Öyleyse sürgün edin diyince derviş
Fakirlikden gezememiştim iyi olur" diyip yine sevinmiş. zalim sultan en boynunu vurun" deyince, derviş
çok şükür demiş:"Şehit olup kısa yoldan cennete girerim."
mevlâna sözleri
Gönül, gönül verilerek alınır.
Kusur arıyorsan, tüm aynalar senin
Kaderde sevmek var ama kavuşmak yok ise olsun! Vuslata aşık gönül susmaya da razı.
Ne zaman gökyüzüne bir nefes, bir dua gönderdin de ardınca ona benzer iyilik görmedin?
Köpeklerin kardeşliği, aralarına kemik atana kadardır.
Kalp denizdir, dil de kıyı. Deniz de ne varsa kıyıya o vurur.
Aşk; sandığın kadar değil, yandığın kadardır...
Harf’ler yetmedi anlaşılmama, bari hâl’den anla.
Doğruların yemin etmeye ihtiyacı yoktur.
Ahlak örtüsü olmayanı, başörtüsü dindar yapmaz.
Okuyarak öğreneceksin ama severek anlayacaksın.
Kimde bir güzellik varsa bilsin ki ödünçtür.
Dua kapı çalmaktır. Gerisine karışmak haddi aşmaktır.
Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol. Bilmez misin ki cevap vermemek de cevaptır.
Cahil kişi gülün güzelliğini görmez, gider dikenine takılır.
Bozuk olunca maya, ne ar tanır ne de hayâ!
Gerçek aşk’ı bilen kalp bir damla suya bile hürmetle bakar.
Bazı insanlar bize armağandır, bazıları ise ders.
Çektirilen acı havada asılı kalmaz, çektirenin başına düşer.
Sabır önceleri zehirdir. Huy edinirsen bal olur!
Bir kimsede kibir varsa, söz söylediği zaman soğan gibi kokar.
Gönül sevgiyi bulmuşsa kuru dal bile çiçek açar.
Allah’a güven. Hiç beklemediğin anda çiçek açar umutlar.
Kalbinizle yaptığınız her şey size geri dönecektir.
Yok, dünyada hicrandan daha acı ne istiyorsan et de onu etme.
Kitaplardan önce, kendimizi okumaya çalışalım.
Kanat vardır doğanı padişaha götürür; kanat vardır kuzgunu leşe götürür.
Ey dost! Derdin ne olursa olsun umudun her zaman Allah olsun.
Bazen halimize Melekler imrenir. Bazen de halimizden Şeytan bile iğrenir.
Susmak, mana eksikliğinden değil. Belki mana derinliğindendir.
Kır oğul zinciri; hür gez, hür konuş, yok mu altından gümüşten bir kurtuluş?
Yapraksız kaldın diye gövdeni kestirme. Zira bu işin baharı var.
Kim demiş gül yaşar dikenin himayesinde? Dikenin itibarı gül himayesinde!
İnsan her şeyi göremez; sevdiğin şeyler, seni kör ve sağır eder.
Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana! Ya da yazık olur adabına.
Kim, ne olursa olsun, sevgili bizim olsun tek, canı, canımız olsun.
Kötülük yaptın mı kork o bir tohum
dur Allah yeşertir, karşına çıkarır
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.
Gülü gülene ver. Kalbini sevene ver.
Sevmek güzel Kıymet bilene ver
Can’ı Canan’a teslime hazır değilsen ‘ben Aşk’ım’ deme
İmtihan içinde imtihan vardır. Derlen toparlan da ufak bir imtihana satma kendini.
Şikayetçi, kötü huyludur. İyi huylu şikayet etmez, tahammül eder.
Gözyaşının bile görevi varmış. Ardından gelecek gülümseme için temizlik yaparmış.
Üç sözden fazla değil, tüm ömrüm şu üç söz; hamdım, piştim, yandım.
Bir gönülde aşk ve sevgi ateşi yoksa o kişi karanlıklarda, Allah nurundan habersizdir.
İsyanlardayım dedi. Hayır, imtihanlardaydı. Fark etseydi, kurtulacaktı.
Öyle bir ‘yâr’ sev ki evladım; elinde su tasıyla, iftarı bekleyen oruçlu gibi beklesin seni.
Toprak gibi sessiz olduğum an bil ki; şimşek gibi gökte gürlüyor feryadım.
Tut ki Ali’den sana miras kaldı Zülfikar. Sende Ali’nin yüreği yoksa Zülfikar neye yarar?
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin yüz dili bile olsa, o yine dilsiz sayılır.
Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et; çünkü söz yürekten gelir, dilden çıkar.
hiç dilek tutmadım, hep dua ettim. Ömrün ömrüme nasip olsun diye!
Kapı açılır, sen yeter ki vurmayı bil! Ne zaman? Bilemem! Yeter ki o kapıda durmayı bil!
Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakilerin anlayabileceği kadardır.
Bir muammadır aşk. Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır aşk.
Gel de birbirimizin kadrini bilelim. Çünkü ansızın ayrılacağız birbirimizden.
Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın.
Yüz kişinin içinde aşık, gökte yıldızlar arasında parıldayan ay gibi belli olur.
Bir yandan korkun bir yandan umudun varsa iki kanatlı olursun. Tek kanatla uçulmaz zaten.
Muhabbet ve merhamet, insanlığın; hiddet ve şehvet de hayvanların sıfatlarıdır.
Ey Müslüman, edep nedir diye sorarsan bil ki edep, her edepsizin edepsizliğine katlanmaktır.
Akıl bir kuzu, nefis bir kurt, iman ise çobandır. İman kuvvetli olmazsa, nefis aklı yer.
Aşkın hikâyesini, durmaksızın feryâd eden bülbüle değil. Sessiz sedasız can veren pervanelere sor.
Sus gönlüm! Bütün bu susmalarına karşılık her şeyin hayırlısının olacağına inanarak sus.
Kalbimi ve ruhumu vermemin bir yararı yok, sen zaten bunlara sahipsin. O yüzden sana bir ayna getirdim. Kendine bak beni hatırla.
Güzelliğin bir damlası olan Leyla için uykuyu haram etmek çok değilse, güzelliğin kaynağı Mevla için bir ömrü feda etmek az bile.
Başta dönüp koşan nice bilgiler, nice hünerler vardır ki, insan onunla baş olmak isterse, baş elden gider. Başının gitmesini istemiyorsan ayak ol.
Kalbin bir gün seni sevgiliye götürecek. Ruhun bir gün seni sevgiliye taşıyacak. Sakın acında kaybolma. Bil ki çektiğin acı bir gün dermanın olacak.
Nefsin ejderhadır. Öldü sanma, uykuya dalar o. Dertten eline fırsat düşmediği için uyur. Derdin bitince çıkar hemen. Hüner; dertsizken de nefsi uykuda tutmadadır.
Her zorluğun sonunda doğan bir ışık vardır.
Eğer elleriniz diken yaralarıyla kan revan içinde kaldıysa güle dokunmanıza çok az kalmış demektir.
Yaşadığın dünyaya bak; yüce tanrı, hangi eserini sevginin kucağında büyütmemiş?
Neden okşamak ve kucaklamakla gidilecek yere, tekme ve tokatla erişmeyi tercih edesin?
Küle döndüysen g üle dönmeyi bekle. Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil, kaç kere küllerin arasından doğrulup yeni bir gül olduğunu hatırla.
Sarılmayı bilir misin? Sahiplenmeyi, sahiplendiğinde sadık kalmayı?
Sen bilir misin aşık olmayı? Bölünebilir misin ikilere, üçlere, gerekirse binlere? Yapabilir misin?
Gerçekten sevebilir misin? Sevmenin demesi olmaz. Unutma; ya çok seversin bir kere, ya da hiç sevmezsin.
Ey sevgili; heyben acıyla dolar da nefes alamazsan gel. Huzur bulacağın kıyılarım senindir.
Umutların solar kurur da su bulamazsan beraber sulayalım, gözyaşlarım senindir.
Kanadın kırılır da maviye uçamazsan, ne güne duruyor al, kanatlarım senindir.
Çaresiz çilelere bir umut bulamazsan, kendime ettiğim dualarım senindir.
Seni bağrıma değil, bağrımı ve başımı ayağının altına bastım.
Gözüm toprak olacak, ama gönlüm daima aşk kokacak.
Her yerde olmak gibi bir duan varsa, gönüllere gir; çünkü sevenler, sevdiklerini gönüllerinde taşırlar.
Ay doğmuyorsa yüzüne, güneş vurmuyorsa pencerene, kabahati ne güneşte ne de ay da ara! Gözlerindeki perdeyi arala!
Ey sevgili. Biz seninle bir salkımın iki aşık üzümüyken, başka şişelerde şarap olmuşuz, başka hayallerde harap olmuşuz.
yiyim desem yalan olur, kötüyüm desem inancıma dokunur. En iyisi şükre vurayım dilimi, belki o zaman kalbim kurtulur.
Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra.
Şarap küpü nereye konursa konsun şaraptır. Gül mezbelelikte bitmekle kötü olmaz, şarap altın tasa konmakla helal olmaz.
Merhamette güneş gibi ol; cömertlikte akarsu gibi ol; tevazuda toprak gibi ol; ayıpları, kusurları örtmekte gece gibi ol.
Misafirsin bu hanede ey gönül, umduğunla değil bulduğunla gül, hane sahibi ne derse o olur,
ne kimseye sitem eyle, ne üzül. Aşk nasip işidir hesap işi değil!
Aşk adayıştır arayış değil! Sen adanmışsan ve yanmışsan bu uğurda aşk seni bulmaya gelir.
hikmetli Sözler..
Gören göze karanlık perde olmaz, görmek istemeyen göze ışık ne yapsın? Hz.Ali r.a
Şu adinin bayağısı olan dünyayı hep hakir gör,geçici olduğunu aklından çıkarma.. İmâm-ı A'zam
Allah c.c. katında olanın daha hayırlı ve daha kalıcı olduğunu unutma.. İmâm-ı A'zam
Evlad! Orta Yolu Benimse.. Böylece geride kalan ona yetişebilecek, ileri gidenin ise ona geri dönme imkanı olabilecektir. (Hz. Ali)
imanı kuvvetli olanın, imtahanı da ağır olur... ABDÜLKADİR GEYLANİ
Kim Allahü teâlâyı bilirse, gam ve keder içinde olmaz." Ebû Bekr Şibli
Bidat şeytanın nezdinde her günahtan daha sevimlidir. Çünkü günahtan tövbe edilmesi akla gelir de bidat ibadet telaki edildiği için tövbe edilmesi akla gelmez.” Sufyan-ı Sevri
İbrahim’lerini yetiştiremeyen Müslüman toplumlar, Nemrud’ların sayısını çoğaltmaktan başka bir şey yapamazlar. İbn-i Kâyyım
Düşmanlarım bana ne yapabilir ki, sürgün edilmem seyahat, hapsedilmem halvet, öldürülmem ise şehadettir. İ. Temiyye
Vesveseye kapılmazsan şeytan kahrından ölür. Sadî-i Şirazi
Gazali hz kalplerin keşfi
Hz. Ali kendini Allah'a adayarak Peygamber'imizin hayatını kurtaran ilk müslüman oldu
Hz Ali'nin şiiri toprağa ayak basanların en hayırlısını korudum O Allah'ın Resul'üdür, Kudret eli her yere uzanan ulu Allah O'nu tuzaktan korudu
Ulu Allah buyuruyor ki:
Hikmet dolu Kur'an hakkı için, hiç şüphesiz, sen peygamberlerdensin *
dosdoğru yol O Kur'an her şeye gücü yeten, bağışlayıcı tarafından indirilmiştir,
*
Onların üzerinde hüküm gerçekleşti, onlar artık iman etmezler.
*
Biz onların boyunlarına, çenelerine kadar dayanan tasmalar taktık, bu yüzden başlarını sağa sola çeviremezler.
*
biz onların önlerine ve arkalarına birer set çektik ve onları örttük, bundan dolayı göremezler»
*
Onlar tuzak kurarlar, ama Allah onların tuzağını boşa çıkarır.
*
Hiç şüphesiz Allah tuzakları en hayırlı şekilde boşa çıkarandır
şair şöyle der
Canını sıkma! Zorluğun arkası kolaylıktır. Her şeyin bir vakti ve takdiri vardır
Takdir sahibi, bizim halimizi şüphesiz görüyor Bizim tedbirimizin üstünde Allah'ın tedbiri vardır.
ey Rabb'im! Bana doğru şekilde girip doğru şekilde çıkmak nasib eyle, bana kendi nezdinden yardıma bir kılavuz ihsan eyle
Sebir Dağı Peygamberimize «Yâ Rasûlüllah! Benden kaç, çünki üzerimde iken öldürülmenden ve Allah'ın lânetine uğramaktan korkuyorum» diye seslenir.
İpek böceği koza örer, her çeşit elbiseye yakışır. Fakat örümcek daha üstündür, Peygamber'in başına ördüğü ağ sayesinde
Düşmanlar bütün canlılardan öğrendiler ki Peygamber'imize karşı duyulan sevginin dengi yoktur.»Eşhedü ellâilâhe illellâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve rasûlühü.»
Eşhedü ellâilâhe illellâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve rasûlühü.»
Allah'ım! Lânetlik şeytanı ve kıskançların dilini üzerimize musallat eyleme,
Peygamberlerinin sonuncusu olan Hz. Muhammed (SAV.) hürmetine sana zikir ve şükürde bulunmamıza yardım buyur Allahım
Al-i Imran suresi
Allahdan korkan kullar çirkin bir iş yaptıkları zaman, yahud nefislerine zulmettikleri vakit, Allahı hatırlar günahlarının affedilmesini dilerler,
*
Allah'dan baska günahları kim afvedebiiir?
*
bu kimseler bile bile yapmış olduğu kötülüklerde ısrar etmezler»
Nasûh Tevbesi" kulun hem dış hem içinden, bir daha günah işlemeye dönmemek için kesin kararlı olarak tevbe etmesidir.
Sâdece dıştan günaha tevbe edenler üzerine ipek örtü serilen bir çöplüge benzer. insanlar bu ipeğe hoşlanarak bakarlar, fakat örtü kalkınca yüzlerini çevirirler.
insanlar görünüşte ibadet işleyenlere imrenerek bakarlar, ama Kiyamet günü, sırların ortaya çıktığı gün. örtü kalkınca melekler onlardan yüz çevirir.
Peygamberimiz (S.A.V.) buyurur
Allah sizin kalıblarınıza, dış görünüşlerinize değil, kalblerinize ve niyetlerinize bakar."
*
Nice tevbekar kimseler vardır ki. Kıyamet günü kendilerini tevbe etmiş sanarak Allah cc nün huzuruna gelirler. Oysa ki, gerçekte tevbe etmiş değildirler.
*
Günahları unutmak ise en çirkin musibetlerdendir
aklı başında olan herkesin kendisi ile her zaman hesaplaşması ve günahlarını unutmaması gerekir.
Ey, cürümlerini sayan günahkâr,
Günahlarını unutma, geçmiştekileri de hatırla,
ölmeden önce Allah (C.C)'a tevbe et ve yenisinden kendini alakoy
Ey âsî! itiraf edeceksen, günahını itiraf et.
Hz. Ömer. Peygamberimize Kapıda bir delikanlı var, öyle ağlıyor ki, yüreğimi yaktı diyince Peygamber sav O gence Ey delikanli, niçin ağlıyorsun diye sordu. genç «Ey Allah Rasûlu! günahıma ağlıyorum, bana kızgın olan Allah cc'dan korkuyorum» diye cevap verdi.
Peygamber (S.A.V.) sordu Allaha ortak koştun mu?» Haksız adam öldürdün mü?» O halde yedi kat gök, yedi kat yer kadar bile olsa. Allah günahlarını afveder» dedi.
bir genç Yâ Rasûlallah günahlarım
Kürsî'den Arştan büyüktür» dedi. Peygamber sav günahların mı
yoksa Allah cc nün afvımı büyük
diye sordu, genç Allahu ekber Allah en büyük ve uludur» diye cevapladı Peygamber sav kocaman bir günah yığınını ancak ulu Allah afveder O'nun ulu bağışlayıcılığı bu yığını silebilir buyurdu
Hiç şüphesiz, kocaman bir günah yığınını ancak ulu olan Allah (C.C) afveder, O'nun ulu bağışlayıcılığı bu yığını silebilir.»
bir genç yedi yıldır kefen soyardı
bir gün bir kabre uğradı ölünün
kabrini kefenini soydu ve şeytan adam ölünün ırzına geçti o ölü
Allahın emri ile dirildi şeytan adama şöyle seslendi Ey zalım Mazlumun hakkını zâlimden alan Allah'dan utanmıyor musun? Beni ölüler arasında Çıplak ve Allah (C.C) katında cünûb bıraktın.»
Bir gencin tevbe duası Ey Âdem'in Muhammed'in, in ve Ibrahim as in Rabb'i. beni afvettiysen, bunu Hz. Muhammed'e ve sahabilerine bildir, affetmedinse gökten ateş indir ve beni yok et böylece beni Âhiret azabından kurtar
bir gencin tevbesini Peygamber sav hiddetle reddetti genç kırk gece Allah (C.C)'a dua etti 40. gece Cebrail as Peygamberimize şöyle buyurdu Allah (C.C) katında en sevimli ses; tevbekâr kulun
Yâ Rabb'i» diyen sesidir. Ulu Allah şöyle cevapverir: «Buyur yâ kulum! Ne istiyorsan söyle, sen benim katımda meleklerimden biri gibisin
Cebrail as buyurdu
Allah (C.C) katında en sevimli ses; tevbekâr kulun Yâ Rabb'i» diyen sesidir.
*
Ulu Allah tövbekâr kuluna şöyle cevap verir Buyur yâ kulum! Ne istiyorsan söyle, sen benim katımda meleklerimden biri gibisin
Ulu Allah buyurdu Ben senin hem sağında, hem solunda ve hem de üstündeyim, içinden geçen duygularından sana daha yakınım
Allah (C.C)'nün öyle kulları vardır ki, kalb çiçeği diker gibi, günah ağaçları diktiler, onları tevbe ile suladılar, meyveleri pişmanlık ve hüzün oldu.
Allah (C.C)'nün öyle kulları vardır ki
Deli olmadıkları halde delirmiş gibi görünürler, söyleşerek mest olurlar, bunlar Allah (C.C)' ve Rasûl'ünü tanıyan tatlı ve düzgün kimselerdir.
Allah (C.C)' ve Rasûl'ünü tanıyan tatlı ve düzgün kimseler Dünyanın acısını tatlı görmüşler, mezarın sertliğini yumuşak bulmuşlar, kurtuluş ipine ve selâmet kulpuna tutunmaya muvaffak olmuşlardır
Allah (C.C)' ve Rasûl'ünü tanıyan tatlı ve düzgün kimseler azgın nefsî arzuların köprülerini asmışlar, ilim vahasına inerek hikmet pınarından kana kana içmişlerdir.
Allah (C.C)' ve Rasûl'ünü tanıyan tatlı ve düzgün kimseler Zekâ gemisine binmişler, selâmet denizinde kurtuluş rüzgarı ile yücelik ve soyluluk kaynağına ulaşmışlardır
Hz. Ali. Bir sabah Hz. Ömer e nereye gittiğini sorar Hz ömer cevap verir Zekât geliri bir deve kaybolmuş onu arıyorum» Ey Hasan'ın babası, beni kınama. Allah cc ye yemin ederimki Fıratta bir kuzu kaybolsa Kiyamette hesabı Ömer'den sorulur. Çünki müminleri perişan eden devlet başkanına itaat yoktur.»
*
ne müslümanları perişan eden devlet başkanına ve ne de mü'minlerin yüreklerine korku salan fasık idareciye itaat yoktur.»
Peygamber'imiz (S.A.S.) buyuruyor
Ümmetimin seçkinleri, çok oruç tuttukları için ve çok namaz kıldıkları için degil, temiz kalbli, cömert ve merhametleri sayesinde Cennet'e girerler."
Merhametlileri, Rahman olan Allah (C.C) esirger.
Yeryüzündekilere karşı merhametli davranınız ki, gökte olan da sizi esirgesin."
Başkalarına karşı merhametli davranmayanlar, esirgenmez.
Başkalarının kusurlarını bağışlamayanların günahları afvedilmez."
şu dört şey müslüman haklarıdır iyileri destekleyecek Günahkârları için Allah'dan afv dileyeceksin. Hastaları ziyaret edecek Tevbe
edenlere sev´gi göstereceksin.
Hz. Mûsâ Yâ Rabb'i! Beni ne yüzden kendine şafi yaptın?» diye sorar Ulu Allah (C.C) de merhametli davrandığın için» diye cevap verir.
sahabilerden Ebu'd Derda (R.A.) çocukların arkasından gider ve yakaladıkları serçeleri onlardan satın alarak «Haydi gidin» diyerek tekrar salıverirdi.
Peygamber'imiz (S.A.S.) buyuruyor
Birbirlerine merhametli davranıp
münasebetler yürütmekte mü'minler, bir yeri sancıdığı zaman geriye kalan kısmının ateşi çıkan ve uykusu kaçan bir vücûd gibidir."
Hikmetli Sözler..
Mezardakilerin, pişman olduğu şeyler için, dünyadakiler birbirini yiyor. Gazâlî hz
Hepiniz bana karanlıklardan bahsediyorsunuz oysa ben meşalenin peşindeyim.'' İmam Rabbani
Nefis yeryüzünün en cahilidir. Sünneti seniyye tokmağı ile kafasını kırmak lazım.... (Mahmut Ustaosmanoğlu k.s) "
Akıllı kimse,hayrı ve şerri bilen kimse değildir. Akıllı kimse hayrı gördüğünde ona tâbi olan,şerri gördüğünde ondan kaçınan kimsedir. Bişr-i Hafi ( k.s )
Gönül yap, hatırını hoş tut, sakın incitme bir canı ki, her kim her kime her ne eder kendi bulur ânı.. İbrahim Hakkı ( k.s )
. Vesilesi doğruluk olanın Allah’tan aldığı mükâfat rızadır. Ebû Süleyman Dârânî
Müslüman tepeden tırnağa hayır timsalidir; yanında yürüsen faydalanırsın; arkadaşlık etsen faydalanırsın.
Allah bizi bu imana sahib eylemiş, en büyük nimet budur. Prof Es'ad COŞAN
Düşmanlarım bana ne yapabilir ki? Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir.
*
Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir.
*
göğsümde Allah'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!" şeyhulislam ibn teymiyye (k.s)
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.Malcolm x-. "
Cenab-ı Hakkı bulan, neyi kaybeder? Ve Onu kaybeden, neyi kazanır?"
*
Onu bulan herşeyi bulur. Onu bulmayan hiçbir şey bulmaz. Bulsa da, başına bela bulur " Bediüzzaman Said Nursi
Zakir Naik sözleri
Eğer her varlıklı kişi zekatını verse, yoksulluk Dünyadan silinir. açlıktan ölen bir tek insan bile kalmaz.
Dünyanın yalnızca en zengin 3 kişisinin serveti, en yoksul 47 ülkenin toplam hasılatından bile fazladır.
istatistiklere göre, Dünyanın en zengin birkaç yüz kişisi her yıl servetinin % 2,5'ini zekat olarak verse fakirlik/açlık silinecektir.
Dini anlamak istiyorsan onu takip edenlere bakma. Bana bakma, metinlere bak, Kur'an'a bak ve Kur'an'ı oku."
Hz. İsa asla Hristiyanlığı vaaz etmek için gönderilmedi. Hristiyanlık kelimesi İncil' de yoktur. Bunu biliyor muydunuz?
İncil'in hiçbir yerinde"Hristiyanlık" kelimesi yoktur. Hristiyan, Hz. İsa' nın takipçilerine Antakya'da verilen takma bir isimdir.
Kısacası bu hayatı yaşayacaksan;
Allah'a ada kendini..
Bir müslüman Kur'an'ı takip etme de "AŞIRI" olmalıdır.
Ateistlerle tartışırken asla " her şeyin bir yaratıcısı vardır" demem. Derim ki, her yaratılanın Yaratıcısı vardır.
Kalp uzmanı evet uzmandır, ama Allah en büyük uzmandır.
Kalp uzmanını dinliyorsun ama kalbini yaratanı dinlemiyorsun.
"Kendini güçlü sanıyorsun ama Allah bütün teknolojini ve gücünü bir kaç saniye içinde yerle bir edebilir."
"Eğer gerçeği arıyorsan o seni özgür kılacaktır."
"Kur'an bize neyi emretmişse bizim faydamız için söylemiştir."
tüm bunlar Allah’ın işaretleridir.
Mesela Amerika’daki kasırgası... Sen “süper gücüm “ diyorsun Peki ne oldu? Afganistan’da harcadıklarının çok daha fazlasını tek bir kasırga alıverdi.
Az bilim, insanı ateist yapar. Ama derinlemesine bilim yapmak Allah'a inanmanı sağlar.
'dindar biriysen hayatın tadını çıkaramazsın Hayır, dindar biriysen hayatın tadını Yaratıcının belirlediği sınırlar dahilinde çıkarabilirsin
Allah bizim yaratıcımız olarak insan psikolojisini en iyi bilendir. Bazen mantık, bazen ödül, bazen de ceza...
-Eğer size gelip "hayatımı nasıl yaşamalıyım?" diye soran birine tek bir cümle ile ne derdiniz?
Tek cümleyle söyleyeyim: "kendini Allah'a ada!" İnsanın isteğinden çok Allah'ın isteği... Kısacası bu hayatı yaşayacaksan Allah'a ada kendini.
Dünyanın çoğunluğunun Müslüman olup olmaması kıstas değildir. İslam'da hakikat galip gelir.
Cennete tek başına gitmeyi değil, kardeşlerimizi de alıp gitmeyi istiyoruz.
İradesini Allah'a teslim eden kişi Müslümandır ama birçok insan sadece isim olarak Müslümandır.
İnsanoğlunun başına gelen musibetlerin, felaketlerin iki amacı vardır; ya ceza ya da imtihan.
Az bilim insanı ateist yapar ama derinlemesine bilim yapmak Allah’a inanmanı sağlar. - Francis Bacon
savaş sonrası bir kadın esirler içinde yavrusunu arıyordu. Sonunda çocuğunu bağrına basıp emzirdi Hz Peygamber sav buyurdu
Bu kadının çocuğunu ateşe atacağına inanır mısınız?” Bilin ki, Allah’ın kullarına rahmeti, bu kadının çocuğuna olan şefkat ve merhametinden çok daha fazladır
Hakikat mesajını yaymak bizim vazifemizdir.
Allah bizim yaratıcımız olarak
en iyi bilendir.
Allah Kur'an'da sizi imtihana tâbi tutmadan cennete koyacağımızı mı sandınız? der.
"Sizi biraz korku, biraz açlık ve biraz mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz."
Allah Subhanehu ve Teala insanlara özgür irade vermiştir.
Allah size neyin doğru, neyin yanlış olduğunu söylemiştir; ama seçim sizindir.
Biz Müslümanlar kadınlarımızı koruruz, onları severiz. Onlara hayran oluruz ve onlara saygı duyarız.
Şeriat kelimesinin tam karşılığı, "izlenmesi gereken doğru yol"dur.
Hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratan O'dur.
Müslüman demek iradesini Allah’a teslim eden insan demektir.
iradesini Allah’a teslim eden kişi müslümandır ama bir çok insan sadece isim olarak müslümandır.
Daha önceki peygamberlerin tüm mesajların temeli aynıydı: Eşi benzeri olmayan bir tek İlah'a iman etmek, hayatı onun gösterdiği şekilde sürdürmek."
Hz. Muhammed sadece Müslümanlara ve Araplara değil, bütün insanlığa gönderilmiştir.
Hz. İsa'ya inanmayı emreden tek din İslam'dır. Hz. İsa'ya inanmayan Müslüman olamaz,
biz Hz. İsa nın tanrının elçisi olduğunu kabul ederiz. Biz onun mucizevi olarak babasız dünyaya geldiğine inanırız.
Siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere mi yaklaşıyorsunuz? Doğrusu siz haddi aşan topluluksunuz. (Araf,81)
Allah normal bir cinsel hayata izin vermiştir. Aşırıya kaçıyorsun, normal olmayan şeyler yapmaya başlıyorsun.
Allah normal şeylere izin vermişken sen tabii olmayanı yapıyorsun, zıt olanı yapmaya başlıyorsun. Ve bunun bir kere tersini yapmaya alışınca devam ediyorsun.
kişi eşcinsel olarak doğar” deme. Bu bir yanlış anlaşılma Sebebi çocuğun kötü filmlere aşırı maruz kalmasıdır. Bunları ekranlarda görüyorlar ve onlara benziyorlar.
Bir çocuğun eğitimi anne karnından itibaren başlar. Manevi hayatı özellikle.anne babalar bu yüzden sorumlular.
Ve şimdi bir sınavdayız.
başkalarına gülme,
hep birlikte gül"
İslam, iyi şeyleri emretmenin yanı sıra, iyiliğe ulaşmak için izlenecek yolu da gösterir.
İslam en iyi hayat tarzıdır.
Allah bizim için neyin faydalı olduğunu bilir.
Kur’an neyi bize emretmişse bizim faydamız için söylemiştir. Uygulamamız halinde kazançlı çıkarız.
Eğer Allah’ın emirlerine uyarsan, öbür dünyada kazançlı olacaksın ebediyen.
Bu hayat geçici.Kısaca asıl sebep bu dünyanın bir imtihan olması.
Şeriat, İslam kanunlarının tamamını kapsar ve bir bütündür.
Şeriat, Müslümanların hak ve sorumluluklarını içinde barındırır. İnsanların hayatlarını düzenler
Şeriat,Geniş kapsamlıdır; nasıl yemek yenir, içilir, giyinilir ve kanunların nasıl uygulanması gerektiğini belirtir.
İmam gazali kalplerin keşfi
Hz. Ömer Namaz zamanı titrer ve dişleri takırdardı. Bu halin sebebi sorulunca emaneti verrme-nin ve farz borcu ödemenin vakti geldi, bilmem ki nasıl yerine getireceğim
İbni Eyyüb ra yı namazda iken arı sokar. o hiç bir şey duymaz Ona sorarlar, «nasıl oluyor, arı sokuyor kanatıyor sen hiç duymuyorsun? O cevab verir Melik ül-Cebbar olan Allah'ın huzurunda du-ran, başında Azrail dikilen, solunda cehennem ve ayaklarının altında Sırat bulunan böyle bir şeyi nasıl duyabilir?»
İbni Zerrin takvada yüksek bir zat idi eli kanser olunca doktorlar kesmek gerek seni ipler ile bağlamadan kesemeyiz dediler.
O ise bağlamanızı istemiyorum, namaz zamanı kesiniz» dedi ve namaza durunca elini kestiler, o ise hiç bir şey duymadı
Ulu Allah (C.C.) buyuruyor: Onlar, yaptıkları kötülükden alıkoymazdı
Ne kadar fena bir iş yapıyorlardı
Peygamberimiz (S.A.S.) buyurur
Ya iyiliği emreder ve kötülükten alıkorsunuz veya ulu Allah (C.C) başınıza öyle zalim bir idareci musallat eder ki, ne büyüğünüze hürmet eder ne küçügünüze acır,
Ya iyiliği emreder ve kötülükten alıkorsunuz veya içinizdeki iyilerin edeceği dualar kabul olunmaz.
Ya iyiliği emreder ve kötülükten alıkorsunuz veya Allah cc 'dan yardım dîlerler, fakat yardım gelmez, günahtan affedilsin diye yalvarırlar, fakat affolunmaz
Ulu Allah cc peygamberler gibi
amel işleyen bir kasabayı cezaya çarptırmıştır bu iyi amel isleyenler Allah için öfkelenmezler, iyiligi emredip kötülükten alıkoymazlardı
Peygamber (S.A.S.)\'imiz buyurdu
şehidlerden üstün dereceli öyle mücahidler var ki, bunlar sağdırlar, herkes gibi yerler. içerler ve halkın arasında gezinirler, bunlar iyiliği emredip kötülüğü menedenlerdir
*
ulu Allah onlarla gökteki meleklere karşı övünür. Ümmü Seleme Allah in resulü için nasıl süslenirse cennet de onlar için öyle süslenir bunlar? Allah (C.C) için sevip Allah (C.C) adina öfkelenenlerdir.»
*
Allah için sevip Allah adına öfkelenenler iyiliği emredip kötülüğü menedenlerin cennet köşkleri, şehidlerinkinden yüksekte olacaktır.
*
cennetteki köşklerin her birinde kimi yakut ve kimi yeşil zümrütten olmak üzere üç yüz kapı olacak Her kapı önünde nur parlayacaktır.
Ulu Allah (C.C) buyurur ki
Namaz senin kılavuzundur, oruç sana kalkandır, verdiğin sadaka üzerine gölge olacaktır,
secdedeki tesbih senin için cennette agaç olacaktır.
Kitabımı okuman sana köşk ve huri sağlayacaktır, benim adımı anman da senin ışığın olacaktır.
Ulu Allah Hz. Mus'ya: ey Musa!, Benim için dost edindin mi?,benim adima hiç kimseyi düsman bildin mi?» diye buyurur.
Allah cc katında en sevimli amel, Onun için sevmek ve Onun namına düşmanlarından nefret etmektir
Peygamber'imiz (S.A.S.) buyurur Allah katında en değerli şehid zalim valinin karşısına dikilerek iyiliği emredip kötülükten alakoymaya çalışırken öldürülen kimsedir.
zalim valinin karşısına dikilip iyiliği emreden kişi Zalim vali onu öldürmediği takdirde ne kadar yaşarsa yaşasın artık onun defterine günah yazılmaz .»
Ümmetimin en yüksek şehidi, zalim devlet başkanına iyiliği emredip kötülükten sakınmasını hatırlatan ve bu yüzden öldürülen kimsedir.
zalim devlet başkanına kötülükten sakınmasını hatırlatan ve bu yüzden öldürülen şehidin cennetteki yeri. Hamza île Caferin arasıdır.
Ulu Allah cc Hz.Yuşa ya vahyettiki
kavminden kırk bin iyi kimseyi helak edeceğim çünkü onlar kötülere karşı öfke duymadılar, onlar ile birlikte yiyip içtiler.
Peygamber (S.A.V) buyurdu
iyiliğin tümünü işlemiyorsanız bile onu başkalarına emredin ve her türlü kötülükten uzak durmayı başaramıyorsanız bile yine kötülükten menedin»
kim iyiliği emredip kötülükten
alakoymak isterse nefsini sabıra hazırlasın ve Allah ın vereceği gi sevaba güvensin.
Allah cc'den sevap geleceğine güvenen kimse karşılaşacağı sıkıntıların acısını duymaz.
Her-kesin kusurunu okuyarak, onun-bunun hakkında kötü düşünceleri ileri süren kimsenin bilesin ki, içi pistir ve kendi iç pisliği, dışına sızmaktadır.
insan şeytanın içeri girmesini önlemek için kalbinin kapılarını kapatmalı. Bunlara karşılık Allah'ı zikretmesine yardımcı olmalıdır.