You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Defolu Duygular-Küsmek

Defolu Duygular-Küsmek

Yönetici
Defolu Duygular-Küsmek
Valla çok güzel bir tanınmlama oldu, küslükten bahsediyorum arkadaşlar. Sizce de küsmek yani bir Müslüman kardeşine darılmak defolu bir duygu değil midir?

Bazen insan hata yapar da yaptığının farkında olmaz, ama kimse farkında olmadan küsmez, yani bilinçli olarak bu günaha bulaşılır. Şimdi bayram zamanı o halde bu defolu duyguları düzeltme zamanı.

Allah rızazı için küs olduğunuz kimse varsa barışın. Şu defolu duygulardan arının.

Cepten yazıyorum daha fazla yazmak isterdim ama meramımı anlatabildim sanırım.

Şu kıssayı da okuduktan sonra defolu duygularımızı bir "bismillah" ile düzeltelim inşallah.

Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin’in birbirine gücenmesi geliyor. Evet, bir gün onlar birbirlerine darılıyor. Çok geçmeden de hiddet anında söyledikleri sözlerden pişman oluyorlar. Ashaptan biri Hz. Hüseyin’e “Sen Hasan’ın küçüğüsün. Gidip özür dilemek sana yakışır.” deyince Hz. Hüseyin “İki kimse arasında uyuşmazlık çıkar da hangi taraf başını eğip öteki tarafla anlaşmaya talip olursa, cennete ondan önce girer.” hadisini nazara veriyor. “Barışmayı ben talep edersem, dedemin emrine karşı gelmiş olmaktan korkarım. Ağabeyim Hasan’ı sevap işlemekte geçmiş olmaktan çekinirim. O yüzden bekliyorum ki, o bana gelsin.” cevabını veriyor. Kardeşinin düşüncesini öğrenen Hz. Hasan, onun yanına koşuyor ve kucaklaşıp barışıyorlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-09-2015, Saat:07:56 AM, Düzenleyen: alpi.
General
RE: Defolu Duygular
" Arkadaşlık pekey (peki) demekle kaimdir." Mehmed Zahid Kotku (Rh.a)

“Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona hiyânet etmez, yalan söylemez ve yardımı terketmez. Her müslümanın, diğer müslümana ırzı, malı ve kanı haramdır. Takvâ buradadır. Bir kimseye şer olarak müslüman kardeşini hor ve hakir görmesi yeter.”[8]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evet anlıyorum, teşekkürler
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Nefsimi kudret elinde tutana yemin ederim ki, iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. (Müslim)

Allah için (yânî Allah'a tâat sebebiyle) sevmek ve
Allah için sevmemek îmândandır (Buhari,iman,2)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.