bunun içinde dünyadayken emirlerini bize zorla yaptırmıyor, seçme şansı veriyor, ve buna göre senin ahiret hayatını beliriyor, ahirette de kimseye seçme sanşı vermyior. değilse insanın akıllı bir varlık olması neyi değiştirir ki ? sizin akıldan anladığınız nedir çok merak ettim doğrusu...
[/quote]
ÇOK SAYGIDEĞER KARDEŞİM,
Yukarıdaki yazınızı çok beğendim....
Ancak sadece bir kelimesini değiştirerek yazınızı aynen alıyorum:
Alıntı:oysa allah insanı yaratırken ol demiştir fakat irade vermiştir, zaten dünyaya gelmemizin amacı budur, allahın imam edenle etmeyeni açığa çıkarması içindir bunun içinde dünyadayken ÖĞÜTLER VERİYOR bize zorla yaptırmıyor, seçme şansı veriyor, ve buna göre senin ahiret hayatını beliriyor, ahirette de kimseye seçme sanşı vermyior.
Bakın ne güzel izah etmişsiniz.
'' OL '' diyor ve sizi yaratıyor,dünyaya gönderiyor....
Emir yapıldı bitti...Sonra size İRADE VERİYOR.....
Ve ÖĞÜTLER VERİYOR iradenle bu öğütlere uyarsan cennet ,uymazsan
cehennem DİYOR.....
İrade verdikten sonra ÖĞÜT değil de .EMİR verseydi sen sadece verilen emirleri yapar,başka birsey yapamaz, irade kullanamazdın....
Kardeş, mesele şurada düğümleniyor:
Ben Allah eğer EMİR verseydi,Allahın EMRİ YERDE KALMAZ HEMEN OLURDU VE ACİZ İNSANIN ALLAHIN EMRİNİ YAPMAMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR...diye düşünüyorum.
Bu nedenleki Allah emir değil ÖĞÜT verdi ÖĞÜTLERE uyan insanlar olabilir,uymayan insanlar olabilir,karşılığını görürler..
selam
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi